У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





 

Карл Густав Еміль Фон Маннергейм : політичний портрет

ЗМІСТ

Вступ.......................................................................................................C.4-5.

Розділ І. Родина Карла Густава Еміля фон Маннергейма, його служба в армії Російської Імперії.....................................................................C.6-12.

Розділ ІІ. Військово-політична кар’єра Карла Густава Еміля фон Маннергейма в Фінляндії.................................................................C.13-38.

Розділ III. Карл Густав Маннергейм на чолі фінської держави. Завершення його політичної кар’єри...............................................C.39-59.

Висновки............................................................................................C.60-61.

Список використаних джерел та літератури..................................C.62-64.

ВСТУП

Актуальність даної теми полягає в тому, що вивчаючи життєвий шлях визначних історичних постатей, ми можемо зробити висновок про вплив особистостей на перебіг подій у світовій історії. Карл Густав Єміль фон Маннергейм відноситься саме до таких особистостей, які творили історію ХХ століття, поряд з В. Леніним, А. Гітлером, Ф. Рузвельтом, Й. Сталіним, У. Черчіллем та іншими державними керманичами аналогічного масштабу. Крім того, Маннергейм посідає помітне місце в історії Фінляндської держави, доклавши велику кількість зусиль для її розвитку і процвітання, і, головне, будучи на її чолі в одні із найскладніших періодів її історії. Не можна не відмітити й ту обставину, що серед діячів його рангу постать колишнього російського генерала, який став на чолі Фінляндії, поррівняно маловідома. Саме тому, на наш погляд, детальне вивчення перебігу подій в світі, коли серед політичних діячів виділилася постать Маннергейма, що саме вплинуло на формування його як політика, який завдяки цілої низки причин став фактично диктатором Фінляндії, а пізніше й президентом Фінляндської держави, є вельми актуальним і сучасним.

Предметом даного дослідження являється історична постать Карла Густава Єміля фон Маннергейма, та перебіг ключових подій, які охопили період його свідомого життя до перебування Маннергейма на найвищій державній посаді у Фінляндії і його почесній відставці.

Об’єктом даного дослідження виступає особа Карла Густава Еміля фон Маннергейма.

Мета даної роботи полягає в тому щоб вісвітлити життя та діяльність К.Г. фон Манергейма. Для реалізації пославленої мети авторка формулює такі науково-дослідні завдання:

- вивчити дитинство та юнацькі роки Карла Еміля фон Маннергейма, його службу в збройних Силах Російської імперії;

- дослідити ключові події у історії та політиці Фінляндії з 1930 р. по 1946 р. та роль Маннергейма в них;

- відтворити діяльність Маннергейма у радянсько-фінляндській війні 1939-1940 років, та у Другої світової війни;

- проаналізувати завершення політичної кар’єри Маннергейма.

Основним джерелом, з якого були взяті важливі фактичні дані з досліджуваної нами теми, було почерпнуто з власних „Мемуарів” Карла Густава Еміля фон Маннергейма, які були тричі перевидані.1

Крім того, в роботі було використано ряд фінських англомовних і американських інтернет-ресурсів стосовно спогадів про Манергейма (дать сноску на те ресурси – что у тебя в списке).

Стосовно історіографії проблеми, то слід зазначити, що безпосередньо присвяченої життю та діяльності Манергейма вона не досить велика за кількістю. З найбільш повних та змістовних праць, які були доступні авторці, слід виділити видані англійською мовою або перекладені з фінської на англійську мову роботи Jakobson ,Max.,Polvinen,Tuomo.,Jutikkala, Eino and Kauko Pirinen.( дать 2-3 фамилии из твоего списка), в яких на значному фактичному материалі досліджується життя та діяльність Карла Густава Еміля фон Маннергеймаю Щоправда, не можна не відмітити певну ідеалізацію постаті Манергейма, яку проводять згадані автори, рівно як і їх деяку антирадянську заангажованість.

Також слід окремо слід зупинитися на працях наших фінських коллег, які за останні роки були перекладені українською та російською мовами. Це, зокрема праці (дать 2-3 работи из твоего списка), в яких виокреслена роль Манергейма в становленні, і, головне, захисту суверенітету фінської держави в 1939-1945 рр. З іншого боку, не принижуючи цінність вказаних робіт, слід відзначити, що написані вони в плані розкриття основних моментів фінської історії взагалі, а отже постать Манергейма в них спеціально не досліджується.

Серед новітніх праць російських і українських вчених окремо слід назвати (дашь 2-3 работи – из своего списка – о сов-фин войне и укр-фин), в яких з урахуванням реалій сьогодення показана роль Манергейма в радяно-фінській війні 1939-1940 рр., а також – (дашь 2 слова, о чем та укр-фин статья)

Окремі дані з обраної теми були отримані з сучасних загально- історичних та загальнодипломатичних досліджень Джонсона П.2, Кіссінджера Г.3, Дюразеля Ж.-Б.4 та Дюпюі Т.Н. і Дюпюі Р.Є.5 та ін. (дай одной сноской) Стосовно радянської історіграфії слід зазначити, що життя та діяльність Манергейма не було предметом спеціальних досліджень в той час, тоді як окремі дані про нього в нечисельних працях з історії Фінляндії або дуже загальні, або виключно негативні і подані з вкрай заідеологізованими методологічними оцінками, які були притамані для того часу і зараз є застарілими. Певним винятком тут можна вважати лише Радянську історичну енциклопедію (дашь сноску) деякі дані з якої також були використані в роботі.

Хронологічні межі даної теми охоплюють період з 1887 по 1946 роки (расшифруй – с его рождения, да ? до завершення його кар єри).

Структура роботи обумовлена поставленими авторкою метою та завданнями. Вона складається зі вступу, двох розділів, висновків, списку використаних джерел та літератури.

РОЗДІЛ І. РОДИНА КАРЛА ГУСТАВА ЄМІЛЯ ФОН МАННЕРГЕЙМА, ЙОГО ДИТЯЧІ ТА ЮНАЦЬКІ РОКИ.

(об єдиниш со вторім и сделаешь прарграфи + смотри зміст)

Взагалі переважна більшість історичних діячів визначає сенс свого життя ще в ранній юності і неухильно прямує до раз і назавжди визначеної мети. Проте Карл Густав Єміль фон Маннергейм знайшов своє призначення лише у віці 50 років. Потрібна була історична гроза у вигляді двох російських революцій 1917 року і кілька тижнів непростих


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16