У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Роль автоматизування бухгалтерії

Роки, коли на запитання "Автоматизувати бухгалтерiю, чи нi?" можна було вiдповiсти: "Нi", - минули. Чому? Тому що бухгалтер повинен аналiзувати бухгалтерську iнформацiю, а не просто виконувати роль високоiнтелектуального калькулятора, який, на жаль, ще й iнколи робить арифметичнi помилки. Сьогоднi бухгалтерiї подiляються на тi, що автоматизованi, i тi, що будуть автоматизованi найближчим часом. Отже, ця тема стосується сьогоднi кожного бухгалтера.

Вiдтепер "Галицькi контракти" започатковують Школу з автоматизацiї бухгалтерського облiку. В нiй ви дізнаєтеся про рiзнi пiдходи i технологiї автоматизацiї, про зручностi i проблеми, якi при цьому виникають, про помилки, якi трапляються найчастiше. Почуєте вiдгуки тих, хто вже пройшов цей шлях або прямує ним. Загалом про все, що супроводжує процес автоматизацiї облiку на пiдприємствi.

Бухгалтерськi програми бувають рiзнi:

- спецiалiзованi i унiверсальнi;

- якi складаються з декiлькох окремих модулiв i якi дозволяють обробляти всю бухгалтерську iнформацiю в одному середовищi;

- якi працюють з роздiленими за напрямами облiку базами даних i якi дозволяють вести облiк в єдинiй базi даних;

- якi дозволяють аналiзувати стан фiнансових справ на пiдприємствi в реальному масштабi часу i якi дозволяють одержувати пiдсумки тiльки пiсля закриття звiтного перiоду;

- розрахованi на роботу в комп'ютернiй мережi i тiльки на персональну роботу;

- масовi i одиничнi;

- надiйнi i ненадiйнi;

- ті, що адаптуються, і ті, що не адаптуються.

Всi вони присутнi на нашому ринку, всi вони мають право на iснування, про кожен тип програми ми будемо говорити в нашiй Школi.

Статистика стверджує, що про "1С" чув практично кожен, хто працює з комп'ютерною бухгалтерiєю в Українi. I в кожного це слово викликає рiзнi асоцiацiї - починаючи вiд назви форми статистичної звiтностi радянських часiв i закiнчуючи тим, що "1С" - це пристрiй(!) для автоматизацiї бухоблiку (так само, як будь-який пристрiй для копiювання в нас називають "ксерокс", хоча "ксерокс" - це трохи помилкова українська транскрипцiя назви вiдомого, але не єдиного, виробника копiювальних пристроїв - фiрми Xerox).

Взагалi "1С" - це назва росiйської компанiї, яка займається розробкою програмного забезпечення. Одночасно - це складова назви бухгалтерських та iнших програмних продуктiв, якi випускаються цiєю фiрмою.

В цьому циклi публiкацiй ми хочемо розповiсти про програму "1С:Бухгалтерiя" ПРОФ 6.0. Чому саме про цю модифiкацiю (мається на увазi ПРОФ 6.0)?

- Тому що переважна більшість бухгалтерiв в Українi користуються саме цiєю модифiкацiєю програми;

- тому що є українська версiя цiєї програми, розроблена українською компанiєю "ДИСК" за лiцензiйною угодою з "1С";

- тому що, працюючи з цiєю системою, можна автоматизувати практично всi роздiли бухгалтерського облiку для будь-яких видiв дiяльностi, оскiльки вона є унiверсальною бухгалтерською програмою;

- тому що українська версiя цiєї програми не має проблем з пiдтримкою 2000 року.

Основнi характеристики системи "1С:Бухгалтерiя" ПРОФ 6.0 українська версiя:

- унiверсальна;

- складається з одного модуля, який дозволяє обробляти всю бухгалтерську iнформацiю в одному середовищi;

- веде облiк в єдинiй базi даних;

- працює в реальному масштабi часу;

- розрахована як на роботу в комп'ютернiй мережi, так i на персональну роботу;

- масовий продукт (загальний тираж легальних копiй має величину близько 100 тисяч примiрникiв);

- достатньо надiйна при обробцi декiлькох десяткiв тисяч операцiй на мiсяць;

- адаптується до додаткових вимог замовника з використанням власної макромови програмування, яка входить до стандартного комплекту поставки;

- рекомендована вартiсть виробника для однокористувацької версiї - 200 доларiв США, для мережної версiї - 400 доларiв США.

ВАЖЛИВЕ ЗАУВАЖЕННЯ:"1С: Бухгалтерiя" ПРОФ 6.0 - оболонка, яка адаптується (настроюється) до вимог законодавства з використанням засобiв вбудованої макромови.

Тому купувати бухгалтерську систему, користуючись при виборi тiльки торговою маркою, пiд якою продається оболонка, не можна. Треба обов'язково з'ясувати, чи ця система реально адаптована до вимог українського законодавства (так само, як, купуючи вiдеомагнiтофон Panasonic, треба з'ясувати, чи дозволяє вiн вiдображати кольорове зображення на вашому телевiзорi). Якщо ви купуєте українську версiю "1С" вiд компанiї "ДИСК", то наявнiсть якiсної адаптацiї до українського законодавства гарантована.

В iнших випадках варто проаналiзувати, чи те, що вам пропонують пiд виглядом української версiї, дiйсно дозволяє працювати згідно з вимогами чинного законодавства. Крiм того, наявнiсть української версiї гарантує коректнiсть вiдображення друкованих форм звiтностi (скажiмо, побачити варiант "Карточка счета за жовтень 1999 г." (саме в такiй орфографiї) вам в українськiй версiї не доведеться).

Стандартна українська конфiгурацiя вiд компанiї "ДИСК" для "1С:Бухгалтерiї" ПРОФ 6.0 дозволяє автоматизувати обробку облiкової iнформацiї за основними видами дiяльностi, якими займаються бiльшiсть українських пiдприємств, а саме:

- виробництво;

- гуртова торгiвля;

- роздрiбна торгiвля;

- надання послуг.

Рознесення грошових документiв по касi i банку

Для того щоб будь-що записати в журналi операцiй, в нього, звичайно ж, потрiбно зайти (роздiл "Операцiї" головного меню). Ми з вами будемо розглядати, як працюють стандартнi документи, що пропонуються в українськiй версiї програми вiд компанiї "ДИСК". Спосiб внесення ручних проводок було розглянуто в попереднiй темi при введеннi залишкiв, i бiльше до нього ми не повертатимемось, бо використовувати ручнi проводки для господарських операцiй, що вiдбуваються щодня не один раз, - це все одно, що лопатою копати котлован для будинку. Одна з найголовнiших переваг бухгалтерської програми перед паперовим облiком - це автоматизацiя часто повторюваних дiй. Використовуйте цю перевагу, послуговуючись документами.

Для того щоб ввести документ до журналу операцiй, потрiбно або натиснути кнопочку "Ввести документ" або "гарячi клавiшi".

“Alt” + F9

Перед вами в окремому вiкнi з'явиться список всiх документiв, що пропонуються програмою.

Шляхом проб можете встановити, що такий самий


Сторінки: 1 2 3 4 5