У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





УДК 025

УДК 025.5:004.738.5

Вікторія БОНДАРЕНКО,

в. о. мол. наук. співроб. СІАЗ НБУВ

ФОРМУВАННЯ Й ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ЕЛЕКТРОННИХ ФОРМ ДИСТАНТНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ КОРИСТУВАЧІВ СУЧАСНОЇ БІБЛІОТЕКИ

У статті розглядаються електронні форми обслуговування користувачів бібліотек та їх еволюція в процесі розвитку інформатизації в Україні.

Відслідковуються переваги та специфіка розвитку дистантних електронних форм обслуговування користувачів бібліотечних установ, зокрема, аналізується наявний досвід бібліотек зарубіжних країн. Висвітлюються актуальні напрями вдосконалення сучасних дистантних форм обслуговування користувачів бібліотек, попит на які значно підвищився протягом останніх років.

Ключові слова: дистантні форми, електронна бібліотека, інформація, інформаційні технології, Україна.

Стрімкий розвиток інформаційного суспільства, зростання можливостей комп'ютерних систем, глобалізація призвели до перенесення акцентів у функціях бібліотек зі збереження фондів на організацію доступу до інформації.

До застосування новітніх технологій бібліотека переважно надавала користувачам доступ лише до своїх фондів і ресурсів. Поєднання можливостей комп'ютерних і комунікаційних технологій, організація віддаленого доступу до фондів та інформації розширили географічні межі діяльності бібліотек. Поширення та розвиток Інтернету, а також інших інформаційних технологій і послуг, з яких складається глобальна інформаційна інфраструктура, дали можливість бібліотекам спільно використовувати ресурси та забезпечувати доступ до інформації, розташованої по всьому світі, що суттєво збагатило їх комунікативну функцію.

Для дослідження історії автоматизації та трансформації бібліотечних послуг у цьому контексті особливе значення мали праці та діяльність американських учених У Ланкастера та Р. Хейса. Вони стояли біля джерел комп'ютеризації бібліотек, вивчали її вплив на книгозбірню як таку та на її окремі функції. Істотний внесок у дослідження проблем розвитку бібліотечно-інформаційної діяльності належить американській дослідниці С. Боргман, яка здійснила порівняльне дослідження стану автоматизації книгозбірень США, Великої Британії, а також країн Центральної та Східної Європи.

Історичні тенденції розвитку інформаційних процесів і бібліотечної діяльності як фактора, що впливає на трансформацію бібліотек і бібліотечної освіти, розглядаються в окремих монографіях. Так, М. Слободяник у монографії «Наукова бібліотека: еволюція структури і функцій» подає стислий огляд тенденцій автоматизації зарубіжних бібліотек і справедливо підкреслює, що бібліотеки України мають ще незначний досвід практичної роботи в цьому напрямі, тому важливим є для осмислення й впровадження в практику досвіду автоматизації, набутого зарубіжними бібліотеками.

В Україні проблему дистанційного забезпечення потреб користувачів активно розробляє НБУ імені В. І. Вернадського. Різні аспекти проблеми дистантного обслуговування висвітлюються в працях В. Горового «Процес вдосконалення бібліотечного обслуговування користувачів у контексті впровадження електронних технологій», Л. Костенка «Соціальні інформаційні комунікації і розвиток бібліотечної діяльності» [1].

Поряд з розвитком традиційних дистантних форм обслуговування користувачів бібліотеки активно впроваджують і нові. Серед них - телекомунікаційна передача бібліографічної й повнотекстової інформації, інформування про зміст найбільш затребуваної періодики, аналітична інформація, бізнес-інформація, надання користувачу інформації в зручній для нього формі (друкованій, e-mail, СБ, онлайн) та ін.

Значно розширили можливості доступу користувача до потрібної йому інформації розміщення її бібліотеками на власних веб-сторінках, які на сьогодні є одними з найбільш затребуваних форм дистантного обслуговування.

Електронні технології, які використовують бібліотеки під час створення своїх веб-сайтів, істотно розширюють бібліотечний сервіс, поєднуючи пошук за внутрішнім ресурсом бібліотек з відсилкою користувача до інформації, яка міститься безпосередньо в Інтернеті на сайтах інших бібліотек, громадських організацій, урядових структур, науково- дослідних інститутів тощо.

На сьогодні можна виділити такі основні напрями діяльності традиційних бібліотек у мережі Інтернет з використанням бібліотечних сайтів, як надання доступу до електронних каталогів, електронних бібліотек, повнотексто- вих копій, електронних книг та інших бібліотечних інформаційних ресурсів.

Так, сайт Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського дає можливість своїм користувачам отримати доступ до таких інформаційних ресурсів бібліотеки, як електронний каталог, спеціалізовані каталоги, реферативна база даних, електронний фонд, тематичні зібрання, аналітичні матеріали СІАЗ, бібліотечні новини, передплачені ресурси, електронні наукові фахові видання, наукова періодика України, наукові установи, наукові біографії вчених, про В. І. Вернадського, про бібліотеку. Також сайт бібліотеки надає доступ до науково-інформаційних ресурсів Інтернету: пошукових систем, бібліотек України, національних бібліотек, електронних бібліотек, органів державної влади, національних університетів, енциклопедій, словників, газет та інтернет-видань.

Інтернет-портал бібліотеки щодня відвідують 25-30 тис. користувачів. Особлива категорія абонентів - інформаційні служби органів державної влади, серед яких Верховна Рада України, Адміністрація Президента України і Кабінет Міністрів України.

Оптимальна презентація власних фондів, ресурсів та послуг на сайті досягається завдяки вдосконаленню бібліотеками методів своєї діяльності з використанням інтернет-технологій для вирішення таких завдань як: електронне комплектування фондів; корпоративна каталогізація; інформаційно-бібліографічне обслуговування користувачів; книгообмін; МБА і доставка документів; організація відкритого доступу користувачів до ресурсів Інтернету; каталогізація інтернет-ресурсів; створення бібліографічних і повнотекстових баз даних.

Використання електронних технологій, функціонування бібліотечних сайтів також створює умови й для корпоративної взаємодії між бібліотеками. Так, наприклад, у НБУВ існують такі корпоративні проекти як:

Наукова електронна бібліотека України - проект ініційовано Центром комп'ютерних технологій у 1998 р. Він передбачає формування електронного фонду на основі принципу зацікавленості науковців у відображенні результатів своїх інтелектуальних напрацювань у національних інформаційних ресурсах. Основна складова цього фонду - повні тексти авторефератів дисертацій, захищених в Україні у 1998 р. і наступних роках.

Система реферування української наукової літератури - проект започатковано в 1998 р. Інститутом проблем реєстрації інформації НАН України та Національною бібліотекою України імені В. І. Вернадського. У межах проекту здійснюється формування загальнодержавної реферативної бази даних і видання галузевих серій Українського реферативного


Сторінки: 1 2 3 4