У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Курсова робота - Митні органи
40



 

ЗМІСТ

стр.

Введення 2 Дізнання і оперативно-розшукова діяльність митних органів. 3

1.1. Дізнання і дії правомірне для митних органів. 3

1.2. Умови при яких збуджено кримінальна справа. 4

1.3. Виїмка, обшук, затримання, огляд. 5

1.4. Оперативно-розшукова діяльність митних органів. 6

1.5. Оперативно-розшукові дії пов'язані з обмеженням прав громадян. 8

Виробництво у справах про порушення митних правил. 10

2.1. Яким образом заводяться справи про порушення митних правил. 10

2.2. Вимоги пред'являються до митних органів для забезпечення порядку перевірки відомостей про порушення митних правил. 11

2.3. Учасники у виробництві і розгляді справ про порушення митних правил. 14

Адміністративне затримання і в яких випадках воно може бути застосоване. 15

Вилучення документів і інших предметів. 20

Накладення арешту на товари і майно. 22

Митне обстеження, огляд. 23

Порядок призначення експертизи. 26

Вимоги пред'являються до складання протоколів процесуальних дій. 27

Розгляд подів про порушення митних правил. 28

Порядок напряму поділа про порушення митних правил на розгляд. 28

Умови припинення виробництва до передачі поділа на розгляд. 28

Митні органи розглядаючі справи про порушення митних правил. 28

Висновок. 30 Список використовуваної літератури. 31

І. ВВЕДЕННЯ

Митне законодавство вперше наділювало митні органи правоохоронною функцією. Правоохоронна діяльність митних органів є однією з самих найважливіших форм державного контролю. Вона включає безпосередню боротьбу з контрабандою і іншими злочинами в митній сфері. Правоохоронна діяльність здійснюється в наступних формах: дізнання, проведення оперативно-розшукових заходів, контрольовані поставки наркотичних засобів і психотропних речовин, виробництво у справах про порушення митних правил і їхній розгляд.

Правоохоронна діяльність здійснюється митними органами всіх рівнів.

Державний митний комітет РФ організує боротьбу з порушеннями митних правил, включаючи адміністративні правопорушення, що роблять замах на нормальну діяльність митних органів; реалізує заходи по припиненню незаконного обороту через митну межу РФ наркотиків і психотропних речовин, предметів художнього і історичного надбання, зброї; сприяє боротьбі з міжнародним тероризмом.

Регіональні митні управління забезпечують одноманітне застосування і здійснюють контроль за виконанням в регіоні законодавства, за організацією боротьби з контрабандою і іншими митними злочинами.

II. ДІЗНАННЯ І ОПЕРАТІВНО-РОЗИСЬКНАЯ

ДІЯЛЬНІСТЬ МИТНИХ ОРГАНІВ

1.1 Дізнання і дії правомірне для митних органів.

Дізнання — один з видів попереднього розслідування. Надання права проводити дізнання характеризує правоохоронну діяльність державних органів. До їхнього числа, крім митних органів, відносяться міліція, органи державної безпеки, податкова поліція і ін.

Оскільки органи дізнання проводять розслідування, їхня діяльність регламентується нормами карно-процесуального законодавства. Здійснюється вона з ціллю виявлення злочинів і осіб, що їхнє скоюють. Митні органи виробляють дізнання у справах, oтнесенным до їхньої компетенції.

Найбільш небезпечним з цих злочинів є контрабанда. Знайшовши ознаки злочину, митний орган порушує кримінальну справу і проводить невідкладні слідчі дії: огляди, обшуки, виїмки, огляд, затримання і допит, підозрюваних і свідків.

Виконавши невідкладні слідчі дії, митний орган передає справу в прокуратуру для подальшого його розслідування і напряму в суд.

На виконання невідкладних слідчих дій закон відводить органу дізнання 10 днів. Про передачу справи в прокуратуру виноситься ухвала. Після того, як слідчий прийме справу до свого виробництва, митний орган може проводити по ньому слідчі і розшукові дії тільки за дорученням слідчого. Проте слідчий може приступити до розслідування, не чекаючи виконання органом дізнання невідкладних дій.

У складі митних органів освічені підрозділи по боротьбі з контрабандою і порушеннями митних правил. Дізнання по кримінальних справах, віднесених до компетенції митних органів, здійснюють відділи дізнання митниць і відділи організації дізнання регіональних митних управлінь.

Безпосередньо ж дізнання проводять посадовці цих підрозділів. Обличчя, виробляюче дізнання, починає його за дорученням начальника митного органу, але ухвалює рішення від свого імені і несе особисту відповідальність за хід дізнання.

В той же час начальник митного органу не може відмінити ухвалу особи, виробляючої дізнання, якщо на те була дана санкція прокурора.

1.2. Умови при яких збуджено кримінальна справа.

Незалежно від характеру правопорушення закон передбачає єдині мотиви і підстави для порушення справи. Під мотивом до порушення кримінальної справи розуміються джерела, з яких митні органи одержують відомості про злочини. Таким джерелом може служити і безпосереднє виявлення митним органом ознак злочину, у тому числі контрабанди.

На відміну від мотивів підставою для порушення кримінальної справи є фактичні дані, вказуючі на наявність ознак злочину.

Коли до митного органу поступає повідомлення про злочин, він порушує кримінальну справу тільки в тому випадку, якщо необхідно виробити невідкладні слідчі дії для того, щоб встановити і закріпити сліди злочину.

За відсутності необхідності в проведенні невідкладних слідчих дій кримінальні справи збуджуються тільки слідчими.

Анонімні заяви, повідомлення по телефону особи, що відмовилася назвати себе, не є мотивом для порушення кримінальної справи.

Карно-процесуальний закон встановлює триденний термін з дня отримання повідомлення про злочин, а у виняткових випадках — десятиденний термін для перевірки, в основному методами митного контролю (огляд, перевірка документів і т. д.) і отримання необхідних матеріалів і пояснень. До порушення кримінальної справи застосовуються оперативно-розшукові заходи.

Результати перевірки доводяться до зведення начальника митної установи (він же є начальником органу дізнання), після чого розв'язується питання про порушення кримінальної справи.

Переважне число митних злочинів виявляється працівниками митниці в ході здійснення митного контролю при перевірці документів, огляді транспорту, вантажів і особистого огляду. Повідомлення про порушення кримінальної справи прямує в регіональне митне управління і Державний митний комітет.

Дізнання проводиться тільки посадовцями митних органів. Але при проведенні ряду невідкладних


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11