У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Остання мить життя розкриває душу людини (за творами О

Остання мить життя розкриває душу людини (за творами О. Генрі і Дж. Олдріджа)

Коли пробуджуються духовні сили. У житті кожної людини настає мить, коли вона збирає докупи всі сили, коли вирішується найголовніше питання в її долі — жити чи не жити. При цьому несподівано для самої людини пробуджуються духовні сили.

Вирішення головного питання у творах О. Генрі та Дж. Олдріджа.

Які питання вирішує О. Генрі? Помираюча Джонсі потребує підтримки. Хвороба знесилила її фізично, а лікар казав, що шанс на одужання є, але в ній має прокинутися жадоба до життя.

Джонсі повертає до життя Берман. Художник Берман створює свій шедевр, не на полотні, а на цегляній стіні напроти вікна хворої Джонсі. Він намалював листок плюща, який і відродив у Джонсі бажання жити.

Одужання ціною в життя. (Джонсі одужала. Ця подія збіглася зі смертю старого художника Бермана. Створюючи останню у своєму житті роботу заради порятунку Джонсі, художник застудився, захворів на запалення легенів і помер.

Батько і син зламали стіну відчуження. Хлопчик Деві рятує життя свого батька. Бен іншими очима бачить свою дитину і відчуває сильний кровний родинний зв'язок з десятирічним Деві.

«Останній листок» О. Генрі — «Останній дюйм» Дж. Олдріджа. Слово «останній» має символічне значення. Берман робить останній крок до створення свого шедевру, і ціна йому — життя; останній дюйм у подоланні перешкод у взаєминах між батьком і сином — цей дюйм вирішив життя Бена. Кажучи сучасною мовою, герої потрапляють в екстремальну ситуацію, у якій вирішується питання про життя і смерть.