У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Контрольна робота - Викрадення автомобілів
1



Викрадення автомобілів відбувається шляхом угону або захоплення

Викрадення автомобілів відбувається шляхом угону або захоплення. Угон – це самовільне заволодіння транспортним засобом та поїздка на ньому. Для нього характерно те, що він: а) вчиняється всупереч встановленому порядку допуску до управління транспортними засобами; б) здійснюється всупереч або внаслідок фальсифікації волі власника чи особи яка вправі управляти транспортним засобом; в) полягає у керуванні транспортними засобом, здійсненні функцій водія

Захоплення транспортного засобу – це встановлення фактичного контролю над ним, отримання можливості для його використання на власний розсуд, включаючи обмеження доступу до нього інших осіб, перешкоджання руху і т.д. Захоплення, як і угон, здійснюється самовільно, всупереч встановленому порядку. Він може помагати у заволодінні транспортним засобом таємно, із застосуванням насильства або погрози, обману. При цьому особи які повинні і мають право здійснювати управління цим засобом, не допускаються до нього або виганяються, або усторонюються від керування чи керують ним під примусом.

Щодо статистики викрадення автомобілів, то на території Україні в одному населеному районі було викрадено за 2003 – 2004 рр. 36 автомобілів, а за 6 місяців 2005р. 11 автомобілів. Найбільш частіше викрадаються і переправляються через кордон автомобілі іноземного виробництва таких марок як “Mercedes”, “BMW”, “VolksWagen”, “Audi” та інші. Якщо така кількість автомобілів викрадається тільки в одному районі держави, то тоді яке буде число вкрадених автомобілів на всій території будь якої держави? Це число буде достатньо великим, і є свідченням того, що злочинні організації отримують величезні доходи від викрадення і контрабанди автомобілів, і будуть цим займатися на далі.