У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Анотація

Дипломна робота складається із вступу, трьох розділів, висновку, списку використаних джерел та додатків.

В першому розділі розкриваються теоретичні основи функціонування кредитної системи, подається характеристика комерційних банків, як основної ланки кредитної системи, також визначається політекономічна сутність кредиту.

В другому розділі глибоко аналізуються і оцінюється система кредитування АБ "Таврика".

В третьому розділі визначаються основні напрями по вдосконаленню системи кредитування в Україні шляхом мінімізації кредитних ризиків та використання зарубіжного досвіду.

В заключенні зроблено висновки та внесено конкретні пропозиції, направлені на удосконалення використання кредитної системи у АБ «Таврика».

Annotation

Diploma work consists of entry, three sections, conclusion, list of the used sources and additions.

Theoretical bases of functioning of the credit system open up in the first section, description of commercial banks is given, as basic link of the credit system, political economy essence of credit is also determined.

In the second section is deeply analysed and the system of crediting of the Joint-stock COMPANY «Tavruka» is estimated.

Basic directions after perfection of the system of crediting in Ukraine by minimization of credit risks and use of foreign experience are determined in the third section.

In a conclusion conclusions are done and borne the concrete suggestions directed on the improvement of the use of the credit system in the Joint-stock COMPANY «Tavruka».

ВСТУП

Актуальність. В останній час кредитування набуває все більшої актуальності. Пов’зано це з тим, що всі ланки суспільства прагнуть ефективно функціонувати, а без розвитку всіх напрямків банківської інфраструктури, насамперед споживчого кредитування, не можливий нормальний розвиток суспільства, а саме всіх його категорій (верст населення). Особливо актуально це питання стоїть перед молодим поколінням. Для нормального проживання яким відразу хотілося б мати власне житло, можливість його обладнати. Говорячи про це, я маю на увазі не предмети розкошу, а елементарні засоби для існування, які є необхідними для нормального і щасливого проживання як молодих сімей так і інших верств населення. Адже якщо ми хочемо побудувати багату і високо розвинуту країну, то це можливо лише при тій умові що кожен член нашого суспільства буде жити в добробуті та щасті. А цю проблему в деякій мірі можна вирішити за допомогою такого банківcького продукту,як кредит. Адже квартиру, телевізор, меблі, холодильник та інші речі тривалого користування, які людині вкрай необхідні для нормального існування людини як члена нашого високо розвинутого суспільства.

Кредит стимулює ефективність праці. Отримуючи заробітну плату, яка є недостатньою для купівлі за готівковий розрахунок ряду товарів, вчасності товарів тривалого споживання, людина має можливість купувати дані товари в кредит або брати кредит під їх купівлю. Згодом, кошти за ці товари повинні бути виплачені, тому кожний, хто взяв в кредит, намагається протриматись на своєму робочому місці як можна довше, тобто на більш довгий проміжок часу. Отже, кредитування прискорює реалізацію товарів широкого вжитку і побутових послуг, збільшує платоспроможний попит населення, підвищує його життєвий рівень.

Суб’єктами кредитування є фізичні особи. У ролі кредиторів виступають комерційні банки, ощадні каси й асоціації, ломбарди, кредитні спілки, підприємства й організації. Між банками і населенням може існувати посередник, наприклад торговельна організація.

Об’єкти кредитування – це затрати, пов’язані із задоволенням потреб населення для купівлі товарів в особисту власність, а також затрати інвестиційного характеру на будівництво і підтримку нерухомості.

Ступінь висвітлення. Свідченням того що дана тема набуває все більшої актуальності є й той факт, що в останній час починається друкуватися все більше і більше статей, книжок, які в тій чи іншій мірі стосуються теми споживчого кредитування. Нещодавно у світ вийшла вітчизняна книжка «Операції Ощадного банку України», але за своїм змістом вона споживчому кредитуванню майже не приділяє уваги.

В підсумок можна зауважити, що хоч ця тема в останній час стає все більш актуальною і має величезні перспективи для розвитку в банківській системі України, але в українських виданнях вона висвітлена не достатньо та й то переважно в періодичній літературі. По вище вказаним книжкам не тяжко помітити що більш глибокої розробки ця тема набула в російських виданнях. На нашу думку, це свідчить про те, що впровадження такого банківського продукту як споживче кредитування в Росії назріло таким чином раніше на декілька років, ніж в Україні. Але це відставання не дуже значне, а його причинами, на мій погляд, є те що цією проблемою в Росії почали раніше займатися на рівні держави (в 1996 р. в Росії були прийняті програми президентом стосовно житлового кредитування населення, які передбачали деякі пільги для відповідних категорій населення.)

Метою дипломної роботи є вивчення теоретичних засад системи кредитування, а також системи надання суб’єктам господарювання кредитів АБ «Таврика».

Для досягнення поставленої мети в дипломній роботі поставлені такі завдання:

1

висвітлити суть і структуру кредитної системи;

2

розкрити цілі та засоби кредитування в ринкових умовах господарювання;

3

обґрунтувати систему та засоби у сфері надання населенню кредитів у АБ «Таврика»;

4

окреслити напрямки та шляхи покращення споживчого кредитування як в Україні в цілому, так і в АБ «Таврика», зокрема.

Предметом дослідження є система кредитування.

Об’єктом дослідження обрано АБ «Таврика».

Методи дослідження: описовий, порівняльний, структурний.

Структура роботи. Дана робота складається зі вступу, трьох розділів, висновку, списку використаної літератури.

Практичне значення. Застосувати дані дослідження для покращення ефективності роботи кредитного оператора.

Теоретичною, методологічною та практичною основою роботи послужили періодичні публікації провідних вітчизняних та зарубіжних економістів, практиків комерційної справи, укази Президента України, закони Уряду України,


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23