У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Причини нестабільності правомірної поведінки у сучасних державах

У сучасному суспільстві є такі причини нестабільності правонірної поведінки:

1. Економічні ? процес руйнування старого господарського організму

нежиттєздатного, але все таки цілісного значно випереджає становлення української економіки як саморегульованої системи виробничих звязків і матеріальних можливостей виробництва на основі економічної волі. Громадяни позбавилися значних умов трудової діяльності і через неможливість і нездатність економічна неграмотність і небажання брати на себе якунебуть відповідальність неможуть швидко адаптуватися до нової економічної обстановки виникли невдоволення апатія, агресивність, невпевненість у завтришньому дні, балансування поведінки на меті між правомірною і неправомірною.

2. Соціальні? соціальна напруженність як результат ослаблення соціальної відпоідальності держави і неврівноваженості соціальної політики.

Нерегулярної оплатою праці, підвмщенням плати за комунальні послуги, низьким рівнем соціальної забезпечення за наявності інфляції держава вільно або мимоволі провокує незалежно відсоціальнопсихологічної нестійкості особи нестабільність правомірної поведінки.

3. Політичнірозпад СРСР, скасування однопартійної системи, утверження ідеологічного і політичного плюранізму, труднощі формування політичної системи українського суспільства виявили непідготовлиність демократичних сил до швидких історичних перетворень, відсутність прагматичної хиткості суспільства, яка спричинила й нестабільність правомірної поведінки громадян .

4. Ідеоногічніпадіня колишніх ідеалів, низький рівень правосвідомості як наслідок руйнування системи правового виховання , що існувала раніше, лише започатковане формування нової. Правосвідомость громадянина виявилися непідготовленою до знаття криміналу з багатьох діянь, що вважалися раніше злочинимиспекуляція товарами приватнопідприємницька діляльність, комерційне поседництво та.ін.), і одночасного вступу в дію принципу “дозволено все, що не заборонено законом”. Свободу вибору громадян сприйняв як вседозволеність. Межа між правомірною і неправомірною поведінкою була стерта.

5. Юридичні

а) в галузі правотворчостівідсутність послідовності, логінності в прийнятих законах і підзаконних актах про податки є неконкретними, неповними, казуїстичними);

б) в галузі правохоронної діяльності слабке розкриття злочинності, колумпованність створюють умови для можливості обійти закон, породжують хибкість правомірної поведінки. Щоб правомірна поведінка перетворилася на норму життя для переважної більшості населення, необхідні розвинута економіка, достатня для задоволення життєвих запитів громадян,стабільний демократичний політичний режим, додержання закономірності всіма посадовими особами і громадянами, високий рівень правової культури.7;с.256-257