У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Міністерство освіти і науки України

Курсова робота

на тему:

«Порядок обчислення і сплати податку на прибуток. Характеристика його елементів»

Зміст

План. . . . . . . . … .. . ……………………………………………………….

Вступ……………………………………………………………………………

1.Суть, значення і структура податку на прибуток підприємств . . . . . . . . . . .

2.Платники податку на прибуток підприємств і об’єкт оподаткування . . . . . .

3.Порядок нарахування, ставки та строки сплати податку . . . . . . . . . . . . . . . .

4.Валові доходи та витрати платників податку на прибуток підприємства . .

5.Роль амортизації у прибутковому оподаткуванні . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Висновок……………………………………………………………………………

Список використаної літератури…………………………………………………

Додатки……………………………………………………………………………

План

Вступ

1.Суть, значення і структура податку на прибуток підприємств

2.Платники податку на прибуток підприємств і об’єкт оподаткування

3.Порядок нарахування, ставки та строки сплати податку

4.Валові доходи та витрати платників податку на прибуток підприємства

5.Роль амортизації у прибутковому оподаткуванні

Висновок

Список використаної літератури

Додатки

Вступ

Темою моєї курсової роботи є: порядок обчислення і сплати податку на прибуток, характеристика його елементів. Дана тема є дуже актуальна в сучасних умовах, оскільки має безпосередній вплив на діяльність підприємства через формування його прибутку та здійснення взаємовідносин з державою за допомогою системи загальнодержавних податків, платежів та зборів.

Метою написання даної роботи є вивчення усіх аспектів прибуткового оподаткування підприємств, порядок нарахування та сплати податку на прибуток а також теоретичні та практичні аспекти нарахування амортизації та обчислення валових витрат та доходів.

Виходячи з теми курсової роботи предметом вивчення є система прибуткових податків, що діє в нашій державі. Відповідно об’єктом аналізу у цій курсовій роботі виступає прибуток підприємства та схема його оподаткування.

В даній курсові роботі висвітлені важливі питання, що стосуються необхідності, суті та методики податку на прибуток підприємства. В другому питанні також детально описані об’єкти податку і хто є платниками податку на прибуток. Третє питання дає можливість нам дізнатись як нараховується податок і в який термін потрібно його сплачувати. В четвертому питанні висвітлено, які саме валові доходи і витрати платників податку на прибуток. П’яти питання – широко розкриває суть нам про роль амортизації у прибутковому оподаткуванні.

При написанні цієї роботи були використані підручники, навчальні посібники, методичні матеріали та періодичні видання, що безпосередньо розкривають суть теми.

1.Сутність і значення податку на прибуток підприємства

Прибуток платників податку включаючи підприємства, засновані на власності окремої фізичної особи, оподатковується, згідно з Законом України «Про оподаткування прибутку» за ставкою 25% до об’єкта оподаткування.

Важливою відмінністю між так званими оподаткуванням та фінансовим прибутком є специфіка їх визначення, що виникає внаслідок ведення податкового обліку. Відповідно до правил ведення податкового обліку, датою збільшення валового доходу вважається дата, яка припадає на податковий період протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталося раніше, а саме:

дата зарахування коштів від покупця на банківських рахунках платника податку в оплату товарів, підлягають продажу, у разі продажу товарів за готівку;

дата її оприбуткування в касі платника податку, а за відсутності такої – дата інкасації готівки в банківській установі, що обслуговує платника податку;

дата відвантаження товарів, а для робіт – дата фактичного надання результатів робіт платником податку.

Платники податку самостійно визначають суми податку, що підлягає до сплати. Податок, що підлягає сплаті до бюджету, дорівнює сумі, яка зменшена на вартість торгових патентів, придбаних платником податку згідно із Законом України "Про патентування деяких видів підприємницькоїдіяльностГ. Податок за звітний період сплачується його платником до відповідного бюджету у строк, визначений законом для квартального податкового періоду. Платники податку подають до податкового органу податкову декларацію про прибуток за звітний період, розраховану наростаючим підсумком з урахуванням від'ємного значення об'єкта оподаткування минулих податкових періодів у разі його наявності. При цьому, за звітні квартал, півріччя та три квартали року платники подат-ку подають спрощену декларацію, а за результатами звітного року — повну.

Форми декларацій з цього податку встановлюються центральним податковим органом за узгодженням з Комітетом Верховної Ради України, що відповідає за проведення податкової політики.

У разі, коли платник податку вважає за доцільне роз'яснити окремі результати фінансово-господарської діяльності, зазначені у податковій декларації з цього податку, такий платник податку може надіслати податковому органу таке пояснення, складене у довільній формі. Податковий орган не може вимагати надання форм звітності чи обліку

прямо не передбачених законодавством, у тому числі складених за правилами бухгалтерської звітності, інших, непередбаченим

законом, балансів чи звітності. Статистична та бухгалтерська звітність подається органам державної статистики згідно із законом.

Нерезиденти, що проводять діяльність на території України через постійне представництво, ведуть бухгалтерський облік та звітність згідно з законодавством України, щоквартально подають податковим органам за місцезнаходженням постійного представництва декларацію про прибуток, одержаний із джерел в Україні, а також розрахунок нарахованого податку на прибуток за формою, встановленою центральним податковим органом. У разі зупинення діяльності постійного представництва до закінчення звітного кварталу, зазначені документи подаються державному податковому органу протягом 15 календарних днів з моменту такого зупинення.

Нерезидент щорічно отримує від податкового органу підтвердження щодо сплати податку на прибуток українською мовою. Щорічні аудиторські перевірки фінансово-господарських результатів діяльності нерезидента проводяться відповідно до закону. Сплата податку іншими-,-ніж платник податку, особами не дозволяється. Надміру внесені до бюджету суми податку, що нараховані за звітний період наростаючим підсумком з початку року, зараховуються в рахунок наступних платежів або


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10