У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Шановний голово, шановні члени комісії та всі присутні, дозвольте представити вашій увазі дипломну роботу на тему: „Особливост

Рогатинське відділення Надра Банку було відкрите у 2003 році. Предметом діяльності відділення є надання юридичним та фізичним особам банківських послуг, також кредитування , розрахунково-касове обслуговування суб’єктів господарської діяльності та громадян, виконання інших банківських операцій згідно з чинним законодавством України.

Надра Банк діє в постійно змінних умовах, обумовлених різноманіттям відносин, що склалися між ними і різними економічними суб’єктами. Сукупність цих відносин і складає поняття середовища маркетингу, яке багато в чому визначає характер діяльності банку і повинне в обов’язковому порядку вивчатися в процесі проведення маркетингових досліджень. Мікросередовище банку складається із взаємостосунків всередині самої організації, а також з постачальниками, посередниками, конкурентами, клієнтами і контактними аудиторіями.

Контакти з постачальниками, як вже раніше зазначалось, хоч і мають не регулярний характер, але співпраця відбувається з надійними партнерами (підтримку, щодо електронних мереж надають ЗАТ „Український мобільний зв’язок” (торгові марки UMS, SIM-SIM, JEANS),ЗАТ „Київ стар Дж.Ес.Ем.” (торгові марки Kyivstar, ASE&BASE, DJUCE), а також абонентам ЗАТ „Українські радіосистеми” (торгова марка WellCOM) та ТОВ „Голден Телеком” (торгова марка Golden Telecom).

Відносини з посередниками

Із всіх видів посередників в банківській індустрії діють в основному тільки два. До них відносяться різні організації, що надають маркетингові і рекламні послуги, і кредитно-фінансові установи. Організації, що надають маркетингові послуги. Такими організаціями на Україні є «Социо-маркет», «Социс», «Социо-поліс». Кредитно-фінансові посередники. Відносини банку з ними зводяться до декількох моментів: страхування операцій, отримання і надання кредитних ресурсів, операції з цінними паперами.

Відносини з конкурентами

Для індустрії в якій функціонує Надра Банк характерний високий рівень конкуренції, тому дослідження цієї проблеми в рамках аналізу середовища маркетингу є дуже важливим.

Слід зазначити, що ринок платіжних карток України вже певною мірою сформувався і має безумовних лідерів, між якими загострюється конкурентна боротьба. За абсолютними показниками емісії та еквайрінгу карток і за темпами приросту це — Приватбанк, Промінвестбанк, «Аваль», «Надра». Банк «Надра» займає високі позиції на банківському ринку. Працюючи над тим, щоб задовольнити всі потреби своїх клієнтів, розуміючи їх інтереси та проявляючи гнучкість у підході до кожного з них, банк ввів в обіг новий фінансовий термін – «надрівське обслуговування» як знак найвищої якості банківських послуг. Майже всі проекти, що реалізовані банком «Надра», пройшли під знаком новацій та лідерства: до кожного з них можна примінити ознаку «перші в Україні», та навіть «вперше в історії карткового бізнесу». У 2005 році банк запровадив спільні проекти, аналогів яким ще не було в Україні. Ці проекти викликали жвавий інтерес у споживачів банківських послуг та започаткували новий напрямок в картковому бізнесі України. Випуск спільних кредитних карток банку «Надра» та компанії «ETN - Україна» - українського представництва міжнародної дисконтної системи European Travel Network (ETN) має на меті надати клієнтам Банку додаткові переваги при користуванні картками. Всі клієнти, що відкривають в Банку кредитні картки за програмою «Справжня кредитна картка» (MasterCard Gold та Visa Gold, MasterCard Mass та Visa Classic, а також MasterCard Electronic) стають учасниками проекту ETN. За допомогою цієї картки клієнти можуть не лише скористатись карткою як зручним платіжним інструментом, але й отримати знижки до 25% в мережі підприємств – партнерів компанії ETN на території України[7].

Конкуренти Рис. 2

Відносини з контактними аудиторіями

Ці відносини також роблять певний вплив на дії Надра Банку. Прийнято виділять 5 основних груп контактних аудиторій, серед яких: Рис.3

Небанківські фінансові організації; - масової інформації; - Державні установи; - Громадськість; - Власний службовий персонал.

У своїй політиці Банк “Надра” керується п’ятьма ключовими принципами [15].

Їх дотримання є необхідною умовою для розвитку Retail Банку:

лідерство в операційному обслуговуванні ; прямий контакт з клієнтом та орієнтованість на клієнта; лідерство в роботі з продуктами, “відчуття” ринку; достатній розмір капіталу; конкурентна перевага за рахунок масштабів діяльності і географічного розширення ринків.

Оцінка структури управління маркетингом Рогатинської філії Рис.4

Отже, на мою думку, відділ маркетингу правильно розподілив свої функції серед підрозділів і посадових осіб Надра Банку, оскільки в таблиці 2.1 можна побачити, що прибуток банку з 2005 по 2007 роки стрімко зріс.

Оцінка результативності маркетингових заходів Рогатинської філії Надра банку

Основні послуги корпоративних клієнтів: Рис.5

Визначення життєвого циклу продукції Надра Банку. Рис.6

На рис.2.3 Зображений життєвий цикл пластикових карток зарплатного проекту Рогатинської філії Надра Банку Visa Classic. Отже, розглянувши графік ЖЦ пластикової картки Visa Classic можна зробити висновок, що в період з 2001 по 2004 рік даний продукт успішно подолав перший етап життєвого циклу „Впровадження” – на даному етапі маркетинговими цілями було створення можливості ознайомлення з даним товаром та позиціювання його як інноваційного продукту, тобто в першу чергу зробити ставку на споживачів „новаторів”.

В період з 2004-го по 2006 роки обсяги продажу продукту мають тенденцію зростання (55% приросту щороку). Це означає, що життєвий цикл пластикових карток Visa Classic вступив до етапу „Зростання”, на якому головними є максимальне збільшення частки ринку, а реклама повинна бути помірною – для ознайомлення і пробудження інтересу на масовому ринку, тобто треба зробити ставку на споживацький сегмент „Ринкових послідовників”.

Поділ продукції Надра Банку за видами попиту. Рис.7

У даному питанні я здійснюю поділ продукції Надра Банку за відповідними видами попиту. Продукція імпульсної покупки - „КредиТочка” Visa Electron, Кредитна картка MasterCard Lady’s, „Залиш час на себе” Visa Electron – ці картки характеризуються двома особливостями.


Сторінки: 1 2