У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





УДК 378

УДК 378.147:172

Лапузіна О.М., Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Формування навичок професійної етики у майбутніх інженерів

У статті розглянуто загальні проблеми професійної етики сучасного інженера. Підкреслена важливість її дослідження і вирішення для стійкого соціально-економічного розвитку суспільства. Розкривається сутність методики ситуаційних завдань щодо формування вмінь та навичок у галузі професійної етики інженера, досвід використання цієї методики на експериментальних заняттях у навчальному процесі НТУ „ХПІ".

The article is devoted to the problem of professional ethics of modern engineer. The article points out the importance of research and solution of the problem for sustainable development of the society. Opens up the case- method essence as for professional ethics skills forming, experience of this method in the educational process. Актуальність теми. З моменту одержання Україною статусу суверенної держави командно-авторитарна система керування економікою в нашій країні заміняється на ринкову, розробляється нова стратегія соціально-економічного розвитку. Для здійснення цієї стратегії необхідно підготувати нову генерацію інженерів- професіоналів України.

Протягом тривалого часу громадяни СРСР, у складі якого була Україна, в умовах централізованої економіки діяли за чітко розписаними правилами службових обов'язків, виконували вказівки вищих керівників. Такі риси, як свобода дій, ініціатива, були обмежені, а зовнішньоекономічні зв'язки підтримувалися тільки на державному рівні. В сучасних умовах, коли свобода дій працівника заохочується, дуже важливо навчити майбутніх фахівців грамотно використовувати цю свободу, дотримуватись при цьому загальноприйнятих норм ділових відносин.

Ділова етика як сфера науки стосується психологічних, етичних проблем ділових відносин. За допомогою ділової етики як навчальної дисципліни формуються й виховуються професіоналізм, лідерські якості, високий рівень відповідальності за наслідки господарських й управлінських рішень. Незважаючи на те, що ділова етика почала розвиватися зовсім недавно - з 70-х років XX ст., зараз вона займає значне місце в діяльності кожного фахівця. Ефективне функціонування сучасної економіки неможливо без чітко розробленого напрямку поведінки суб'єктів господарювання, без урахування морально- етичних наслідків їхньої діяльності. Яскравим свідоцтвом тому є сучасний стан економіки й ділової етики розвинених країн, де велика увага приділяється формуванню норм професійної етики майбутніх фахівців й удосконалюванню професійної поведінки діючих фахівців.

Багато підприємств, фірм у різних країнах світу розробили кодекси ділової поведінки, положення яких є обов'язковими для всіх членів колективу; засновані Центри ділової етики (спочатку в США - Міжнародний центр етики в бізнесі, згодом й у багатьох розвинених країнах); виникли й продовжують свою діяльність на нових принципах об' єднання бізнесменів, інженерів, комітети з ділової етики. Незважаючи на те, що рух за ділову етику розпочався в США, знадобилося небагато часу для того, щоб він поширився в Європі в 80-х роках XX ст., а потім в Японії, у багатьох інших країнах Азії, Латинської Америки, Африки й Австралії. В багатьох країнах уже сформовано образ фахівця, який ефективно діє на ринку з урахуванням професійної етики. Значні кошти вкладаються в розвиток і популяризацію ідей етичної поведінки фахівців в умовах сучасного ринку.

Проблеми підготовки фахівців, які володіють нормами ділової етики, є об'єктом уваги сучасної педагогічної науки. Ці проблеми досліджуються такими відомими науковцями, як В. Бечелор, В.К. Борисов, Р.Т. Джордж, П. Друкер, Т. Нейлор, Ю.Ю. Петрунін, Фіде П. Ханіка, І. Хейстер, й іншими. Курси ділової етики вже є частиною програм університетів і шкіл бізнесу в багатьох країнах світу. Вашингтонська асоціація гуманітарної' освіти, Гарвардська школа бізнесу пропонують студентам університетів протягом перших трьох років навчання обов'язково прослухати курси "Етика бізнесу" й "Етична конфліктологія" з вивченням особливостей західної й східної економік. Оксфордський і Кембриджський університети, найстаріші вищі навчальні заклади Великої Британії, багато японських, німецьких, французьких вузів застосовують американський підхід до організації й методів навчання з ділової етики [1].

Аналіз стану професійної етики в Україні показує, що цьому питанню донедавна не приділялося достатньої уваги. У Києві в 1999 р. Українським незалежним центром політичних досліджень за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (США) було проведене засідання "круглого столу" на тему "Етика бізнесу: міжнародні стандарти й українські реалії". Серед учасників "круглого столу" були політики, бізнесмени, науковці, журналісти. Одностайно було підкреслено необхідність розробки етичних кодексів поведінки ділової людини в Україні, формування норм професійної етики українських фахівців. Увагу було зосереджено на незадовільному стані ділової етики в Україні [2]. Це підтверджується тим, що в Україні існують лише декілька шкіл бізнесу (Київська, Дніпропетровська та ін.) і вищі навчальні заклади (Києво- Могилянська академія, Львівська політехніка, Міжрегіональна академія управління персоналом і деякі інші), в яких курси ділової етики є обов'язковими для вивчення майбутніми фахівцями. Але значна частина вузів України поки що не враховує існуючі реалії й нехтує важливими питаннями, які стосуються формування норм професійної етики майбутніх фахівців. Так, у багатьох вищих технічних навчальних закладах на IV або V курсах вивчається курс "Ділова етика" (5-7 занять), у якому розглядаються тільки загальні теоретичні положення етики ділових відносин і деякі правила ділової поведінки. Багато викладачів вважають, що володіння нормами ділової етики - це справа виключно менеджерів- економістів, і як наслідок, проблемам формування професійної етики фахівців технічного профілю не приділяється належної уваги, а саме: соціалізації майбутнього фахівця, формуванню в нього стійких навичок поведінки в професійній діяльності


Сторінки: 1 2 3 4