У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Звіт про практику в Міськвиконкомі

Керівник практики від міськвиконкому, Липчук Іван Васильович, перед тим, як доручити нам виконання конкретного завдання, вважав за необхідне ознайомити нас з структурою міської ради, яка є досить складною. Перш за все, варто підкреслити, що є відділи, наприкклад, відділ архітектури, які знаходяться поза приміщенням міської ради, але про них неможливо не згадати. Ми зупинимося на структурі лише в загальних рисах, оскільки більш складнішаструктура буде описана в індивідуальному завданні.

Служба 05 - це перше, що можна побачити в міській раді. Тут приймаються всі дзвінки від громадян, що повідомляють про якісь події, а потім перенаправляються у відповідні служби. Це можуть бути дзвінки стосовно пожежі, які негайно направляються в пожежну допомогу. В даному кабінеті находиться відповідальний секретар адміністративної комісії. Саме в цьому кабінеті приймаються і реєструються скарги і заяви громадян з приводу чого - небудь. Пізніше ці заяви відправляються у відповідні підрозділи міської ради, наприклад в юридичний відділ тощо.

В відділі торгівлі і побутового обслуговування здійснюється нагляд за дотриманням прав споживачів. Як нам відомо рдним із таких прав є право на прдбання якісної продукції і для захисту цього права періодично проводиться перевірка магазинів міста коломиї.

Економічною стуктурою діяльності міської ради займається відділ економіки і промисловості. Саме цей відділ вживає всіх заходів для реалізації економічної реформи в межах міста тощо.

Звичайно міська рада містить значно більше відділів ніж описано вище, там є відділ культури, відділ надзвичайних ситуацій, відділ управління комунальним майном, державний архів, відділ містобудування та архітектури, відділ управління праці та соціального захисту населення, відділ освіти, фінансове управління, організаційний відділ і інші з виконавчої причини не будемо вдаватися в глибоку характеристику цих відділів, а охарактеризуємо лише ті на яких я безпосередньо був під час проходження практики.

Перш за все - це був юридичний відділ він розташований на другому поверсі кабінет №24. Юристи Довганюк І.П і Сончак Л.Б. надали нам матеріали для ознайомлення.Яознайомився з позовною заявою громадянина Невеченко В.О., відповідачем в якій зазначалася Коломийська міська рада. Суть заяви була в тому, що начебто на належній позивачу території, яка була з різними насадженнями (овочі, фрукти, дерева) окремі особи почали індивідуальне будівництво гаражу. Вказаний вище громадянин вимагав матеріальної компенсації, а також компенсацію за завдану моральну шкоду. Важливим аспектом є пропущення строку позовної давності, яку було здійснено з певних причин. Причиною було від’їзд громадянина Невеченко на роботу в Ізраіль, отже, він не знав і не міг знати про порушене свого права.

В поясненні на позов було вказано, що міська рада раніше об’єднала землю двох будинків в спільну власність, а отже, індивідуальне будівництво було не на приватній власності, а на спільній території, що є цілком законним.

Ще одним актом, який я розглянув є апеляційна скарга до Львівськог апеляційного господарського суду на рішкння Івно - Франківського обласного господарського суду. Суть скарги полягає в тому, що останній виніс рішення , яким зобов’язав Коломийську міську раду виплатити ВАТ «Коломийське АТП » належну суму за послуги по перевезенню пасажирів під час гуцульського фестивалю, який проходив в місті Коломия.В апеляційній скарзі було, вказано, що замовлення транспорту здійснював Клапчук Б - голова райвідділу культури, а також обвинувачено останнього і ВАТ «Коломийське АТП » в підробці документів, що подавалися, як докази. Рішення додається до звіту, зазначивши лише, що у задоволенні цієї скарги Коломийській міській раді було відмовлено.

Взагалі юридичний відділ - це чомусь найгірш оформлений відділ. Відсутність комп’ютера, а разом і з ним нормативної бази, яка повинна вносити корективи в роботу даного відділу, значно ускладнює роботу юристів, які туту працюють. Таокож, побутові умови перебування останніх, бажало бути кращим.Відсутність належного освітлення, орг - техніки, а також всіх інших атребутів, які являються невід’ємною часткою кожного з офісів, складають враження більше тюремної камери, аніж одного із найголовніших кабінетів міської ради.

Варто відзначити, що всі ропорядження і рішення міської ради візуються юридичним відділом.в даному випадку візування означає поставлення свого підпису працівником вказаного відділу.Візування проходить таким чином:

........... рішення (розпорядження) подається в юридичний відділ для ознайомлення з ними юрист пересвідчується, що даний акт відповідає вимогам законодавства.якщо рішення в чомусь порушує вимоги законодавства, юрист повинен на окремому аркуші паперу написати зауваження, в якому детально описується, що саме потрібно змінити. Цей аркуш прикріплюється до проекту рішення.Звичайно зауваження носить не обов’язковий характер - це скоріше, рекомендаційні зауваження.Але ця процедура є необхідна, адже при поданні заяви на рішення, з юриста знімається будь - яка відповідальність, оскільки він виконав всі свої зобов’язання. Якщо ж проект рішення не суперечить вимогам закону, юрист підписує його. Варто відзначити і той факт, що в більшості випадків цим займається Довганюк І.П., а перевіркою рішень - Сончак Л.Б.

Слідуючим пунктом проходження практики було знайомство з відділом кадрів і загальним відділом. Основним завданням відділу кадрів є риймання на посаду чи звільнення з посади державног службовцявідповідних осіб, а також контроль за проведенням атестацій, державних службовіців. Завідуючий відділом кадрів Грицюк Василь Миколайович надав вичерпну інформацію , яка була нам необхідна. Отже, на посади посадових осіб органів місцевого самоврядування, приймаються особи, які мають вищу освіту, стаж роботи не менше 5 років, по спеціальності, відповідають діловим і моральним якостям, професійному рівню. Як відомо, така дія, як прийняття


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7