У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Твір на тему: «Красний Іванно і закляте місто»

Твір на тему: «Красний Іванно і закляте місто»

Є така цікава казка про хлопця Іванка, якого було продано щезникам за поміч іще до того, коли він народився. Просто його матуся не знала, що саме купив у неї незнайомий чоловік, у якого вона просила допомоги. Натомість він зробив її такою багатою, що вона ніколи не знала ніяких нестатків. Іванко виріс гарною дитиною й мати сумувала, бо весь час думала про те, що доведеться віддати його щезникам.

Хлопець дізнався в Діда-Всевіда, як позбутися небажаних гостей: треба не розмовляти із ними, зберігати тишу. Хлопець так і зробив, нічого не відповідав, як його не допитувати, і через це спати чари з принцеси, з якою він і одружився.

Це дуже цікава історія! Вона навчає непохитності у прийнятому рішенні і того, що не треба боятися нечистої сили — страшних щезників, бо їх можна побороти. А ще ця казка навчає того, що мовчання, тиша — можливо, дорожчі, ніж розмови. Взагалі, найцікавіше народжується у тиші. Має бути тихо на уроці, коли ми навчаємося. У тиші моя бабуся пече хліб і пиріжки — тоді у хаті смачно пахне і настає такий спокій, що чутно, як годинник промовляє: «Тік-так, тік-так...»

А взагалі у тиші добре думати, писати, вчити вірші. Я дуже ціную тишу!