У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





А

А. Міцкевич. До «Кримських сонетів»

І. У чому виявилася особливість творів збірки А. Міцкевича «Кримські сонети»?

Збірка «Кримські сонети» — це особливі за звучанням і глибиною думки, за мелодійністю і тематичним розмаїттям твори. Потрапивши на чужу землю, милуючись чужими краєвидами, в оточенні недругів, Адам Міцкевич зумів зберегти в уяві красу рідної землі:

Я так напружив слух, що вчув би в цій землі І голос із Литви.

2 Які ознаки романтизму є в «Кримських сонетах» А. Мікевича?

3. Який образ об 'єднує твори циклу «Кримські сонети» ?

Епіграфом до «Кримських сонетів» Адам Міцкевич обрав слова німецького поета Гете: «Хто хоче поета зрозуміти, той повинен поїхати в його країну». Ці слова стали прямим натяком на патріотичну символіку циклу. Головний герой сонетів — пілігрим. Чудова природа Криму — це тло для його роздумів, згадок про далеку батьківщину. Він так уважно вслухається, що, здається, хоче почути голос рідної землі. Йому здається, що мерехтливі зірки — це сльози полячки-полонянки. Пілігрим постійно мандрує світом, але всі його думки про рідний край, про Польщу.

Образ пілігрима, мандрівника, який любить рідну Польщу і дивується красотам чужих земель, об'єднує твори циклу «Кримські сонети». 4 Які географічні назви згадано у «Кримських сонетах» А. Міцкевича ? 5. Хто супроводжував Адама Міцкевича під час подорожі Кримом?

Адама Міцкевича супроводжували п'ять супутників, але він почувався абсолютно самотнім у цій компанії. Двоє із супутників були співробітниками царської таємної поліції, єдина жінка — коханка одного з цих посіпак, ще двоє — одеські багатії. Поет відчував загрозу від ворожого середовища і висловив свої почуття у незакінченому сонеті про яструба з підбитим крилом.