У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Загадковий мешканець саду (твір-опис тварини)

Загадковий мешканець саду (твір-опис тварини)

Щоліта я відпочиваю у бабусі в селі. Цього літа я не міг дочекатися, коли вже можна буде поїхати зі спекотного міста і побачитися зі старими друзями, гуляти, купатися в річці, спостерігати за природою і сільським життям. Нарешті цей час настав!

Одного вечора в саду я почув дивний шум і шурхіт. Проте я так і не зрозумів, звідки лунає звук і яка його причина. Наступного дня повторилось те ж саме. Я вже не знав, що й думати! На третій день я розповів про все дідусеві і попросив його про допомогу: мені будь-що хотілося дізнатися, хто ж це живе у нашому саду! Дідусь обіцяв допомогти. Тож ми пішли до саду і стали чекати на появу дивного звуку. Чекати довелося довгенько, аж до сутінок. Але наше чекання було недаремним: нарешті почувся шурхіт, дідусь обережно пішов на звук. Яким же було моє здивування, коли він поманив мене рукою і показав мені на щось у траві. Там сидів їжак!

Я ніколи не бачив живого їжака — тільки на малюнках або по телевізору. Ця тварина здалася мені справді красивою. їжак був невеличкий, чорні очі, немов іграшкові, дивилися з острахом та обережністю. Побачивши нас, звір згорнувся в клубочок, виставивши на всі боки голки. А ще їжак дуже смішно пирхав, я ніколи не чув такого дивного їжачого гарчання. Дідусь пояснив, що таким чином їжак захищається від ворогів — лисиць, собак та вовків. їжакова мордочка була така смішна та симпатична, немов у мультику. Маленький носик дрижав, надаючи їжакові такого кумедного вигляду.

Отак розкрилася таємниця загадкового мешканця саду. Пізніше ми віднесли туди, де побачили гостя, тарілочку з молоком — дідусь сказав, що їжаки полюбляють молоко. Наступного дня молока у мисочці дійсно поменшаю, але я так і не дізнався, чи їжак прийняв наш гостинець, чи це сусідські коти поласували. Протягом літа я ще неодноразово чув. шурхіт і кілька разів навіть бачив того їжака.

Спостерігати за природою завжди цікаво, особливо ж коли побачиш якусь тваринку чи милуєшся пейзажами, про які в місті годі й мріяти. Нехай ця історія — лише маленький епізод мого літнього відпочинку, але я побачив і дізнався дещо нове про цей цікавий світ, саме тому вона і запам'яталася мені.