У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Епоксидними смолами називають мономерні , олігомерні , і полімерні розчинні сполуки, які містять епоксидні групи і здатні за певних умо в переходити в неплавкий, нерозчинний стан

Вплив пластифікаторів і наповнювачів на напружений стан епоксидних компаундів при твердінні та термоударах

Анотація

„Вплив пластифікаторів і наповнювачів на напружений стан епоксидних компаундів при твердінні і термоударах ”.

Курсова робота є рукопис , який містить дослідження по впливу наповнювачів і пластифікаторів на напружений стан епоксидних компаундів при твердінні та термоударах. В результаті досліджень визначили, що найбільші величини деформації спостерігаються при пластифікації смоли ЕД-20 касторовою оливою та мінеральною оливою МС-20.

Кількість сторінок 32, мал. 17, табл.12, літературних джерел 6.

Ключові слова: пластифікатори, компаунд, тензодавачі, деформація, епоксидні смоли.

 

Умовні позначення, скорочення і терміни.

ЕБФ – епоксидований бензил фенол

ЕКФ – епоксидований калліл фенол

ТНФ – толлілнапфтилметан

ТКФ – трикрезил фосфат

ДБФ – дибутилфталат

ТЕА – триетаноламін

МВЧ – молібден високої частоти

КП – кварцовий пісок

Відн. одн. – відносних одиниць

 

ЗМІСТ

Умовні позначення, скорочення і терміни.

Вступ

Розділ 1. Сумісний вплив пластифікаторів і наповнювачів на деформацію епоксидних смол.

Розділ 2. Методика визначення деформації методом гідростатичного зважування.

Розділ .3. Дослідження деформаційних властивостей твердіючих епоксидних смол і епоксидних компаундів на їх основі.

Висновки.

Література.

Вступ

 

Актуальність теми:

При твердінні та термоударах виникає напружений стан, який змінює властивості компаунда, а для робочих елементів, що абсолюються цим компаундом, цей напружений стан змінює властивості і навіть приводить до руйнації цих елементів, а вони ж є конденсаторами і компресорами.

Предметом дослідження є:

вивчення впливу пластифікаторів на деформацію е6поксидних смол.

Обґєктом дослідження є:

епоксидний компаунд, що складається з епоксидної смоли ЕД-20; пластифікаторів; наповнювачів; затверджувачів; отверджувачів амінних, ангідридів карбонових кислот; наповнювачів.

Метою роботи є:

Вивчення впливу пластифікаторів і наповнювачів епоксидних смол на напружений стан епоксидних компаундів при твердінні та термоударах.

Завдання:

1. Вивчити сумісний вплив пластифікаторів і наповнювачів на деформацію епоксидних

смол.

2. Визначити деформацію епоксидних смол методом гідростатичного зважування.

3. Дослідити деформаційні властивості твердіючих епоксидних смол і епоксидних

компаундів.

Методи дослідження

Метод гідростатичного зважуваня.

Компаунд, запаяний в поліетиленовий мішок , підвішували з допомогою тонкої ніхромової нитки до лівого ричагу коромисла аналітичної ваги і опускали в посудину з термостатуючою рідиною. До запаяного мішочка підвішували мідну наважку . Посудина з гідростатуючою рідиною підігрівалася в двох водяних термостатах з температурою

рідини +70±1°С і +25±1°С. До моменту поставлення в термостат з

температурою +70°С компаунд термостатувався при +25°С на протязі 15 хвилин. Мса компаунда неперервно контролювалася з допомогою аналітичних ваг з точністю ±0.0002г. Оскільки в процесі полімеризації проходить осадження , що обумовлює зміну густини компаунда, зменшується виштовхуюча сила зі сторони рідини. Після закінчення процесу отвердіння мішок розкривали і компаунд звішували на повітрі. При розрахунках враховували зміну густини поліетиленового мішка і наважки.

Тензометричний метод.

Визначення деформаційних властивостей проводили гідростатичним методром. Методика його дозволила прослідкувати весь процес виникнення кінцевих напруг на протяці стадії твердіння і наступної циклічної зміни температури(термоударах)

Наукова новизна одержаних результатів

Нами були проведені дослідження по визначенню впливу дибутилфталату,

трикрезилфосфату, касторової оливи, мінеральної оливи МС-20,гліцидилового ефіру бензилфенолу, толілнафтиламіну, триетаноламіну на деформацію епоксидної смоли і компаундів на їх основі.

Вперше було здійснене дослідження впливу цих пластифікаторів на деформацію смоли ЕД-20.

Вперше було здійснене комплексне дослідження фізичних властивостей розчинників для епоксидних смол.

Практичне значення одержаних результатів

Заливочними епоксидними компаундами герметизують мікросхеми, різні індукційні котушки, мікроконденсатори тощо.

Апробація результатів роботи

Результати роботи доповідалися нанауковій конференції 27.03.2006р. у Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника.

Структура та обсяг роботи

Робота складається з 3-х розділів:

Розділ 1. Сумісний вплив пластифікаторів і наповнювачів на деформацію епоксидних смол.

Розділ 2. Методика визначення деформації методом гідростатичного зважування.

Розділ 3. Дослідження деформаційних властивостей твердіючих епоксидних смол і епоксидних компаундів на їх основі.

До складу роботи, окрім цього входять: завдання(1с.), анотація(1с.), зміст(1с.), умовні позначення(1с.), вступ(2с.), висновки(1с.), перелік літературних джерел(1с.), таблиці(12), малюнки(17).

Техніка безпеки

Ефіри, якими ми пластифікували епоксидну смолу є шкідливими речовинами, а тому роботу з ними потрібно проводити обережно і під витяжкою.

Оскільки в роботі застосовувалась напруга,то роботу потрібно проводити обережно і сухими руками.

 

Розділ1.

Сумісний вплив пластифікаторів і наповнювачів на деформацію епоксидних смол

Епоксидними смолами називають мономерні , олігомерні , і полімерні розчинні сполуки, які містять епоксидні групи і здатні за певних умов переходити в неплавкий, нерозчинний стан.

Епоксидні смоли застосовуються в основному для виготовлення отверджуючих епоксидних композицій і полімерних матеріалів на їх основі. Вони являються основою для виготовлення епоксидних компаундів. До складу епоксидних компаундів крім епоксидних смол входять пластифікатори, наповнювачі та отверджувачі епоксидних смол.

Пластифікатори застосовують для модифікації з метою виготовлення матеріалів з комплексом необхідних властивостей і полегшення переробки пластифікованих полімерів у вироби. При введенні пластифікаторів до епоксидної смоли при збільшенні еластичності, збільшуються і інші властивості пластифікованих матеріалів: морозостійкість, вогнестійкість, стійкість до дії ультрафіолетового проміння.

Наповнювачами для виробництва полімерних матеріалів можуть служити практично всі існуючі в природі і створені людиною матеріали, у тому числі самі полімери, після додання їм певної форми і розмірів – у вигляді сфер порошків з нерегулярною формою частинок , стрічок, лусок, волокон, джгутів, ниток, паперу, матів, повсті і т. п. , розподілених різним чином і в різних співвідношеннях з полімерною матрицею.

Компаунди на основі епоксидних смол широко застосовуються у різних галузях, наприклад, у техніці , радіоелектронній промисловості для зшивки та герметизації мікроелементів радіотехнічних схем електронних приладів, магнітом’яких матеріалів типу пермалоя


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8