У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - Нефертіті
3



Нефертіті

Погруддя в натуральну величину Нефертнті зберегається у Берлінському єгипетському музеї.

Нефертнті цариця , дружина фараона з 18-ї династії.

Нефертіті, що народила фараону шістьох синів, у тому числі фараона-хлопчика Тутанхамона, померла 1372 р до н.е. у віці 30 років.

Експедиція, яка працювала неподалік міста Луксор з'ясувала, що поховання знайдене ще у 1898 році може належати прадавній цариці-красуні. Дружина знаменитого фараона Ехнатона була похована із матір'ю царя Єгипту та його братом. З'ясувати той факт, що мумія таки справді належить прекрасній Ніфертіті дозволила надсучасна техніка. Хоча кілька спеціальних комісій ще мусять перевірПочаток Нового царства датується приблизно 1580 роком до нашої ери. Це період воєнної могутності, спрямованої не стільки на оборону, скільки на завоювання, це також вершина розквіту мистецтва і культури. Фіви - як і раніше столиця, а жреці бога Амона, як завжди, найвпливовіші. Найближчі спадкоємці Ахмоса - Тутмос I і Тутмос II - зайняті насамперед воєнними походами. Зміни настають під час царювання цариці Хатшепсут, яка оголошує себе регентшею після усунення з трону свого племінника Тутмоса III і керує одноосібно протягом 22 років, носить накладну бороду і чоловічий одяг. Період царювання Хатшепсут, більш спокійний у воєнному відношенні, багатий на події в галузі мистецтва: при ній, наприклад, був створений архітектурний шедевр похоронного ансамблю в Дейр-ель-Бахарі.

Після смерті своєї тітки Тутмос III повертається на трон, і першою його справою була ліквідація імені узурпаторші на всіх монументах. Його царювання тривало 34 роки, і це був період найвищого розквіту Єгипту. Він проводить 17 воєнних походів в Азію, в результаті яких імперія Мітанні була остаточно розгромлена. Його блискучі перемоги при Кадеше, Мегіддо, Каркеміші стали знаменитими. Наприкінці свого царювання Тутмос III доходить до четвертого порогу Нілу і відсуває кордони Єгипту від Напати в Нубії (сучасний Джебел Баркал) до Євфрату.

Аменхотеп та Нефертіті

У 1372 році до н. е. на троні , який прославився в історії не лише як цар-поет, але також як цар-єретик. Стурбований могутністю жреців Амона, які практично створили державу в державі, він засновує замість культу Амона культ Атона - сонячного диска. Потім він закриває храми, проганяє жерців, залишає Фіви і засновує нову столицю Ахет-Атон ("Обрій Атона", нині Тель-ель-Амарна).

Після його смерті цей культ перестає існувати. Корона перейшла до зовсім юного Тутанхатона, який не без впливу красуні ("Красуня, яка йде сюди") - повернувся у Фіви, відродив культ Амона і прийняв ім'я Тутанхамон. Цей цар, який помер у 18 років за загадкових обставин, увійшов в історію завдяки сенсаційному відкриттю його гробниці в 1922 році Говардом Картером. Тим часом, у Єгипті знову починається анархія і влада переходить в руки військових: Хоремхеб, Рамсес I (професійний воїн), Мережі I, який відновлює політику завоювань на Сході, і нарешті, Рамсес II, названий Рамсесом Великим, котрий доклав всіх зусіль, щоб перемогти армію хетів. Він зупинив їхнє просування в Кадеші під час епічного бою, в якому не зрозуміло було, хто переміг, тому що не залишилося ні переможців, ні переможених.

Після його смерті престол успадковує його син Минептах, при якому починається занепад Єгипетської імперії.

Третій перехідний період починається після приходу в 1085 році до н.е. XXI династії, яка засновує столицю в Танісі.