У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Сучасні технології і підлітки (допис у газету)

Сучасні технології і підлітки (допис у газету)

Протягом останніх десятиріч технічний прогрес рухається з небаченою швидкістю. Із появою сучасних засобів комунікації, комп'ютерних технологій, а особливо — всесвітньої мережі Інтернет суспільство суттєво змінилося. Підлітки, мабуть, найшвидше адаптуються до нововведень. Але зацікавленість молоді у сучасних технологіях іноді переходить межі розумного — і багато хто вважає це серйозною суспільною проблемою.

Психологи вважають, що надмір віртуального спілкування погіршує вміння юнаків та дівчат встановлювати реальні приятельські стосунки, робить їх більш тривожними та замкненими. Вчителі скаржаться на те, що мобільні телефони та портативні комп'ютери заважають учням зосереджуватися на навчанні.

Проблема насправді стає дедалі гострішою, і дискусія зайшла настільки далеко, що нові досягнення інформаційних технології зараз радше потребують захисту, бо засудження вистачає понад міру. Тим більшого захисту потребують стосунки підлітка та віртуального простору.

Чи існують плюси захоплення Інтернет-технологіями чи самі лише мінуси? Плюсів дуже і дуже багато. Спілкування за допомогою комп'ютера стирає будь-які географічні та часові межі, отже, люди можуть знаходити однодумців незалежно від місця їхнього перебування, віку тощо. Віртуальне спілкування об'єднує субкультури, прихильників тієї чи іншої музики, літературних жанрів тощо. Але не тільки це. За допомогою Інтернету кожен учень може швидко знайти безліч інформації щодо будь-якої галузі знань, було б бажання. Йдеться насамперед про наукову інформацію, розміщену на офіційних серйозних сайтах. Безумовно, комп'ютер в умілих руках зацікавленого юнака стає нескінченною енциклопедією. невичерпним джерелом знань. За допомогою всесвітньої мережі можна не тільки прочитати безліч книжок та наукових статей, а й «відвідати» найбільші музеї світу, мандрувати, не полишаючи своєї кімнати.

Мені здається, що із захопленням віртуальним світом варто не боротися, а лише спрямовувати та корегувати його. Було б чудово, якби старше покоління не тільки засуджувало, а й допомагало чи навіть брало б участь у пошуку нової інформації, нових друзів, нових інтересів.

Прогрес рухатиметься вперед і надалі, і темп його, очевидно, тільки пришвидшиться. Сподіватимемось, що молоде покоління навчиться доцільно і з користю застосовувати все нове, тоді взаємини підлітків та новітніх технологій вимикатимуть не осуд, а захоплення та схвалення.