У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Свято в нашій школі (твір-розповідь із власного досвіду)

Свято в нашій школі (твір-розповідь із власного досвіду)

Щороку в нашій школі святкують День учителя. Цього ж року в учнів старших класів виникло багато цікавих ідей і, що головне, вони втілили їх в життя, тому наше свято вдалося.

Зранку старшокласники дуже рано прийшли до школи. Святково вбрані, з квітами та листівками, вони очікували вчителів і щиро вітали кожного. Листівки виготовляли усією школою на уроках малювання. Найкращі саморобні листівки потім підписували і вручали вчителям. Недарма кажуть, що найкращий подарунок — це річ, зроблена власноруч.

Найцікавішим у святкуванні було те, що на один день школа перейшла під керування старших учнів! Було проголошено день самоврядування, щоб вчителі могли трошки відпочити від своїх обов'язків. Мені було дуже приємно спостерігати, як добре вдався цей день — організовано все було дуже відповідально, старші продумали свято до найменших дрібниць. І вчителі були приємно вражені, адже про задум старшокласників знали тільки завучі, які й допомагали все влаштувати! Уроки в усіх класах також провели старшокласники, а вчителі спостерігали, давали поради і допомагали. У нашому класі урок літератури проводив учень із 10-б класу, він дуже цікаво розповідав і видно було, що він ретельно готувався до уроку.

Завершився скорочений навчальний день святковим концертом, на якому були і танці, і співи, і театральні вистави, і, звісно, теплі й щирі слова. Концерт сподобався всім.

А ще на одному з уроків всі ми писали твір «Моя улюблена вчителька». У цих творах учні не тільки висловлювали свою любов та подяку улюбленому вчителеві, а й багато міркували про те, наскільки важливою, складною і водночас радісною є ця професія.

Насправді вчитель — людина, дуже важлива для суспільства. Адже він має бути і другом, і другою мамою, і викладачем знань, має вміти похвалити і виправити помилку. Скільки відповідальності лежить на вчителеві, важко й уявити! Цікаво що старшокласники, провівши уроки в, молодшій та середній школі, обмінюючись враженнями, в один голос говорили, що бути вчителем дуже важко і що вони усвідомили це, тільки опинившись за вчительським столом.

Дуже добре, що наше шкільне свято викликало не лише море теплих емоцій, а й багато роздумів у нас, учнів. День учителя святкують один раз на рік, але як було б добре, якщо б учні своєю поведінкою та допомогою робили кожен день світлим і святковим, тоді усім нам було б набагато краще, а навчання перетворилося б на свято.