У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





УДК 504

УДК 504.75:615.85 Грищенко Г.В.

Біорезонансна стимуляція організму людини як альтернатива застосування хімічних лікувальних засобів

Спеціалісти вважають, що рівень здоров'я людини залежить на 20-30% від стану навколишнього середовища, на 10% - від рівня медичного обслуговування, останні 45-60% - від спадкових факторів та власного енергетичного стану організму.

Власний енергетичний стан організму, а також різнобічна система імунних та гормональних процесів підтримується на певному рівні власною інформаційно-керівною системою організму в певному частотному ритмі.

В організмі людини поряд з добре вивченою нейроендокринною системою діє ще одна інформаційно-керуюча система з центральним водієм ритму, яка реалізує частотний принцип системи саморегуляції [4].

Таким чином, між часово-просторовою структурою та функціонуванням будь-якого людського організму існує стійкий зв'язок, а біологічна упорядкованість є одночасно як структурною, так і функціональною. В цих умовах багаторівневий частотний ритм є тим зв'язуючим елементом, який синхронізує і керує усіма фізіологічними процесами, які виникають у живому організмі.

Розглядаючи будь-який живий організм як цілісну, багаторівневу саморегулюючу систему, теорія біорезонансної стимуляції (БРС) базується на існуванні у кожному організмі багатоступінчастої системи власних біологічних ритмів, які активно беруть участь в управлінні процесів системогенезу.

Відкриття конкретного біоритмологічного механізму управління процесами життєдіяльності будувалися на уявленні будь-якого біологічного організму як багаторівневої коливальної системи, яка підтримує власну самоорганізацію за рахунок трансформації потоків зовнішньої та внутрішньої енергії.

Згідно з вищесказаним будь-який патологічний стан організму, який ми відчуваємо як хворобу, розглядається як внутрішня перебудова його біоритмічних та енергетичних параметрів, які приводять до зміни амплітудно-частотних і фахових характеристик усього ієрархічно зв'язаного функціонального ланцюга власних біоритмів.

Медична екологія вже стала повноправним розділом загальної екології. Україна в останні роки стала звалищем фармацевтичного непотребу. До нас експортують ліки, які не відповідають екологічним європейським стандартам, і тому там не використовуються.

Ось чому використання у лікувальній практиці фізіотерапевтичних апаратів стає дедалі перспективнішим у плані відновлення життєвого потенціалу людини.

Нова розробка вітчизняних вчених - апарат біорезонансної стимуляції БРС-2М, пройшовши успішну апробацію МОЗ України в 1994 р., передбачає використання біоритмологічних властивостей організму для отримання принципово нового автоколивального режиму із зовнішнім джерелом акустичної енергії, яка призводить до активізації власного біоритму тканини і організму [3]. По суті відбувається пряма трансформація зовнішньої енергії в біологічну активність тканин організму з повним збереженням їх функціональної направленості, що у свою чергу приводить до резервного накопичення власної внутрішньої енергії АТФ-фазного комплексу і швидкому відновленні порушених функцій.

Використання методу БРС на ранніх етапах реабілітації хворих при ушкодженні кісток верхніх кінцівок дало змогу на 12% прискорити строки зрощення переломів, зменшити больовий синдром та ускладнень [2].

Позитивні результати одержані при використанні цього апарату в реабілітації хворих з цереброваскулярною патологією [1].

Хронічний обструктивний бронхіт є одним з ускладнень, які найчастіше виникають у хворих хронічними неспецифічними захворюваннями легенів. Застосування біорезонансної стимуляції у 15 хворих на неспецифічний хронічний бронхіт в умовах системного лікування у санаторію- профілакторію "Парус" дає можливість зробити власні висновки стосовно ефективності даної методи.

Щоденний вібромасаж проекцій бронхів апаратом БРС-2М на протязі 10 хв. строком 10-12 днів викликав позитивні зміни у стані здоров'я пацієнтів. У 87% хворих припинився кашель та кількість мокроти, у 92% припинилося вислуховування сухих та вологих хрипів. Більше ніж у 2,5 рази зменшилося число пацієнтів з жалобами на задуху. Після проведеного курсу лікування у хворих збільшується міжрецедивний період до 2-3 місяців, відсутні приступи бронхоспазму та приступоподібного кашлю. Нормалізуються показники зовнішньго дихання.

Таким чином, використання методу БРС у вигляді лікувального (класичного, рефлекторного, периостального, крапкового та ін.) масажу дозволяє без будь-яких хімічних засобів підвищити загальну ефективність терапії, що в свою чергу приведе до суттєвого скорочення терміну лікування та стабілізації досягнутого ефекту, а також повністю виключає можливість побічних ефектів.

Медики отримали екологічно безпечний метод лікування з досить високим ступенем ефективності.

Література

1. Вахнина Т.А. Опыт применения БРС в реабилитации больных с цереброваскулярной патологией // Тезисы докладов международной научно-практической конференции. - Ялта, 1999. - С. 166-167.

2. Гребенюшок А.М. Биорезонансная стимуляция и магнитотерапия в реабилитации пожилых пациентов с переломами костей верхних конечностей // Тезисы докладов международной научно-практической конференции. - Ялта, 1999. - С. 150.

3. Инструкция медицинского применения аппарата БРС / Комитет медтехники МЗ Украины. - Протокол .№ 7 от 30 мая 1994 г.

4. Кушнир А.Е., Олексеенко А.Б., Шевченко Н.И.Теоретические основы метода биорезонансной стимуляции // Тезисы докладов международной научно-практической конференции. - Ялта, 1999.