У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Реферат

на тему:

Міжнародний день миру

Хай буде мир на всій землі!

Хай дім новий будується,

Хай сад новий росте в селі,

Нова зростає вулиця.

У наш час, коли в різних куточках світу лунають постріли та проливається людська, це свято особливе

Міжнародний день миру Встановлений резолюцією Генеральною Асамблеєю ООН від 30 листопада 1982 року відзначається в 3-й вівторок вересня.

У 1986 році в цей день з ініціативи філософа-миротворця Шрі Чинмоя пройшла символічна Ходьба Світу.

Тепер щороку в Міжнародний День Світу ООН люди більш ніж у 100 містах по усьому світі беруть участь у Ходьбі, виражаючи безмовну підтримку прогресу Організації Об'єднаних Націй у її роботі, спрямованої на світ в усьому світі.

Учасники Ходьби несуть прапори Організації Об'єднаних Націй чи своїх країн. Вони бачать у цьому можливість для людей усіх національностей, культур і ідеологій сконцентруватися на якостях людського духу, що формують основу для встановлення міцного світу.

Генеральна Асамблея в резолюції 55/282 від 7 вересня 2001 року ухвалила, що починаючи з 2002 року Міжнародний день світу буде щорічно відзначатися 21 вересня.

Асамблея заявила, що День буде відзначатися як день глобального припинення вогню і відмовлення від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримувати припинення воєнних дій протягом цього дня.

Генеральна Асамблея призвала всі держави-члени, організації системи Організації Об'єднаних Націй, регіональні і неурядові організації й окремі обличчя відповідним чином відзначати День, у тому числі шляхом освіти й інформування громадськості, і співробітничати з Організацією Об'єднаних

Ходьба миру – це можливість для людей усіх національностей, культур і ідеологій виразити готовність об'єднати зусилля для встановлення міцного миру. У 2004 році Ходьба Світу пройшла в 110 містах 25 країн на 5 континентах.

Організаторами Ходьби Світу є неурядові організації разом з організацією <Sri Chinmoy: The Peace Miditation at the United Nations" - групою, що складається ія представників і співробітників ООН.

Ініціатором створення цієї групи і натхненником її діяльності є відомий філософ і прихильник світу, композитор, спортсмен, поет і письменник Шрі Чінмой.

Шрі Чінмой (Чінмой Кумар Джоуз) народився 27 серпня 1931 р. у Бенгалії.

З 1942 по 1964 р. жив у громаді свого вчителя Шрі Ауробіндо.

Шрі Чинмой присвятив себе служінню людству, своє життя подарував для установлення миру на землі і розкриттю безмежного потенціалу людських можливостей (творчих, суспільних, фізичних і ін.).

Цей філософ та громадський діяч у різних країнах і у різний час прочитав сотні і сотні лекцій, які доводили, що людина – істота добра і світла, створена для творчості і для взаємопідтримки собі подібних. Жодна ціль – матеріальна, політична чи національна – не може бути дорожчою за людське життя. Він закликав до єднання різні релігії, різні нації, різні раси. Життя Шрі Чинмої – яскравий приклад того, якою має бути сучасна людина: не войовнича, спрямована до взаєморозуміння, взаємотерпіння та пошуку всеможливих компромісів.

Якщо сучасники, ми з вами, прислухаємося до того, що проповідував у свій час цей видатний громадський діяч і філософ, то можна сподіватися, що це свято – Міжнародний день миру – буде тривалістю в цілий рік. А до того часу, поки лунають постріли, йдуть міждержавні чи внутрідержавні військові конфлікти, потрібно приєднуватися у Міжнародний день миру до тих людей, які мовчки крокують, підтримуючи найцінніше на цій планеті – мир, людське життя, право мати над головою мирне небо.

Хочеться закінчити миролюбним віршом Г.Сенченко

Слухайте, чесні люди Землі, і

Дуже ми просимо вас:

Боріться, боріться, — бо ми ще малі —

Мир захищайте для нас.

Хочемо миру — хай буде мир.

Пісня лунає і сміх,

Хай сонечко сяє, хай світить в наш двір,

Сонце хай сяє для всіх.

Друже мій, не стій окремо,

В наше коло поспішай!

В танці миру ми пройдемо

По планеті з краю в край!

Беремось міцніше за руки, малята,

Щоб все життя так пліч-о-пліч пройти.

В цей сонячний ранок дитячого свята

Про дружбу почнем хоровод наш вести.