У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Дружна родина - міцна країна

Дружна родина - міцна країна

Родина, сім'я — це частинка суспільства, яка об'єднує рідних людей у єдине ціле, робить їхні зв'язки нерозривними. Можна мати багато знайомих і друзів, але тільки сім'я дає нам відчуття захищеності і потрібності на все життя, робить нас щасливими і впевненими у майбутньому.

Україна знала часи, коли родини були великими, і три-чотири покоління жили під одним дахом, разом працювали, кожен вносив свою часточку в добробут сім'ї і міг розраховувати на допомогу. Прикладом таких стосунків може бути сім'я Сірків — героїв роману Івана Багряного «Тигролови».

Переселенці з України приїхали в суворий край наприкінці XIX століття. Їхня сім'я налічувала понад п'ятдесят осіб. Одна родина — то ціле село. Жили дружно й весело, щасливіше, ніж на рідній землі.

Багато таких сімей прийняв Зелений Клин. Вони змушені були покинути Україну, а батьківщина збідніла на тисячі своїх найкращих синів і дочок, які були сіллю рідної землі.

Історія знає чимало прикладів, коли міцні родинні стосунки об'єднували країну, робили її сильною. Згадаймо братерську любов і повагу князів Галицько-Волинського князівства. Рідні брати Данило і Василько не боролися за владу, об'єднали Галичину і Волинь в одну державу, допомагали один одному в боротьбі з ворогами, що вберегло князівство від повного розорення під час монголо-татарської навали.

Дружна родина робить людину щасливішою і сильнішою. І що більше буде таких родин — то сильнішою буде країна.