У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - Дейл Карнегі
8



ЗМІСТ

ВСТУП

БІОГРАФІЯ ДЕЙЛА КАРНЕГІ

Дейл Карнегі ТА ЙОГО КНИГА

ШОСТРОМ Є. «АНТИ КАРНЕГИ»

ВИСНОВОК

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

2. ВСТУП

В 1936 році книга «Як завоювати друзів та впливати на людей» вийшла в світ. Вона зразу стала надзвичайно популярною, меньше чим за рік було розпродано більше мільйон примірників.

Книга «Як завоювати друзів та впливати на людей» була написана ректором Інституту ораторського мистецтва і людських відносин Дейла Карнегі більше пів століття тому назад. Вийшло 100 примірників в США, які були перекладені на 30 мов. Вона практично керувала в діловому і суспільному житті для того,щоб помагати людям відкрити і розвинути в собі таланти, які зазвичай не знаходять застосування, а також вирішують шоденні проблеми взаємовідносини з другими людьми.

Ця книга – безціння допомога всім тим хто хоче, щоб його зусилля в житті були цілком винагородженні. Містер Дейл Карнегі приводить багато прикладів з життя реальних чоловіків і жінок, які допомагали один одному досягнути вершин успіху, благополуччя і знаменитості.і в цей час – ця книга про людей які живуть з вами в одному місці і може навіть в одному домі, які добилися того, чого хотіли добитися в житті.

Актуальність цього полягає в тому, що люди могли більше спілкуватися, відкривати і розвивати свої таланти.

Мета, досягти ефективне вирішення даної проблеми.

Обєктом дослідження є вплив спілкування між людьми, швидко і легко завойовувати друзів.

Завдання, є зрозуміти філософію Дейла Карнегі і його світобачення.

Книга Дейла Карнегі може принести найбільшу користь тим людям, які йдуть до того, щоб зробити свій характер, свої манери і звички більш коректними, більш тактичними по відношенню до інших, зустрічаються майже на кожному кроці.

3. Біографія Дейла Карнегі

Американський педагог, психолог,письменник Дейл Карнегі народився 24 листопада 1988р на фермі Мерівілль в Міссурі. Він жив в бідній сімї, але мав непогану освіту.

Дейл Карнегі вчився в коледжі і не міг собі позволити зняти квартиру в місті. Карнегі хотів виділитися чим-небуть,щоб в самий коротеий час добитися популярності.

В коледжі студенти поділялися на дві групи: в одну входили спортсмени, а в другу хлопці, які вигравали в спорі спеціально організованих публічних дискусій. Він вирішив добитися перемоги в ораторському мистецтві. Але йому не вдалося досягнути перемоги. Коли йому було 18 років він був гордий і чутливий. Карнегі був так засмучений своїми невдачами,що хотів закінчити життя самогубством. Раптом він почав перемагати в усіх дискусіях, які проводилися в коледжі.Закінчивши коледж, Карнегі хотів організувати курси заочного навчання для власників ранчо, розкиданих між піскових горбів Західної Небраски і Східного Вайомінга. Не дивлячись на ентузіазм, з яким він взявся за справу, добитися успіху йому не вдалося і він вирішив зайнятися другою роботою. Незабаром організував власну школу, поступово розробляв власну систему навчання навиків спілкування, і вирішив оформити авторські права на неї.

Перша книжка “Ораторское искусство и оказание влияния на деловых партнеров” вийшла в 1926році. Був ведучим на радіопередачі на тему “Маловідомі факти з життя відомих людей”. До кінця життя він став всесвітньо відомим, а Інститут який був створений ним, мав відділення в багатьох містах по всій Америці і Європі.

Помер Дейл Карнегі 1 листопада 1955р. в Нью-Йорку.

4. Дейл Карнегі та його книга.

Дейл Карнегі, невідомий фермер з штату Міссурі, здобув світову славу, так як знайшов спосіб допомагати людям виявити, розвити і з користю для себе вжити багато цінностей. Його карєра, є яскравим прикладом того що може створити людина, залежна ідеями і переповнена оптимізмом.

В місті Мередині було проведено дослідження в якому брали участь кожний дорослий мешканець і давав відповідь на багато різних питань. Щоб задовільнити ці запитання комісі вирішила організувати в Мередині курси, це були курси з ораторського мистецтва, призначення яких було навчити дорослих мислити й висловлювати свої думки частіше. Але головною проблемою було мистецво жити та налагоджувати стосунки з людьми під час щоденних ділових і суспільних стосунків.

До цих курсів не було написано такого посібника, який можна було б зарекомендувати. Карнегі спромігся написати такий посібник, який міг би використовувати на цих курсах. Дейл Карнегі готувався до написання цієї книги, не шкодуючи ні часу ні витрат, щоб не пропустити жодної цільної ідеї. З цього матеріалу вийшла коротка розповідь, яка називається «Як завоювати друзів та впливати на людей».

Книга була надрукованав 1937р. ти ражем тільки в пять тисяч примірників. За один вечір книжка стала сенсацією, задовільняючи потреби публіки видання друкували одне за одним. Вона була найкраща усіх часів і народів, та посіла чільне місце в історії видавництва. Ця книжка являла собою фантастичний феномен післядипресійного періоду, про що свідчить її неперервний продаж.

Секрет популярності книги в тому, що в ній конкретні відповіді на запитання, актуальні для всіх людей. В ній найчастіше зустрічаються стандартні життєві ситуації, з якими зустрічається кожний на роботі і дома. Книга читається легко її мова зрозуміла кожному. Головне в тому, що для кожної проблемної ситуації є рішення.

В книзі Карнегі розказується і про внутрішню культуру, яка немає суспільного характеру. Особливості поведінки людей в різних країнах чи в різнорманітних сферах діяльності, звичайно мають і допускають відмінність. Вміння добре ладити з людьми належить до компетенції внутрішньої культури, про практичну цінність пише Дейл Карнегі в своїй книзі, і присвоєння деяких елементів які вона вчить.

Книга Дейла Карнегі «Як завоювати друзів та впливати на людей» допоможе вам досягти


Сторінки: 1 2