У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Задача з адміністративного права

3. Працівники міліції затримали гр. М. за вчинення дрібного хуліганства у п’ятницю ввечері. Оскільки в суді субота і неділя – вільні дні, М. було затримано до понеділка, коли суддя розглянув справу і застосував до порушника виправні роботи.

Чи було порушено закон при притягненні гр. М. до відповідальності?

Адміністративне затримання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, може здійснюватися у випадках прямо передбачених законодавством, з метою встановлення особи правопорушника, складання протоколу про адміністративне правопорушення, забезпечення своєчасного і правильного розгляду справ та виконання постанов у цих справах лише органами (посадовими особами), уповноваженими на те законодавством, а саме: органами внутрішніх справ, прикордонними військами, посадовими особами воєнізованої охорони, а також посадовими особами військової автоінспекції.

Адміністративне затримання полягає в короткостроковому обмеженні особистої свободи порушника. Адміністративне затримання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення, може тривати не більше як три години.

Строк адміністративного затримання обчислюється з моменту доставки порушника для складання протоколу, а особа, яка була в стані сп’яніння, - з часу її витвереження.

На підставі ст. 263 КУпАП „ ” осіб, які вчинили дрібне хуліганство, може бути затримано до розгляду справи суддею. В даному випадку при притягненні гр. М. до адміністративної відповідальності не було порушено норм закону.