У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - АКБ "Форум"
116



¦

Ознайомча практика за фахом

Мета і завдання практики.

Метою навчальної практики за фахом є ознайомлення з діяльністю підприємств малого і середнього бізнесу, в тому числі створених при закладах освіти, великих ВАТ, і державних структурах, та закріплення знань, одержаних студентами після проходження курсу «Основи менеджменту» та глибше усвідомлення основних законів управління та загальних функцій менеджера, а також ознайомлення з організацією статистичної роботи і обробки інформації в системі Держкомстату України.

До основних завдань навчальної практики відносяться:

ознайомлення студентів з організацією роботи підприємства, функціями менеджера та основними
принципами управління, що застосовуються на підприємстві; дослідження відносин управління на підприємстві ( вивчення загальної структури, механізмів та методів
управління); ознайомлення з організацією статистичного обліку і звітності в народному господарстві і системою обробки
статистичної інформації.

Під час практики повинні бути зібрані і систематизовані матеріали, на основі яких в Усеместрі буде виконуватись курсовий проект з курсу «Основи менеджменту» та курсові' роботи з курсу «Економіка підприємства», «Бухгалтерський облік», «Маркетинг». «Планування», а також матеріали, необхідні для виконання НДРС.

Зміст практики.

У відповідності з метою і завданнями практики вона повинна охоплювати наступні питання:

організація відносин управління на підприємстві через дослідження взаємозв'язків підрозділів різних рівнів
управління та вивчення організаційної структури управління підприємством; ознайомлення з основними функціями менеджера; основні засади організації бізнесу досліджуваного підприємства; організація економічного забезпечення діяльності підприємства (система планування і техніко-економічні
показники роботи підприємств галузі, організація роботи у відділах організації праці, технічного
нормування і заробітної плати );

5) планово-економічний відділ.

завданнями підприємства і його виробнича структура ( за місцем проходження практики); форми
виробничих зв'язків між підрозділами підприємства; основні техніко-економічні показники діяльності підприємств і методика їх розрахунку; види і форми звітності на підприємстві (з усіх видів діяльності); ознайомлення з правами та обов'язками працівників відділу; взаємодія планово-економічного відділу з іншими підрозділами (відділами, службами) апарату управління
(яку інформацію і в які терміни представляє відділ іншим підрозділам апарату управління, яку інформацію і
в які строки отримує відділ від інших підрозділів апапату управління). Весь зібраний матеріал подати у
формі таблиці; системи плануваня, які застосовуються на підприємстві; розрахувати економічну ефективність впровадження нової техніки і технології, а також організаційних
заходів (не менше 3 заходів). Об'єкти розрахунку визначаються керівником практики від підприємств
кожному студенту індивідуально.

6. організація роботи облстатуправління із збору, обробки і зберігання статистичної інформації;

7. організація маркетингу на підприємстві на основі вивчення роботи відповідного відділу чи відділу збуту:

ознайомлення із структурою та роботою даного відділу на підприємстві;

дослідити формування асортиментної політики підприємства, формування цінової політики, умови збуту

продукції та послуг підприємства, організації їх сервісу.

Рекомендована тематика лекцій.

а). Основні засади ефективного менеджменту організації;

б). Основні проблеми розвитку підприємств малого і середнього бізнесу України;

в). Система маркетингу на підприємстві .

г). Система менеджменту на підприємстві.

д). Організація економічної роботи на підприємстві.

є). Організація статистичної служби в Україні (області управління).

є).Організація збору і обробки статистичної інформації (облстатуправління).

Вимоги до практики.

У результаті проходження практики студент повинен знати:

основні принципи менеджменту та загальні функції менеджера;

організацію системи маркетингу на підприємстві ( концепції і фундаментальні стратегії маркетингу, які застосовуються на підприємстві, номенклатура і асортимент продукції, цінова політика, канали розподілу та методи просування продукції до споживача);

загальні принципи організації економічної роботи в різних відділах підприємства (планово-економічний відділ, відділ організації праці і заробітної плати) організацію системи статистичного обліку і звітності на підприємстві і в системі Держкомстату.

г

 

Зміст

УМГ „Прикарпаттрансгаз" 7 -11 сторінки ВАТ „Івано-Франківський "Промприлад" 12-21 сторінки

3. Список використаної літератури 22 сторінка

Управління магістральних газопроводів „ПРИКАРПА ТТРАНСГАЗ"

УМГ "Прикарпаттрансгаз" - одне з найстаріших підприємств газової промисловості України. Згідно наказу державного комітету по нафті і газу України з 1999 р. ДП "Прикарпаттрансгаз" реорганізовано в управління магістральних трубопроводів "Прикарпаттрансгаз", що входить в склад дочірньої компанії "Укртрансгаз", що в свою чергу підпорядковується НАК "Нафтогаз України".

Підприємство діє на основі Статуту без права юридичної особи, в склад якого входять наступні відділення: Богородчанське, Долинське, Закарпатське, Одеське, Хустське лінійно - виробничі управління магістральних газопроводів, Богородчанське управління підземного зберігання газу, тепличне господарство, відділення "Газпромсільгоспкомерція", пересувна механізована колона, база відпочинку "Карпати", Одеський технікум нафтової та газової промисловості та інші структурні підрозділи (рисунок 1).

Предметом діяльності підприємства є транспортування, постачання та реалізація газу споживачам, зберігання газу в підземних сховищах, виробництво та реалізація скрапленого природного газу як моторного палива для автомобілів, розвиток підсобного сільського господарства, забезпечення своїх працівників продуктами харчування.

Біля ЗО років минуло з того часу, як було створено Івано-Франківське управління по видобутку і транспорту газу, відоме тепер як "Прикарпаттрансгаз".

Сьогодні "Прикарпаттрансгаз" - багатогалузеве підприємство, головний предмет діяльності якого - транспорт газу. Через газопроводи "Прикарпаттрансгазу" транспортується російський газ на експорт в європейські країни, а також у західні області України.

Вперше записи природного газу на території області виявлені в 1910 році в районі Калуша, випадково, АТ "Калі" при пошуковому бурінні на калійні солі. Природний газ спочатку використовували, як правило, для котлів і для опалення будинків в м. Калуші, промислова евакуація Калуського газового родовища розпочалась в 1933 році.

Перший магістральний газопровід природного газу на території Івано- Франківської області Дашава-Моршин-Болехів-Долина-Вигода ДУ 125мм був побудований до 1939 року акціонерним товариством теперішнього Вигодського хімкомбінату.

На території Івано-Франківської області розвідування газових родовищ розпочалось в 1949 році в районі Косова і Калуша, для


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7