У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





УДК 316

УДК 316.64:37 (477)

Іванов М.С., Миколаївський державний гуманітарний університет імені Петра Могили

Політична та громадянська освіта як важливі засоби реалізації демократичного потенціалу виборчого процесу в сучасній Україні

Стаття присвячена низці актуальних питань впливу цілеспрямованих форм політичної соціалізації на реалізацію демократичного потенціалу виборчих механізмів у сучасній Україні.

В даній статті робиться висновок про необхідність широкого використання системи громадянської і політичної освіти для піднесення ступеня політичної компетентності громадян, що є важливою умовою зміцнення демократичних цінностей в українському суспільстві.

The article is dedicated to a series of urgent questions of influencing of the targeted forms political socialization on implementation of a democratic potential of electoral gears in modern Ukraine.

In the given article is draw a conclusioned necessity of broad usage of a system of civil and political formation for rise of a level of political competence of the citizens, that is the relevant condition of

Українське суспільство зазнає драматичних змін, що насамперед впливає на якість життя народу. Провідними векторами цих змін є взаємовпливові процеси побудови демократичної правової держави, громадянський розвиток української нації та посттоталітарна трансформація суспільства, які поєднуються в процесі конструювання нової громадянської ідентичності.

Формування сильного українського громадянства є не тільки показником успішного розвитку суспільства в межах його самого, але є також суттєвим фактором

конкурентоспроможності України в світових системних стосунках, в яких надалі все більше значення відіграватиме нова політична культура, показники знання, освіченості, інтелекту суспільств-націй.

Право громадян брати участь в управлінні державними справами, вільно обирати і бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування знаходиться серед фундаментальних засад будь-яких різновидів демократичних суспільств. Статтею 38 Конституції України [1, с. 16] таке право закріплене і за громадянами сучасної суверенної української держави. Сьогодні воно надало нашому суспільству шанс піти по шляху демократичних перетворень, спираючись на волю більшості громадян. Разом з тим дійсність показала, що мало задекларувати права, необхідно створити в суспільстві таку ситуацію, яка б дозволяла його членам свідомо користуватися правами та виконувати свої обов'язки. Можливість її створення багато в чому залежить від того, наскільки громадяни нашої країни виявлять здатність як під час виборчих процедур, так і поза ними, свідомо робити вибір на користь тих політичних сил, які в дійсності, а не на словах, прагнуть демократичних перетворень, блага своєму народові, визнають необхідність чесного змагання за довіру як підстави для управління

його справами.

Загалом, мова йде про певний комплекс цінностей, вмінь та знань громадян, які забезпечують їм свідому участь і позицію в політичному житті, можливість виокремити власні політичні інтереси та зіставити їх з інтересами інших та всього суспільства. Саме цей комплекс можна кваліфікувати як політичну культуру громадян.

Досвід проведення виборчих кампаній і референдумів, які відбувалися за роки незалежності України, як, власне, і саме політичне життя, вказують на те, що сьогодні значна частина суспільства залишається об'єктом маніпуляцій з боку претендентів на делеговані державні пости, віддають свої голоси за кандидатів, які ніколи і не прагнули представляти саме їх волю, підтримують ті політичні сили, які більше інших зацікавлені в збереженні існуючого становища з усіма негараздами для більшості населення країни. А це значить, що ніхто не є більш серйозною перешкодою на шляху подолання великої кількості проблем громадян нашої держави, ніж вони самі.

Практично єдиним шляхом подолання ситуації, що склалася, є підвищення загальної політико-правової культури громадян, які, зокрема, повинні стати свідомими та активними учасниками виборчого процесу як важливого механізму формування представницьких органів влади та делегування повноважень по оптимальному вирішенню існуючих проблем державного життя з точки зору інтересів більшості членів суспільства. При цьому актуальними є питання щодо підвищення правової культури не лише виборців, а й всієї суми суб'єктів виборчого процесу і референдумів.

Дана стаття якраз і присвячена розгляду можливих шляхів ефективного впливу на зростання політико-правової культури учасників виборчого процесу як важливого механізму формування демократичної влади в Україні та зміцнення і примноження демократичних надбань нашого суспільства. Особлива увага в ній приділена обґрунтуванню ролі та можливим формам політичної освіти як засобу підвищення громадянської культури виборців та всіх суб'єктів виборчого процесу.

Далі слід зауважити, що як у вітчизняній, так і в закордонній науковій літературі даному питанню приділяється певна увага. Зокрема, багато чого вдалося зробити науковим колективам, які долучилися до роботи по створенню низки концепцій громадянської освіти в Україні [2]. Підготовлені концепції дають уявлення про зміст, мету, основні шляхи та засоби формування громадянськості індивідів в сучасній України. Вони, разом з дослідженнями окремих вітчизняних вчених [3], зробили важливий крок в методологічному напрямку дослідження проблем громадянської освіти і виховання. Слід зауважити, що дана проблема викликає помітну увагу і серед дослідників як "близького", так і "далекого" зарубіжжя [4].

Разом з теоретичним дослідженням аспектів впливу громадянської і політичної освіти на формування політико-правової культури громадян в Україні зроблені і певні практичні кроки в цьому напрямку. Так, сьогодні в нашій країні реалізується проект "Освіта для демократії в Україні", який є частиною Трансатлантичної програми підтримки громадянського суспільства, що фінансується урядом США і Європейським Союзом. З кінця 90-х років здійснюється канадсько-український проект "Демократична освіта" (спільно з Міністерством освіти та науки України


Сторінки: 1 2 3 4