У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст

I Загальна характеристика підприємства....................................................

1. Загальні положення………………………………………………………….

2. Мета та предмет діяльності банку………………………………………….

3. Статутний капітал та акції…………………………………………………..

4. Фонди Банку………………………………………………………………….

5. Розподіл прибутків і покриття збитків……………………………………..

6. Кредитні ресурси…………………………………………………………….

7. Забезпечення інтересів клієнтів…………………………………………….

8. Права та обов’язки акціонерів………………………………………………

9. Управління банком………………………………………………………….

10. Ревізійна комісія, контроль та нагляд за діяльністю банку……………..

11. Облік і звітність…………………………………………………………….

12. Порядок внесення змін і доповнень до Статуту………………………….

13. Припинення діяльності Банку, призначення тимчасової адміністрації…

II Організаційно-виробнича структура…………………………………...

III Відділ зовнішньоекономічної діяльності………………………………

1. Загальні положення………………………………………………………….

2. Структура підрозділу……………………………………………………….

3. Завдання………………………………………………………………………

4. Функції………………………………………………………………………..

5. Права………………………………………………………………………….

6. Відповідальність……………………………………………………………..

IV Відділ маркетингу і реклами…………………………………………….

V Відділ фінансового планування та управління ризиками....................

Висновок……………………………………………………………………….

Список використаної літератури……………………………………………

I.Загальні положення

1.1. Відкрите акціонерне товариство “Селянський комерцiйний банк «Днiстер»”, надалi «Банк», є правонаступником Селянського комерцiйного банку «Днiстер» (Днiстер-Банк), який було переіменовано згідно з рішенням Загальних зборів акціонерів (протокол N 17 від 04.07.2001 року).

Селянський комерцiйний банк Днiстер» (Днiстер-Банк) був створений у формі товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю та зареєстрований Нацiональним банком України 14 жовтня 1991 р. за N 27 перетворений у вiдкрите акцiонерне товариство на пiдставi рiшення Зборiв учасникiв Банку вiд 14 грудня 1995 р. (протокол N 25) у вiдповiдностi iз Законами України «Про господарськi товариства», «Про банки i банкiвську дiяльнiсть», «Про цiннi папери i фондову бiржу», «Про пiдприємства в Українi», іншими законодавчими актами України та нормативними актами Національного банку України.

Відкрите акціонерне товариство “Селянський комерційний банк “Дністер” є правонаступником Відкритого акціонерного товариства “Акціонерний комерційний банк “Західбудгазбанк” по всіх його майнових правах та обов’язках у зв’язку із приєднанням останнього до ВАТ СКБ “Дністер” відповідно до рішень загальних зборів акціонерів ВАТ АКБ “Західбудгазбанк” від 27.01.2004р. та ВАТ СКБ “Дністер” від 29.01.2004р.”

1.2. Банк створений у формi вiдкритого акцiонерного товариства та входить до складу єдиної банкiвської системи України.

1.3. Банк є юридичною особою, має вiдокремлене майно, може вiд свого iменi набувати майновi та немайновi права, укладати договори (угоди, контракти), брати на себе зобов’язання, нести по них вiдповiдальнiсть всiм своїм майном, бути позивачем та вiдповiдачем в судах, в тому числi, в третейському i арбiтражному.

1.4. Банк має самостiйний баланс i дiє на засадах повного господарського розрахунку та самофiнансування. Вiн є економiчно самостiйним i повнiстю незалежним вiд виконавчих та розпорядчих органiв державної влади та мiсцевого самоврядування в рiшеннях, пов’язаних iз здiйсненням банкiвської дiяльностi, а також щодо вимог i вказiвок, якi не вiдповiдають чинному законодавству України, нормативним актам Нацiонального банку України i цьому Статуту.

1.5. Банк є власником майна, набутого на пiдставах, не заборонених законом, та отриманих доходiв.

Банк може мати у власностi нерухоме майно загальною вартістю не більше 25% капіталу банку, та рухоме майно. Обмеження щодо власності на нерухоме майно не поширюється на примiщення, що забезпечують технологію здійснення банківських операцій, та iнші випадки, прямо передбачені законодавством про банки.

1.6. Банк здiйснює володiння, користування i розпорядження майном, що знаходиться у його власностi, у вiдповiдностi до мети та напрямкiв своєї статутної дiяльностi.

1.7. Акцiонери несуть вiдповiдальнiсть по зобов’язаннях Банку в межах належних їм акцій. Акціонери, які не повністю оплатили акції, несуть відповідальність за зобов`язаннями Банку також в межах несплаченої суми.

1.8. Банк не вiдповiдає по зобов’язаннях держави, а держава не вiдповiдає по зобов’язаннях Банку крiм випадкiв, коли інше передбачено законом або договором .

1.9. Банк може вiдкривати на територiї України і за її межами фiлiї, представництва, дочірні банки за згодою Нацiонального банку України.

1.10. Банк має право створювати банківські об’єднання таких типів: банківська корпорація, банківська холдингова група, фінансова холдингова група. Банк може бути учасником промислов-фінансових груп з дотриманням вимог антимонопольного законодавства та відповідно до чинного законодавства України.

1.11. Банк може бути учасником (акцiонером) iнших пiдприємств, органiзацiй, банків, відповідно до діючого законодавства України та з врахуванням обмежень, що встановлюються Національним банком України.

1.12. Банк самостiйно планує свою дiяльнiсть, визначає перелiк та розмiри створюваних ним фондiв, в т.ч.фонди розвитку, соціального розвитку та матеріального заохочення, сплати дивiдендiв, в межах, встановлених чинним законодавством. Порядок і розміри формування резервного та страхових фондів визначає Національний банк України.

1.13. Банк з метою виконання своїх функцiй залучає робочу силу на умовах найму та згiдно цивiльно-правових угод.

Трудовi доходи, права та обов’язки працівникiв Банку визначаються договором (угодою).

1.14. Банк зобов’язується дотримуватись трудового законодавства, забезпечувати для всiх працюючих у Банку безпечнi та нешкiдливi умови працi, а також несе вiдповiдальнiсть у встановленому законодавством порядку за шкоду, заподiяну їх здоров’ю i працездатностi.

1.15. Банк у своїй дiяльностi керується законодавством України, нормативними документами Нацiонального банку України, установчим договором та цим Статутом.

1.16. Банк набуває статус юридичної особи з моменту внесення відповідного запису до Державного реєстру банків.

1.17. Офіційне найменування Банку:

українською мовою - Відкрите акціонерне товариство “Селянський комерційний банк «Днiстер»”, скорочено – ВАТ СКБ «Днiстер»,

англiйською мовою - Joint Stock “Selyanskyi commercial bank «Dnister»”.

1.18. Місцезнаходження Банку : 79017, м.Львiв, вул.Переяславська, 6-а.

2.Мета та предмет діяльності Банку

2.1. Банк є універсальною банківською установою.

2.2. Метою дiяльностi Банку є забезпечення високих прибутків для акціонерів, можливості збереження та примноження коштів для клієнтів, надання клієнтам широкого спектру банківських послуг.

2.3. Банк відповідно до чинного законодавства України на підставі банківської ліцензії, виданої Національним банком України, має право здiйснювати такі банківські операції:

1) прийняття вкладів (депозитів) від юридичних і фізичних осіб;

2) відкриття та ведення поточних рахунків клієнтів і банків-кореспондентів, у тому числі переказ грошових коштів з цих рахунків за


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13





Наступні 7 робіт по вашій темі:

Сутність банківської діяльності та банківських документно-інформаційних послуг - Дипломна робота - 52 Стр.
Банківське кредитування в умовах розвитку ринкових відносин (на матеріалах обласної дирекції АППБ “Аваль”) - Дипломна робота - 87 Стр.
Споживче кредитування та перспективи його розвитку в Україні ( на матеріалах Ощадного банку України ) - Дипломна робота - 182 Стр.
Поняття податок, види податків та їхня характеристика - Курсова робота - 28 Стр.
Лізингові операції комерційного банку та проблеми їх розвитку - Курсова робота - 29 Стр.
Система кредитування та її сучасні форми» (на прикладі АБ «Таврика») - Дипломна робота - 96 Стр.
Діяльність банків щодо створення і надання документно-інформаційних банківських послуг через ринкові механізми на прикладі Івано-Франківського відділення №5 ВАТ „ЕлектронБанк” - Дипломна робота - 52 Стр.