У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Загальна характеристика Івано – Франківського Відділення №2 ІФФ ПриватБанку.

Загальна характеристика Івано – Франківського відділення №2 ІФФ ПриватБанку та види економічної роботи з клієнтами.

Івано – Франківське відділення №2 ІФФ ПриватБанку, надалі Відділення, утворене згідно “Положення про порядок створення і державної реєстрації банків, відкриття їх філій, представництв, відділень”, затвердженого Постановою товариства комерційного банку “ПриватБанк”. Відділення є структурним підрозділом ІФФ ПриватБанк, в подальшому – Філії.

Івано – Франківська відділення №2 закритого акціонерного товариства комерційного банку ПриватБанк створене згідно із законом України “Про банки та банківську діяльність ”, нормативно – правовими актами Національного банку України, відповідно до рішення Ради комерційного банку ПриватБанк (протокол №87, від 18 січня 1996 року) та у зв’язку зі змінами організаційно – правової форми закритого акціонерного товариства комерційного банку ПриватБанк шляхом реорганізації філії комерційного банку ПриватБанк у місті Івано – Франківськ. Рішення спостережної Ради закритого акціонерного товариства комерційного банку ПриватБанк затвердила нова редакція положення про Івано – Франківську філію закритого акціонерного товариства комерційного банку ПриватБанк (протокол №3 від 29 березня 2002 року).

Основною метою діяльності відділення №2 є надання юридичним і фізичним особам банківських послуг, організація якісного обслуговування клієнтів та отримання прибутку.

Відділення №2 у своїй діяльності керується чинним законодавством України, нормативно – правовими актами Національного банку України, Статутом банку ПриватБанк, іншими документами банку та Положенням про філію.

Відділення є відокремленим структурним підрозділом Банку, вступає у правові відносини з юридичними та фізичними особами від імені Банку на підставі Положення, дозволу здійснення операцій та довіреності, виданої керуючому Відділенням.

Відділення не є юридичною особою, має круглу печатку, штампи, бланки із своїм найменуванням та обов’язковим використанням назви та емблеми Банку.

Місцезнаходження Філії: 76000, м. Івано – Франківськ, вул. Дністровська, 14.

Місцезнаходження Відділення: 76000, м. Івано – Франківськ, вул. Січових Стрільців, 15.

Банк виключно у межах отриманої банківської ліцензії та письмового дозволу на здійснення операцій, за погодженням з управлінням Національного банку України за місцем знаходження Відділення видає дозвіл на здійснення Відділенням визначеного переліку банківських та інших операцій. Відділення має дозвіл на право здійснення 16 видів банківських операцій. Серед них розрахункове і касове обслуговування, кредитування, залучення депозитів юридичних та фізичних осіб, операції з іноземною валютою та цінними паперами. Крім цього надає послуги населенню по проведенню платежів за комунальні послуги, здійснює грошові перекази.

Протягом всього часу існування Івано – Франківського відділення №2 ІФФ ПриватБанку, особливу увагу приділяла накопиченню власних кредитних ресурсів, що дозволяє створити стабільну і міцну базу для кредитування промислових підприємств Прикарпаття.

За період свого існування Відділення приділяло увагу нарощуванню обсягів валютних операцій. Були розширені послуги фізичним особам. За 2002 – 2006 роки фізичним особам у вигляді приватних переказів поступило та виплачено 229000 USD та 125000 євро. Протягом 2004 – 2006 років банк відкрив значну кількість безбалансових відділень, які забезпечили значні обороти з купівлі – продажу іноземної валюти, а також одержання значнихкомісійних доходів при обслуговуванні населення (платежі, одноразові платежі).

Одним з основних видів послуг є кредитування як фізичних осіб, так і підприємницьких структур. За досліджуваний період відбувається зростання обсягів виданих кредитів: якщо у 2002 році юридичним особам було надано кредитів на суму 10575,29 тис. грн., то у 2006 році цей показник вже становив 29981,83 тис. грн. Таке зростання забезпечує банку у певній мірі зростання його доходів.

Особливу увагу при кредитуванні господарюючих суб’єктів приділяють промисловим підприємствам. Зокрема, кредитуються такі галузі, як паливна, хімічна та нафтохімічна, а також машинобудівна та промисловість будівельних матеріалів.

Протягом 2002 – 2006 років розширено можливість банку у проведенні операцій на коресподентських рахунках. Сьогодні успіх діяльності будь – якої організації, тим більше банку, багато в чому залежить від надійності та технічного рівня комп’ютерних технологій, які вона використовує. В цьому плані ПриватБанк забезпечений високопрофесійними спеціалістами з питань комп’ютеризації та використовує в своїй роботі найсучаснішу комп’ютерну техніку та новітні технології.

Усі послуги, які надаються Відділенням можна звести в такі групи:

послуги, пов’язані з розрахунково – касовими, кредитними, валютними та іншими операціями;

консультації та участь банків у перевірці кредитоспроможності позичальника.

Розрахункові операції Відділення з перерахуванням коштів пов’язані з такими послугами, як відкриття клієнту розрахункового (поточного) рахунку, відправка запитів за проханням клієнта, видача дублікату з особового рахунку, довідки про відкриття рахунку в банку, наведення довідок в архіві про проведення розрахункової операції на клієнта,видача чекових книжок.

Операції пов’язані з готівкою, тобто її прийом і видача проводяться в касі Відділення.

Операції з кредитування, тобто видачі та погашення кредиту, нарахування і виплата відсотків не можливі без таких послуг,які може надавати банкклієнту, як підготовка пакету документів для видачі кредиту, оформлення пропозиції дії кредитного договору, участь в підготовці договору – застави матеріальних цінностей або цінних паперів клієнта, видача банком гарантії оплати поставлених товарно – матеріальних цінностей, проведення на прохання клієнтів аналізу господарсько – фінансової діяльності з рекомендаціями.

Залучення банком ресурсів для кредитування нероздільно пов’язане з послугами банку щодо відкриття депозитних рахунків для юридичних осіб. Широкий спектр послуг для населення надають усі каси Відділення. Тут приймають вклади громадян до запитання, строкові. Щомісячно виплачуються відсотки за користування коштами з відкритих рахунків, фізичні особи можуть перераховувати кошти на певні цілі, в інші банківські установи.

Роширення операцій може здійснюватися на підставі нормативних актів Національного банку України за дозволом упровління


Сторінки: 1 2 3 4