У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





§ 4

ПЛАН

Вступ

Договір постачання електричної енергії.

Договір постачання холодної та гарячої води і водовідведення, послуги з централізованого опалення.

Договір постачання газу.

Додатки

Висновок

Використана література

ВСТУП

Нормальна робота виробничих підприємств значною мірою належить від безперебійного постачання їх елек-тричною чи тепловою енергією, газом або іншими ресурса-ми. Електроенергія використовується також для освітлен-ня приміщень державних і громадських організацій, ву-лиць і житлових будинків, а теплова енергія, газ та вода - для задоволення побутових потреб громадян.

Користування електричною і тепловою енергією до-пускається лише на основі договору, що укладається між енергопостачальною організацією та споживачем. Подача газу також здійснюється у договірному порядку. Основними нормативними актами, що регулюють відносини з енерго- та газопостачання, є закони України „Про елек-троенергетику” від 16 жовтня 1997 р. і „Про трубопровід-ний транспорт” від 15 травня 1996 р., Правила користу-вання електричною енергією, затверджені постановою Національної комісії з питань регулювання електроенер-гетики України від 31 липня 1996 р., Правила надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 р. Умови діяльності оптових поста-чальників природного газу, затверджені наказом Держнафтогазпрому від 30 вересня 1997 р. та інші акти.

1. Договір постачання електричної енергії.

Постачання електричної енергії здійснюється на підставі договору про постачання електричної енергії, що укладається між споживачем та постачальником електричної енергії за регульованим тарифом або договору про купівлю-продаж електричної енергії, що укладається між споживачем та постачальником електричної енергії за нерегульованим тарифом. В разі постачання споживачу електричної енергії постачальником електричної енергії за регульованим тарифом електричними мережами іншої електропередавальної організації (у тому числі магістральними (міждержавними) електромережами) між споживачем та електропередавальною організацією на основі типового договору (додаток 1) укладається договір про технічне забезпечення електропостачання споживача. Договір про постачання електричної енергії на основі типового договору укладається постачальником електричної енергії за регульованим тарифом з усіма споживачами та субспоживачами, які розташовані на території здійснення ліцензованої діяльності постачальником електричної енергії за регульованим тарифом.

Слід відмітити, що умови договору про купівлю-продаж електричної енергії між споживачем (субспоживачем) та постачальником електричної енергії за нерегульованим тарифом визначаються за згодою сторін. Цей договір укладається відповідно до чинного законодавства України.

Договір на постачання електроенергії є консенсуальним, двостороннім і оплатним.

Ті ж відносини, що виникають між споживачами та субспоживачами, у тому числі їх взаємна відповідальність, регулюються договором про спільне використання технологічних електричних мереж основного споживача, що укладається між ними на основі типового договору. Основні споживачі, для яких надання послуг з передачі електричної енергії не є основним видом діяльності та які не є електропередавальними організаціями, не мають права відмовити субспоживачам у разі дотримання останніми вимог Правил користування електричною енергією в укладенні договорів про спільне використання технологічних електричних мереж основного споживача, якщо щодо субспоживачів вони є монополістами з передачі електричної енергії.

В разі укладення, внесення змін, подовження чи розірвання дії будь-якого із договорів здійснюються відповідно до вимог законодавства, та Правил користування електричною енергією.

Постачальники електричної енергії за регульованим тарифом на закріпленій території не мають права відмовити споживачу або субспоживачу, який розташований на цій території, у разі дотримання останнім всіх вимог в укладенні договору про постачання електричної енергії. Зміна організаційно-правової форми, форми власності чи економічного стану постачальника електричної енергії за регульованим тарифом не може призводити до обмеження чи припинення електропостачання споживача, якщо останній виконує свої зобов'язання згідно з договором. Спірні питання між споживачем та постачальником електричної енергії або електропередавальною організацією розглядаються в межах наданих законодавством повноважень НКРЕ, Мінпаливенерго України, Антимонопольним комітетом України, Держенергонаглядом України та судом.

Енергетичний нагляд в електроенергетиці, нагляд за охороною праці, контроль у сфері енергозбереження здійснюються персоналом підрозділів органів виконавчої влади, на які покладені відповідні обов'язки згідно із законодавством України.

Замовник після оплати вартості видачі технічних умов отримує для підписання проект договору про приєднання до електричних мереж (додаток 4). У разі відмови замовника від укладання договору про приєднання отримані замовником технічні умови втрачають чинність. У разі виникнення між сторонами спірних питань вони врегульовуються відповідно до законодавства.

В договорі про приєднання обумовлюються організаційні, технічні і фінансові умови, які стосуються приєднання та підключення електроустановок споживача до електричної мережі, належність за правом власності електроустановок, які будуть реконструйовані або побудовані, термін виконання окремих черг будівництва чи реконструкції, термін виконання приєднання в цілому, умови взаємної відповідальності сторін договору в процесі приєднання, умови тимчасового використання електричної енергії для здійснення будівництва, реконструкції, виконання інших положень технічних умов тощо.

Якщо за взаємною згодою сторін роботи з приєднання (повністю "під ключ" або частково) виконує електропередавальна організація (основний споживач), в договір про приєднання включаються особливі умови, пов'язані з наданням електропередавальною організацією послуг з виконання окремих робіт щодо приєднання електроустановок споживача до електричної мережі.

Технічні умови приєднання електроустановок споживача до електричної мережі є невід'ємною частиною договору про приєднання. Термін надання проекту договору про приєднання має не перевищувати 15 днів з дня оплати замовником вартості видачі технічних умов. В обгрунтованих випадках, а саме необхідність виконання складних техніко-економічних порівнянь схем електропостачання, цей термін може бути продовжений, але в цілому має не перевищувати 25 днів.

Термін дії договору про приєднання визначається нормативами часу на проектування і будівництво (реконструкцію) об'єкта з урахуванням часу на виконання приймально-здавальних робіт і отримання акта-допуску на підключення електроустановок замовника до електричної мережі. У разі неможливості


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15