У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Яким я бачу майбутнє батька і сина (за оповіданням Дж

Яким я бачу майбутнє батька і сина (за оповіданням Дж. Олдріджа «Останній дюйм»)

Оповідання Джеймса Олдріджа «Останній дюйм» закінчується оптимістично. Ми знаємо, що хлопчик благополучно довів літак із важко пораненим батьком до місця призначення. Бену була надана своєчасна допомога лікаря, його рани, завдані акулами-хижаками, загоювалися, але душевний стан батька був ще нестійким, та це й зрозуміло: після такої трагедії, коли він ледве не позбувся життя, поставив під загрозу життя власної дитини, а потім ще дався взнаки зворотний шлях додому. Літаком довелося керувати його десятирічному сину Деві. Деві до цього часу ніколи не сидів за штурвалом крилатої машини і діяв у повітрі згідно зі вказівками Бена. Батька хвилювало на той час не тільки те, що Деві правильно виконує ті чи інші дії, а й те, що буде із хлопчиком, якщо Бен, — борони Боже! — знепритомніє. А потім там, у повітрі, на зворотному шляху Бен відчував величезне емоційне напруження. Вперше за десять років життя свого сина він побачив у ньому рідну людину. До цього байдужий до дитини, Бен потягнувся душею до Деві.

Так було подолано останній дюйм на шляху до душі хлопчика. Бен розумів, що син тягнеться до нього, але він не хотів, щоб у їхні нові стосунки втручалася жалість сина до нього, через те, що він так жорстоко постраждав від акул.

На місці Бена я, будучи дорослим чоловіком і батьком, замислився б над тим, а чи не спливуть колись у душі Деві образи на батька, який десять років, виявляв до нього нечувану байдужість. Чи повірить син, що батько міг змінитися і справді полюбити його? Тут я вирішив пофантазувати. Яким у моїй уяві буде подальше життя батька і сина?

Безсумнівно, Деві схоче стати справжнім пілотом: зміг же він керувати літаком, не маючи ніякого досвіду і навіть уявлення, як це треба робити. Так, пілот мусить не тільки бути умілою людиною і багато знати, а й бути сильним, мужнім. Деві довів собі і батькові, що сили і мужності йому не бракує. А ще мені здається, що у подальшому Деві захоплюватиметься всім тим, чим захоплювався його батько. Він не буде розлучатися з кінокамерою. Щоправда, я не певен, чи захоче Деві знімати на плівку акул після того страхіття в Акулячій бухті. Але ми знаємо, що Деві романтична особистість, і якщо він так само, як і батько, зніматиме фільми, то ці фільми будуть присвячені природі. Сюжети для своїх фільмів Деві шукатиме в лісах, пустелях, за містом, може, зніматиме ліричні новели про птахів і тварин, але неодмінно у його фільмах буде присутня головна людина в його житті — його батько Бен.

А як я бачу майбутнє самого Бена? Я гадаю, що яке б заняття він собі не знайшов після одужання, він робитиме все, щоб бути ближчим до Деві. Він зробить усе, щоб загладити провину перед хлопчиком.