У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ІВАСЮК Володимир Михайлович

ІВАСЮК Володимир Михайлович

Український композитор і поет

Народився 4 березня 1949р. в м. Кіцмань Чернівецької області в сім’ї вчителів. Його батько заснував у Кіцмані першу музичну школу.

Уже з 5 років тягнувся до музики. Спочатку ходив до музи-канта-скрипаля, який керував інструментальним гуртком. Йому купили іграшкову мандолину, потім — справжню мандолину і акордеон. У музичній школі В. Івасюк займався по класу скрипки, а ще там було піаніно, на якому він теж грав.

Після закінчення семирічки вступив до музичної десятирічки при Київській консерваторії, потім пішов з неї і завершив навчання у музичній школі. Грав на фортепіано і на віолончелі.

Ще в 15 років заявив про себе як молодий композитор. Його пісні вже співали. Ще в школі був у його житті перший ансамбль пісні «Буковина».

Добре знав українську літературу, гарно малював. У 1973 р. закінчив Львівський медичний інститут, був зарахований до аспірантури цього інституту і до Львівської консерваторії. Навчався в ній у 1973—1979 рр., писав музику.

Автор тексту і музики пісень «Я піду в далекі гори» (1968), «Червона рута», «Водограй» (обидві 1969), «Пісня буде поміж нас» (1971) та ін. Всього написав близько 40 пісень на слова сучасних поетів.

Під час навчання у консерваторії почав писати інструментальну музику. Написав музику до спектаклю О. Гончара «Прапороносці» (Львівський український драматичний театр ім. М. Заньковецької).

Загинув за нез’ясованих обставин у Брюховецькому лісі поблизу Львова. Датою смерті вважається 18 травня 1979 р. Похований у Львові.