У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Сила мистецтва

Сила мистецтва

Видатний український педагог О. Сухомлинський порівнював виховання дитини, формування її кращих рис характеру з мармуром, з якого необхідно створити скульптуру. І дуже важливо, який же інструмент буде в руках митця. На мій погляд, виховати в майбутній людині такі риси характеру, як доброта, вміння співпереживати, порядність, вірність, самовідданість допоможуть кращі зразки мистецтва.

Якщо дитину змалечку знайомити з усною народною творчістю, музичними творами Чайковського, Ревуцького, Леонтовича, Римського- Корсакова, Лисенка, Кабалевського, навчити милуватися полотнами живописців Рєпіна, Білокур, Дерегуса, то можна з впевненістю констатувати наявність потягу до виховного ідеалу нації.

Опановуючи культурні здобутки попередніх поколінь, молоде покоління продовжує й удосконалює їх. А, як відомо, міцна цілість поколінь минулих, сучасних і майбутніх визначає націю, що сповідує доброчинність та безмежну відданість Батьківщині.

Сформувати відповідний світогляд у сучасних умовах життя люд-ства дуже складно. Тому необхідно оволодівати знаннями історії філософії та новими філософськими течіями. Але знання — це тільки половина шляху до вершин людського духу.

На мою думку, молодь повинна приділяти увагу подальшому руху культури до вершин досконалості.

І тільки за цих умов кращі твори мистецтва будуть тим інструментом, за допомогою якого людина стане гармонійно розвиненою.