У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Якби я зустрів інопланетянина

Якби я зустрів інопланетянина... (Твір-фангазія)

Кажуть, перші згадки про інопланетян з'явилися ще за давніх часів. Людям здавна хотілося вірити в існування інших форм життя у Всесвіті. Звісно, жодних справжніх беззаперечних доказів існування прибульців нема, тому все це лише фантазії, але вони можуть бути досить повчальними насамперед для самих землян.

Я почав міркувати, що сталося б, якби я зустрів інопланетянина, — і серйозно замислився. Як би я познайомив цю загадкову істоту з нашим земним життям? Адже нехай навіть теоретична можливість такого спілкування, просто фантазія, змушує замислитись над пріоритетами, цінностями нашого життя.

Що є найважливішим? Чим перш за все варто поділитися, щоб показати всі здобутки людства? Що є найголовнішим серед безлічі створеного людиною за цей час? Це дуже непрості питання.

Мабуть, якби я зустрів інопланетянина, я б спробував звернути його увагу на прекрасну природу нашої планети і на людську культуру. Мені чомусь здається, що це найголовніше серед усього розмаїття навколишнього світу. Насправді, навіть подорожуючи недалеко від рідного міста, я бачив такі пейзажі, що подих перехоплювало від краси! А якщо тільки уявити, скільки природних див зустрічається по всьому світі — це справжня скарбниця вражень від чудової, нерукотворної краси!

Але поряд із дивами природи на Землі є й створені людиною дива — архітектура, мистецтво, книги. Це теж могло б вразити. Універсальним і неповторним засобом спілкування особисто мені здається музика, адже за допомогою звуків передаються емоції, надзвичайно чисто і потужно. Іноді музика просто творить дива!

Напевно, природа і твори мистецтва стали б основним, про що я розповів би прибульцю, коли б раптом зустрівся із ним. Звісно, цього не станеться і не може статися, але така фантазія виявилась дуже корисною — завдяки цьому я зрозумів, що вважаю найважливішим у навколишньому світі, що є для мене найціннішим і що варто захищати та оберігати, аби світ залишався таким чудовим, яким він є.