У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Право на свободу об’єднання є невід’ємним правом людини, закріплений загальною декларацією прав людини і гарантується Конституцією та законодавством України. Держава сприяє розвитку політичної та громадської активності, творчої ініціативи громадян і створює рівні умови для діяльності їх об’єднань. Ніхто не може бути приниженим до вступу в будь-яке об’єднання громадян чи обмежений у правах за належність чи неналежність до політичних партій або громадських організацій. Усі од’єднання громадян рівні перед законом. Проте держава накладає і певні обмеження при створенні об’єднань, так Конституція України забороняє утворення політичних партій і громадських організацій, програмна мета або дії, яких спрямовані на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким низьким шляхом. Тому, можна чітко сказати, що держава подає об’єднанням громадян права і вимагає дотримуватись правил у своїй діяльності.

Актуальність даної теми полягає в тому, що об’єднання громадян є своєрідним представником народних мас. Який може захищати свої права, а також порушені права інших осіб. Задовольняти політичні соціальні та інші інтереси. Вони можуть брати у вироблені державної політики, оформлення органів влади та місцевого самоврядування.

Актуальність також полягає в тому, що об’єднання громадян беруть участь у визначанні головних критерій життєвого рівня, прожиткового мінімуму, а також мінімальних розмірів заробітної плати, пенсій, соціальних виплат, політика ціноутворення, розробці соціальних програм, спрямованих на створення умов, які забезпечують гідний і вільний розвиток людини та соціальний захист у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття, а також у старості та інших випадках передбачених законом.

Всі об’єднання мають право на організацію та проведення страйків, зборів, мітингів, походів та демонстрацій на захист трудових і соціально-економічних прав та інтересів працівників відповідно до закону.