У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Моральне та естетичне виховання закладене в основі формування і регулювання взаємовідносин людей, збереження цілісності певної соціальної спільноти, а також формування духовної сфери кожної особистості зокрема.

Проблемами морального й естетичного виховання займається багато вчених та видатних педагогів.

Основною проблемою морального виховання можна вважати моральне виховання молоді, адже від неї залежить подальший розвиток людської цивілізації. Як казав В.О. Сухомлинський: “Саме в молодшому віці, коли душа дуже піддатлива до емоційних впливів, ми розкриваємо перед дітьми загальнолюдські норми моральності; вчимо їх азбуки, моралі...

Отже, моральне виховання повинно здійснюватись ще з раннього дитинства і в процесі поступово буде відбуватись певних моральних вмінь і навичок, що формують поведінку особистості. Це в свою чергу призводить до формування моральної куль тури особливості, яка являється елементом цілого суспільства.

Досить велика увага приділяється основній проблемі естетичного виховання – проблемі розуміння прекрасного, як одного із видів цінностей. Проблема прекрасного дуже складна і дискусія про суть краси, ще не закінчена, але і сучасний період вона потребує нових підходів до засобів вихованої роботи.