У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ЗМІСТ

ДИПЛОМНА РОБОТА

на тему: "Правове регулювання зовнішньоекономічної

діяльності в Україні"

ЗМІСТ

ВСТУП……………………………………………………………………...3

РОЗДІЛ 1. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ...............................................7

1.1. Поняття та принципи зовнішньоекономічної діяльності…………...7

1.2. Суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності……………………......11

1.3. Види зовнішньоекономічної діяльності……………………………..18

1.4. Державне регулювання зовнішньоекономічної діяльності………..20

1.5. Ліцензування та квотування зовнішньоекономічної діяльності………...24

РОЗДІЛ 2. ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНИЙ ДОГОВІР КОНТРАКТ: ПРАВОВА ХАРАКТЕРИСТИКА…………………………………………….29

2.1. Поняття зовнішньоекономічного договору (контракту)…………..29

2.2. Форма та зміст зовнішньоекономічного договору (контракту)....34

2.3. Особливості укладення договорів у сфері зовнішньоекономічної діяльності…………………………………………………………………………45

РОЗДІЛ 3. ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ……...50

ВИСНОВКИ……………………………………………………………...74

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ……………………………...81

ВСТУП

Актуальність дослідження. Економічні перетворення в Україні практично відкрили її світовому співтовариству. Ринкова економіка створює значні можливості для здійснення зовнішньоекономічної діяльності. Договірна форма є одним із найпоширеніших інструментів, за допомогою якого опосередковується така діяльність. Тому сьогодні актуальними є питання, безпосередньо пов’язані з укладанням різноманітних зовнішньоекономічних договорів та регулювання з боку держави зовнішньоекономічної діяльності.

Реалізація зовнішньоекономічних договорів, у свою чергу, характеризується високим ступенем ризику, що є однією з найголовніших ознак зовнішньоекономічної діяльності. Однак засоби нейтралізації такого ризику під час державної монополії на зовнішньоекономічну діяльність не були на достатньому рівні розроблені та не отримали відповідного нормативного закріплення. Сьогодні вітчизняне законодавство має численні прогалини в регулюванні відносин, пов’язаних із зовнішньоекономічною діяльністю, що заповнюються дуже повільно. Отже, проблема значно ускладнюється при застосуванні до прав та обов’язків сторін зовнішньоекономічних правовідносин права України. Вітчизняні правозастосовчі органи не завжди знають, як вирішити певну суперечку між сторонами зовнішньоекономічного договору, як кваліфікувати відповідні обставини, коли відсутня нормативна регламентація щодо них.

Одним із майже неврегульованих питань в українському законодавстві є застосування одного з найпоширеніших засобів нейтралізації ризиків зовнішньоекономічної діяльності - численних захисних застережень. На законодавчому рівні взагалі відсутнє загальне визначення захисного застереження, окремі різновиди зазначеної умови не отримали належної нормативно-правової регламентації. Вітчизняна наука також не має цілісної теоретичної концепції відносно загальної конструкції захисного застереження. Недостатня теоретична розробленість цієї проблематики, у свою чергу, негативно впливає на розвиток законодавчої бази у сфері зовнішньоекономічної діяльності та, відповідно, позбавляє суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності України практичної можливості плідно використовувати відомі світовій практиці захисні застереження чи самостійно формулювати їх конструкції. Актуальність даного дослідження зумовлена необхідністю заповнення прогалин існуючих у вітчизняному законодавстві, присвяченому регулюванню питань, пов’язаних з укладанням вітчизняними підприємцями зовнішньоекономічних договорів та зайняттям зовнішньоекономічною діяльністю в цілому.

Мета й завдання дисертаційного дослідження. Метою дипломного дослідження є комплексний аналіз зовнішньоекономічної діяльності, виявлення правових особливостей сучасного законодавчого забезпечення цих відносин, а також розробка конкретних пропозицій щодо удосконалення українського законодавства, присвяченого регулюванню питань, пов’язаних з зовнішньоекономічною діяльністю.

Для досягнення поставленої мети в роботі зроблено спробу розв’язати такі завдання:–

дослідити поняття та охарактеризувати принципи зовнішньоекономічної діяльності;–

визначити коло суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності;–

здійснити класифікацію зовнішньоекономічної діяльності на види за різними критеріями;–

проаналізувати особливості державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності;–

дати аналіз ліцензуванню та квотуванню зовнішньоекономічної діяльності;–

проаналізувати ознаки зовнішньоекономічного договору та дати його доктринальне визначення;–

охарактеризувати форму зовнішньоекономічного договору та визначити його зміст;–

з’ясувати особливості укладення договорів у сфері зовнішньоекономічної діяльності;–

дослідити практичні аспекти зовнішньоекономічних договорів.

Об’єктом дослідження є сфера матеріально-правового регулювання суспільних відносин, що виникають при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності.

Предметом дослідження є нормативн-правові акти, що регулюють зовнішньоекономічну діяльність, теоретичні доробки вчених, матеріали судової практики.

Методологія дослідження. При аналізі вивченого матеріалу в роботі здійснювався комплексний підхід, що виявляється в застосуванні різних методів дослідження. За допомогою засобів логічного методу пізнання аргументується істинність чи хибність наукових, а також нормативно закріплених суджень відносно зовнішньоекономічних договорів. За допомогою засобів порівняльно-правового методу пізнання проводиться порівняння особливостей правого регулювання зовнішньоекономічної діяльності в Україні та низці зарубіжних країн. За допомогою системно-структурного методу пізнання будується системна класифікація видів зовнішньоекономічної діяльності. За допомогою методу комплексного аналізу досліджуються явища, що мають змішаний характер (економіко-правовий).

Теоретичною основою дослідження та зроблених у дипломній роботі висновків послужили праці вітчизняних та зарубіжних вчених, які звертались до питань, що аналізуються в роботі, зокрема: Ансона В., Арістова С.В., Баранової Л.М., Брагинського М.І., Генкина Д.М., Грінберга М.С., Дзери О.В., Дудко А.Г., Завідова Б.Д., Ісаченко В.Л., Йоффе О.С., Комарова А.С., Коссака В.М., Кузнєцової Н.С., Лунца Л.А., Луця В.В., Мещеряка С.С., Мусіяки В.Л., Новицького І.Б., Ойгензіхта В.А., Пекина А.Ю., Розенберга М.Г., Синецького Б.І., Томсинова В.А., Турбана Г.В., Халфіної Р.О., Шевченко Я.М., Шмітгоффа К., Яблочкова Т.М., а також інших дослідників.

Використовувались у процесі дослідження праці українських та зарубіжних економістів: Герчикової І.Н., Красавіної Л.Н., Кредисова А.І., Лаврова С.Н., Носаченка І.М., Співака С.І., Ющенка В.А.

Наукова новизна одержаних результатів полягає у тому, що у дипломній роботі було проведено комплексне дослідження правового регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

Практичне значення одержаних результатів полягає в тому, що викладені в ній положення, узагальнення та висновки можна використовувати:

1) у науково-дослідницьких роботах – для подальшого дослідження особливостей зовнішньоекономічних договорів;

2) у правотворчості – для сприяння розробки з наступним закріпленням у чинному законодавстві загальної конструкції зовнішньоекономічного договору;

3) у правозастосовчій діяльності – для сприяння правозастосовчим органам у вирішенні проблемних ситуацій, пов’язаних із здійсненням зовнішньоекономічної діяльності та укладанням зовнішньоекономічних договорів;

4) у навчальному процесі – при викладенні курсів: «Цивільне право України», «Правові основи підприємницької діяльності в Україні», «Правові основи зовнішньоекономічної діяльності в Україні», «Міжнародне приватне право», «Господарське право».

Структура дипломної роботи. Робота складається зі вступу, трьох розділів, які містять вісім підрозділіів, висновків та списку використаних джерел (92 найменування). Обсяг дипломної роботи складає 88 сторінок.

РОЗДІЛ 1. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

1.1. Поняття та принципи зовнішньоекономічної діяльності

В юридичній літературі зовнішньоекономічна діяльність розглядається як діяльність щодо розвитку співробітницт-ва з іншими державами


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23