У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Жива вода (твір-роздум)

Жива вода (твір-роздум)

Так дивно — вода, мабуть, найзвичніша річ з усього, що оточує людину. Але з іншого боку, вода ще й досі сповнена загадок! Учені кажуть, що вода здатна вбирати інформацію, емоції, думки. Організм людини великою мірою складається з води, а життя без води неможливе. Усі ми знаємо, що вода може перебувати в кількох станах — в стані рідини, льоду, пари. Нам навіть зрозумілі механізми переходу цієї речовини з одного стану в інший.

Утім, чому вода дає не тільки фізичну користь, а й моральну насолоду? Особисто я не знаю відповіді на це питання, але дуже добре відчуваю чарівну дію води на собі.

Найбільше я люблю ті дні, що проводжу влітку на морі. Коли я вперше побачив морс, я був шокований, і захоплений, і переляканий, і зачарований водночас. Мені дуже важко передати свої враження. Просто не вистачає слів, щоб висловити всі думки та відчуття! Мене охопило відчуття стихії, єднання із цим чарівним простором, нескінченним простором води — вічної, мудрої, спокійної. Це було просто неймовірно!

Жива вода, описана в казках, для мене зовсім не казка, а реальність. Вода насправді є джерелом життя — як у фізичному, звичайному розумінні, так і в розумінні духовному, якщо можна так сказати, енергетичному. Споглядання води робить мене іншим, заспокоює й додає сили.

Кажуть, кожна людина має особливу спорідненість з однією зі стихій — комусь близька нестримна енергія вогню, хтось захоплюється простором, наповненим повітрям, когось манять скелі та печери. Для мене ж такою стихією є вода. Можливо, цьому є якесь пояснення, може, це якось пов'язано з рисами моєї вдачі — мені імпонує спокій і тиша води, її глибина і стримана сила. Але більше мені подобається не аналізувати, а просто насолоджуватись. Навіть у місті я люблю гуляти біля фонтанів, за першої ж нагоди ми з батьками їдемо до річки, а поїздка на море стає справжнім святом, яке я згадую протягом року й з нетерпінням очікую наступної поїздки.

Вода не тільки захищає та підтримує людину, а й сама потребує турботи про неї. Я часто замислююсь над екологічними проблемами, над поведінкою людей. Можливо, я стану екологом і займатимусь екологією водних систем. Я сподіваюсь, що так я поєднаю своє найбільше захоплення, справжнє джерело насолоди із можливістю давати користь світові і людям.

Не забуваймо, що вода недарма зветься «живою водою» у казках, бо такою і є. Вода дарує нам здоров'я, силу й внутрішній спокій.