У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Контрольна робота - Адміністративне право
19



Самостійна робота

з предмету

Адміністративне право

ЗАВДАННЯ 1.

Національна Академія наук (НАН) – вища наукова організація України, яка організовує і здійснює фундаментальні і прикладні дослідження, з найважливіших проблем гуманітарних, технічних, природничих наук, а також координує здійснення фундаментальних досліджень у наукових установах та організаціях незалежно від їх форми власності.

Галузеві академії здійснюють свою діяльність відповідно до законодавства та своїх статутів які приймають і затверджують на загальних зборах уповноважених представників. Галузеві академії покликані забезпечувати розвиток науки, її практичну відповідність, користуються державною підтримкою і діють на засадах чинного законодавства і статутів.

До повноважень НАН відноситься призначення вчених України дійсними членами (академіками) та членами-кореспондентами, а науковців зарубіжних країн іноземними вченими відповідних академій.

НАН

Українська Академія аграрних наук |

Українська Академія педагогічних наук |

Українська Академія медичних наук |

Українська Академія правових наук |

Академія мистецтв України

ЗАВДАННЯ 2

Міліція України – це державний озброєний орган виконавчої влади, покликаний захищати життя, здоров’я, права і свободи людини і громадянина, власність, природне навколишнє середовище, інтереси суспільства і держави від протиправних посягань. Організація і порядок діяльності міліції визначається законом України “Про міліцію” від 20.12. 1991р. із наступними змінами і доповненнями.

Діяльність міліції базується на принципах законності, гуманізму, поваги до особи, соціальної справедливості, взаємодії з трудовими колективами, громадськими організаціями і населенням.

На міліцію покладені наступні функції:

адміністративна;

оперативно-розшукова;

кримінально-процесуальна;

виконавча;

профілактична;

охоронна (на договірних засадах).

Підрозділи міліції:

- кримінальна міліція;

- кримінальна міліція у справах неповнолітніх;

- міліція громадської безпеки;

- транспортна міліція;

- ДАІ;

- міліція охорони;

- спеціальна міліція;

Адміністративні повноваження:

Зобов’язана | Має право

Забезпечувати безпеку громадян і громадський порядок, виявляти, запобігати, припиняти і розкривати злочини, забезпечувати безпеку дорожнього руху, здійснювати реєстрацію та облік автотранспортних засобів, контролювати додержання громадянами паспортної системи виїзду та в’їзду, перебування в Україні, давати дозвіл на придбання, зберігання, носіння перевезення зброї та інших боєприпасів, виконувати кримінальні покарання та адміністративні стягнення тощо. | Перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушення документи, що посвідчують особу, вести профілактичний кримінальний облік правопорушників і злочинців, здійснювати гласні та негласні оперативно-розшукові заходи, вимагати від громадян і посадових осіб які порушують громадський порядок, припинення правопорушень та дій, що перешкоджають здійснювати повноваження міліції, складати протоколи про адміністративні правопорушення, накладати адміністративні стягнення.

 

ЗАВДАННЯ 4.

Прийняте ректором рішення є незаконним. Згідно Закону України “Про вищу освіту”, умови прийому до вищого навчального закладу, затверджуються на основі стандартів вищої освіти.

Ректор навчального закладу здійснює виключно управлінські функції і видавати розпорядження щодо зміни вимог прийому до навчального закладу він не має права.

Приватний підприємець Колосенко підлягає покаранню у вигляді адміністративного стягнення до нього будуть застосовуватись покарання у вигляді конфіскації засобів, грошей, отриманих від здійснення даної підприємницької діяльності, позбавлення ліцензії за грубе порушення норм підприємницької діяльності.

ЗАВДАННЯ 5

Провадження у справах про адміністративні правопорушення - це діяльність учасників адміністративно-деліктних відносин щодо розгляду та вирішення адміністративних справ, зокрема, щодо застосування адміністративного стягнення за вчинення адміністративного правопорушення.

Це різновид адміністративного процесу.

Норми щодо провадження у справах про адміністративні правопорушення містяться у КпАП, Митному кодексі, підзаконних нормативно-правових актах.
Види провадження:

звичайне;

спрощене: мінімум процесуальних дій, зокрема, протокол про адмінправопорушення не складається:

Стадії (це сукупність певних процесуальних дій, які об’єднані певною метою) провадження у справах про адміністративні правопорушення:
І. порушення справи;

ІІ. адміністративне розслідування;

ІІІ. Розгляд та вирішення справи;

IV. перегляд рішення (факультативна стадія);

V. виконання рішення.

Завданнями провадження в справах про адміністративні правопорушення є:
1. своєчасне, всебічне, повне і об'єктивне з'ясування обставин кожної справи,
2. вирішення її в точній відповідності з законом, забезпечення виконання винесеної постанови,
3. виявлення причин та умов, що сприяють вчиненню адміністративних правопорушень,
4. запобігання правопорушенням,
5. виховання громадян у дусі додержання законів,
6. зміцнення законності.

Порядок провадження в справах про адміністративні правопорушення в органах (посадовими особами), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, визначається КпАП та іншими законами України.
Порядок провадження в справах про адміністративні правопорушення в районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судах визначається КпАП та іншими законами України.
Провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за таких обставин:
1) відсутність події і складу адміністративного правопорушення;
2) недосягнення особою на момент вчинення адміністративного правопорушення шістнадцятирічного віку;
3) неосудність особи, яка вчинила протиправну дію чи бездіяльність;
4) вчинення дії особою в стані крайньої необхідності або необхідної оборони;
5) видання акта амністії, якщо він усуває застосування адміністративного стягнення;
6) скасування акта, який встановлює адміністративну відповідальність;
7) закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 КпАП;
8) наявність по тому самому факту щодо особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, постанови компетентного органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення, або нескасованої постанови про закриття справи про адміністративне правопорушення, а також порушення по даному факту кримінальної справи;
9) смерть особи, щодо якої було розпочато провадження в справі.

Розгляд справи про адміністративне правопорушення здійснюється на засадах рівності перед законом і органом (посадовою особою), який розглядає справу, всіх громадян незалежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, мови та інших обставин.

Відкритий розгляд справи про адміністративне правопорушення
Справа про адміністративне правопорушення розглядається відкрито крім випадків, коли це суперечить інтересам охорони державної таємниці.
З метою підвищення виховної і запобіжної ролі провадження в справах про адміністративні правопорушення такі справи


Сторінки: 1 2 3 4 5 6