У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Твір-мініатюра

Твір-мініатюра. Поезія Івана Драча

Клекоче гейзер творчого доробку Івана Драча на розледащілі душі наших сучасників. Його вірші народжені від зіткнення дитячого сві-тосприйняття з одягненою в панцир старою ненавистю й злобою. І. Драч називав поезію «сонцем оранжевим», яке відкриває щомиті якомусь хлопчиську незвичайні обрії мрій, фантазій, надій.

Досвід митця — у незвичайному зображенні дійсності, що часто за-лишається незрозумілою пересічному читачеві. І. Драч доводить, що писати сьогодні — значить оперувати не лише застиглими й вічними символами, а й неологізмами, новими прогресивними досягненнями «Чесного Храму Науки».

Поет шукає по всіх століттях вияви совісті та мужності. І у симфонії, присвяченій Леонардо да Вінчі, й у сльозах Пікассо, у сонатах Прокоф'єва, у гордій зоряній подобі Тіціана Табідзе. У поезії «Смерть Шевченка» письменник писав: «Художнику — немає скутих норм. Він — норма сам, він сам у своєму стилі».

Тож поринемо у неповторний метафоричний спосіб мислення І. Драча, збагачуючи свої думки надбаннями крилатої творчості.






Наступні 7 робіт по вашій темі:

Іван Якович Франко - Великий Каменяр, колосальна творчість якого давно стала надбанням світової культури. Як полум'яний патріот, нескорений борець за свободу і щастя рідного народу, він у своїй поезії пропагує ідеали добра, прогресу і братерства. Кожний - Твір - 1 Стр.
Звичайно, існує істина в органічному поєднанні пізнавальних образів з драматичним світом, таким іноді прекрасним. М. Хвильовий вважається шукачем істини. Хто міг оцінити в 20—30-х роках XX ст. прагнення письменника знайти відповіді на найболючіші питання - Твір - 1 Стр.
Цікавість - Твір - 1 Стр.
Тема вибору в романі М.О. Булгакова «Майстер і Маргарита» - Твір - 2 Стр.
Тематика повісті М.М. Коцюбинського «Тіні забутих предків» - Твір - 2 Стр.
Ваше розуміння рівноправності, волі особистості - Твір - 1 Стр.
Тематичні обрії лірики Олександра Олеся - Твір - 2 Стр.