У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Людина - коваль свого щастя

Людина - коваль свого щастя

Щастя — це поняття, що означає такий моральний стан людини, який відповідає найбільшому внутрішньому задоволенню умовами свого життя. Щаслива людина живе повно й осмислено, радіє кожному дню, кожній зустрічі. Щоб бути щасливим, необхідно постійно налаштовувати себе на позитивні емоції, уміти радіти найменшій дрібниці, бути щедрим на добре слово.

Звичайно ж, нормальна людина не може бути щасливою щохвилини. Кожен своє щастя будує по-своєму.

Мені здається, що людина почуває себе найщасливішою, коли кохає. Варто лиш згадати вірш Володимира Сосюри «Так ніхто не кохав». Ліричний герой переповнений відчуттям радості, заради коханої він, здається, зможе зірвати з неба «Оріон золотий».

Історія знає чимало прикладів, коли люди заради свого щастя відмовлялися від влади, грошей і слави. Існує легенда про короля, який покинув палац, оселився подалі від столиці, щоб зайнятися улюбленою справою. Він вирощував капусту і був абсолютно щасливий. Дехто не вірить, що таке могло бути, але мені здається, що це правда, адже тільки та людина, яка займається улюбленою справою, буде щасливою.

Отже, кожна людина може бути щасливою тільки тоді, коли зрозуміє, де шукати своє щастя, і докладе зусиль у цих пошуках. Кожен із нас є ковалем свого щастя.