У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Подвиг нескореного Прометея, героя трагедії Есхіла

Подвиг нескореного Прометея, героя трагедії Есхіла

Роль театру в давній Греції. Есхіла називають батьком давньогрецької трагедії, адже твори його попередників до нас не дійшли. З найдавніших часів театр вважався надзвичайно важливим засобом упливу на народ, тому можновладці всіляко поширювали театральне мистецтво і підтримувати драматургів.

Сила дарунків Прометея людям. Знання. Прометей знав про недолю смертних, які були, мов діти, нетямущі. Він дав їм розум, мудрість, навчив різних ремесел, розповів їм про обертання небесних світил, винайшов науку чисел і писемність і дав творчу пам'ять.

Мудрі умілості. Прометей навчив людей лікувати недужих, варити цілюще зілля з трав. Він розкрив смертним таємниці віщих снів, показав значення різних прикмет, навчив ворожити на пташиних нутрощах.

Земні скарби. Прометей навчив людей добувати з надр землі глибоко сховані богами скарби: залізо, мідь, срібло і золото. За допомогою металевих знарядь праці люди зуміли розорати і засіяти поля, на срібло і золото вони обмінювали товари, які виготовляли інші племена.

Велика таємниця Прометея. Зевс розлютився на Прометея і жорстоко покарав безсмертного не тільки за те, що він розкрив перед людьми багато таємниць і допоміг їм вижити в жорстокому світі. Прометей зазнав страшних мук через те, що не розповів громовержцю таємниці його смерті і про роль Геракла, який через багато століть прийде на землю, звільнить Прометея і розвінчає богів.