У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





2

Дипломна робота

Вдосконалення маркетингової діяльності на прикладі ВАТ СКБ “Дністер

Зміст

Вступ…………………………………………………………………….................8

1. Аналіз маркетингової діяльності на ВАТ СКБ “Дністер”..............................10

1.1 Характеристика та основні показники діяльності ВАТ СКБ «Дністер»..................................................................................................................10

1.2 Організаційна структура ВАТ СКБ „Дністер”…………………….……..15

1.3 Оцінка фінансового стану банківської установи на основі аналізу техніко-економічних показників ВАТ СКБ „Дністер”......................................................21

1.4 Оцінка і аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища ВАТ СКБ „Дністер”..................................................................................................................33

1.5 Маркетингова діяльність ВАТ СКБ ”Дністер”................................................57

2.Теоретичні основи банківської маркетингової діяльності.................73

2.1 Поняття та основні концепції банківського маркетингу.................................73

2.2. Особливості сегментації та вибору цільового ринку для банківського продукту.....................................................................................................................76

2.3. Маркетингова стратегія комерційного банку..................................................81

2.4. Специфіка товарної політики для банківського продукту..............................89

2.5 Цінова політика для банківського продукту.....................................................93

2.6. Особливості збуту банківського продукту......................................................95

2.7. Комунікаційна політика для банківського продукту.......................................97

З Ефективність маркетингової діяльності ВАТ СКБ „Дністер”.................................................104

3.1 Оцінка ефективності маркетингової діяльності філіалу комерційного банку..........104

3.2 Оцінка комплексу маркетингової діяльності ВАТ СКБ „Дністер” використовуючи стратегію комунікації.................................................................122

3.3 Система управління в банку..............................................................................128

3.4 Оцінка охорони праці в ІФФ ВАТ СКБ«Дністер»..........................................144

4 Проект, щодо вдосконалення маркетингової діяльності ВАТ СКБ «Дністер»

4.1 Вибір та розробка пропозиції щодо вдосконалення ефективності маркетингової діяльності ВАТ СКБ «Дністер»....................................................155

Реалізація запропонованої стратегії у ВАТ СКБ „Дністер”...............................158

4.2.1 Вдосконалення продукту ВАТ СКБ „Дністер”........................................................158

4.2.2 Встановлення терміналів швидких розрахунків І-Ьох .........................................163

4.2.3 Збільшення працівників на відділеннях...........................................................165

Висновки і пропозиції............................................................................................168

Список використаної літератури...........................................................................172

Додатки

Вступ

Ринок є складною багатофункціональною структурою, в умо-вах якої функціонує багато економічних інститутів, одним з яких є банківська система.

Банки є особливими фінансовими інститутами і ор-ганізаційними центрами ринку позичкових капіталів, тобто сукупності взаємовідносин, де об’єктом угоди виступає грошовий капітал та формується попит і пропозиція на нього.

Грошовий ринок та ринок капіталів являють собою вторинні ринки позичкових капіталів. Кожний з цих ринків має власний інструментарій, тобто конкретні фінансові цінності, що обер-таються на них.

Україна, як і інші колишні держави СРСР, переходить до но-вої економічної системи що базується на ринкових відносинах. Ринковій економіці необхідна відповідна банківська система, яка формується та постійно вдосконалюється.

Багатогранність форм власності, конкуренція між суб'єктами ринку, прискорений розвиток ринкових відносин вимагають особливо тонкого і вмілого управління. Система управління повин-на забезпечити умови, при яких кожен керівник певного рівня вважав би своїм найважливішим завданням організацію активного пошуки можливостей підвищення результативності праці. Разом з тим вона повинна мати спроможність до застосування методів саморегулювання і самовдосконалення, спрямованих на широке застосування нових високоефективних організаційних форм і методів управління, технологій та наукового і технічного досягнень.

При всій багатогранності поглядів та підходів до шляхів виходу з кризи очевидно, що іншого шляху, як формування сучасного ринку, в нас немає. Але ринок тільки тоді в змозі нормаль-но функціонувати, якщо ми зможемо оволодіти його законами. Та-кож очевидно, що при відсутності енергійної підготовки кадрів на строго концептуальній основі теорії управління неможливий нормальний розвиток ринкових відносин.

Багатогранність форм власності, конкуренція між суб'єктами ринку, прискорений розвиток ринкових відносин вимагають особливо тонкого і вмілого управління. Система управління повин-на забезпечити умови, при яких кожен керівник певного рівня вважав би своїм найважливішим завданням організацію активного пошуку можливостей підвищення результативності праці. Разом з тим вона повинна мати спроможність до застосування методів саморегулювання і самовдосконалення, спрямованих на широке застосування нових високоефективних організаційних форм і методів управління, технологій та наукового і технічного досягнень.

Ефективність економіки лише на одну третину обумовлюється вкладеннями в обладнання та технології. Все інше залежить від інтелектуального капіталу, а саме від кваліфікації керівників, рівня їх компетентності, вміння передбачувати та оцінювати ринкову кон’юнктуру.

В даній дипломній роботі розглянуто проблему ефективності маркетингової діяльності на прикладі Відкритого акціонерного товариства селянського комерційного банку „Дністер”.

Робота складається із вступу, чотирьох розділів, висновку, списку використаної літератури.

1. Аналіз маркетингової діяльності на ВАТ СКБ “Дністер”

1.1 Характеристика та основні показники діяльності ВАТ СКБ «Дністер»

Банк “Дністер” був зареєстрований 21 серпня 1990 року в місті Жидачеві. 19 вересня 1995 року банк “Дністер” переїхав до міста Львова і відкрив Жидачівську філію. 30 квітня 1996 року було зареєстровано першу емісію акцій в кількості 120479324 штук на загальну суму 1204793,24 грн. Перш ніж Банк отримав ліцензію НБУ на право здійснювати 26 видів банківських операцій (18 січня 2001 року) було зареєстровано ще три емісії. 6 липня, того ж року, Банк став переможцем конкурсу “Обличчя міста - 2001” (м. Львів) у номінації “Європейський рівень послуг”. 30 червня 2002 року ВАТ СКБ “Дністер” став афілійованим членом платіжної системи MasterCard Europe, а 4 жовтня випустив першу пластикову картку системи MasterCard Europe. На даний час ВАТ СКБ “Дністер” має наступні відділення: Галицьке, Сихівське, Староміське, Жидачівське, Радехівське, Стрийське, Козятинське, Київське, Крижопільське, Кам’янець Подільське та філії у місті Львові, Києві, Вінниці, Івано-Франківську та Хмельницькій області.2006-2007рр. ввійдуть в історію ВАТ СКБ „Дністер” як роки, за які банк вийшов на якісно новий етап діяльності, змінили підходи до вирішення традиційних завдань. „Дністер” показав свою готовність перейняти новітні методи управління, які сприяють підвищенню ефективності співпраці з його акціонерами, так і з партнерами та клієнтами.

З часу свого заснування банк ”Дністер” переслідував чіткі цілі. Це перш за все – робота для примноження капіталу своїх клієнтів, акціонерів та партнерів.

Оглядаючись назад та аналізуючи свою діяльність протягом 16 років, стає поступовий та впевнений розвиток банку із регіональної установи до стабільного та перспективного західноукріїнського фінансового інституту. На сьогодні банк має стабільну платформу у своїй діяльності та чітко окреслену стратегію розвитку на майбутнє.

Основним досягненням 2006-2007рр., яке дали поштовх до зміни принципів та підходів до діяльності, стала співпраця банку з


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40