У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Через тернії до зірок (Твір на тему розкриття змісту прислів'я)

Через тернії до зірок (Твір на тему розкриття змісту прислів'я)

Прислів'я, приказки, відомі висловлювання видатних людей, крилаті фрази пронизують наше усне мовлення повсякчас. Вважається, що чим більше людина використовує в мовленні афоризмів, тим багатша та яскравіша її мова, тим емоційніша думка. Звісно, тут теж треба знати міру, аби не перетворити власне висловлювання на якийсь уривок із дитячої казки. Проте і забувати про це зовсім не варто.

Одним із часто вживаних прислів'їв є вислів «через тернії до зірок». За походженням це латинське прислів'я, йому багато сотень і навіть тисяч років.

Цей вислів означає досягнення високої мети через подолання усіх перепон та складнощів. Із одного боку, жоден шлях не буває легким. Чого б ми не намагалися досягти, нам доводиться бути готовими до непередбачених обставин, до необхідності подолати страхи, чогось навчитися, від чогось відмовитися. Але усвідомлення цих труднощів має додавати мудрості й не повинно ставати джерелом страху чи невпевненості. Тільки усвідомлення правильності обраного шляху може допомогти пройти усі «тернії» і досягти бажаних «зірок».

Те, що цей вислів існує в мовленні багатьох народів, пройшовши шлях у тисячі років, свідчить про його мудрість і актуальність. Насправді, це універсальне висловлювання. І історії, у яких героєві доводиться боротися, переживати втрати та жертвувати чимось заради своєї мрії, — дуже часті і в літературі, і в народному епосі, і в реальному житті.

Цей вислів вчить нас не боятись випробувань, відчувати внутрішню силу, плекати віру у власну перемогу. Цей вислів також підтримує надію в кожному, хто йде до власної зірки, не зважаючи на всі тернії, що так часто трапляються на шляху.