У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Наповнити душу порядністю

Наповнити душу порядністю

Людина - найчутливіша істота на Землі. Її думки, почуття, стан душі й досі залишаються загадкою. Хтось з письменників сказав такі слова: «Усі ми до тих пір люди, поки хочемо стати кращими». Дійсно, не знайдеться такої людини в світі, яка б не намагалася стати кращою, забезпечити гідні умови для свого існування.

Кожен з нас повинен мати такі риси характеру, як людяність, порядність. Це елементарні риси, що стають особистим моральним багатством людини. Дати точне визначення позитивної чи негативної особистості неможливо, бо кожен є індивідуальністю, єдиним у світі.

Робити добро іншим — обов'язок будь-якої людини. Бо, здійснюючи добрі вчинки, вона возвеличує себе у власних очах. «Роби добро, та не чекай винагороди, ані результатів. Йди далі і знову чини добро»,— цим принципом повинен керуватися кожен з нас.

Відомий педагог В. Сухомлинський відзначав: «Перевіряйте свої вчинки свідомістю: чи не чините ви зла, незгод людям своїми вчинками. Робіть так, щоб людям, що вас оточують, було б краще...».

Таким чином, кожне бажання, слово, дію необхідно зважувати, щоб виступати добротворцем по відношенню до оточуючих.