У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Кредити надані фізичним особам

ТЕХНОЛОГІЯ «Розстрочка»

Загальні положення

Мета. | Кредитування Приватбанком (Банком) фізичних осіб (Покупців) для придбання товарів народного споживання у юридичних осіб (Продавців) під заставу цих товарів. 

Термін. | Максимальний термін кредитування:

36 місяців

Термін кредитування не обмежується терміном гарантії, що надається Продавцем на товар.

Сума кредиту | Максимальна сума кредиту – еквівалент 5 000 дол. США.

Нижня межа суми кредиту – еквівалент 50 дол. США.

Верхня межа суми кредиту без узгодження із службою безпеки і юридичною службою встановлюється для кожного підрозділу залежно від чисельності жителів в населеному пункті, в якому воно знаходиться:

§         до 100 тис. жителів – еквівалент 300 дол. США;

§         від 100 до 500 тис. жителів – еквівалент 500 дол. США;

§         від 500 тис. до 1 млн. жителів – еквівалент 800 дол. США.

понад 1 млн. жителів – еквівалент 1 000 дол. США.

Верхня межа видачі кредиту в РІПі - віддаленому робочому місці кредитного експерта в магазині (без узгодження із службою безпеки):

до 10 000 грн. – в містах з населенням більше 1 млн. чоловік (Київ, Харків, Дніпропетровськ, Донецьк, Одеса)

до 7 000 грн. – в обласних центрах, містах з населенням від 450 000 до 1 000 000 чоловік (включаючи Кривий Ріг і Кременчук)

до 5 000 грн. - в інших населених пунктах

На час проведення акцій і в окремих мережах на окремі групи товарів сума кредиту в РІПі може бути збільшена, але не більше, ніж на 25 000 грн.

Видача кредитів за технологією «Розстрочка» - видаються тільки в національній валюті.

Платність. | Процентні ставки – за рішенням Кредитного Комітету Банку.

При порушенні терміну сплати кредиту Покупець оплачує підвищені відсотки у розмірі подвоєної прибутковості по кредиту

Вид кредиту. | Терміновий кредит

Комісійне кредитування. | Допускається. Загальна прибутковість (ставка і комісія) повинні бути не нижче за рівень стандартних процентних ставок.

Кредитний Менеджер | Співробітник Банку, який знаходиться безпосередньо в торговому відділенні або підрозділі Банку і ухвалює попереднє рішення про видачу кредиту.( рішення ухвалює Експерт)

Кредитний Експерт | Співробітник Банку, що здійснює аналіз платоспроможності 2 рівня, а також супровід і подальший моніторинг виданих кредитів.

Менеджер Продавця | Співробітник Продавця, який продає товари і пропонує послугу покупки в кредит.

Покупець. | Покупцем товару (потенційним позичальником) може виступати будь-який громадянин (громадянка) України – резидент, що відповідає наступним умовам:

- наявність стабільного доходу, стійкого фінансового полягання;

- наявність реєстрації («прописки»).

- наявність домашнього телефону і/або робочого телефону, і/або телефону близьких родичів (батьки, сестра, брат). Мобільний телефон не може виступати єдиним засобом зв'язку з Покупцем.

- відповідність територіальному принципу кредитування.

Не громадянин України – резидент, який має Посвідку на проживання з пропискою (реєстрацією) не менше за термін дії кредиту розглядається тільки в підрозділі Банку

Аванс Покупця. | Встановлюється мінімальний розмір авансу рівний 0% при виконанні однієї з наступних умов:

-Позичальник є власником зарплатової карти Приватбанку;

- Позичальник має документально підтверджене джерело доходу, який дозволяє йому обслуговувати його кредитну заборгованість в повному об'ємі (різниця між документально підтвердженими доходами і загальними витратами позичальника складає суму, не меншу щомісячного платежу по кредиту);

- Позичальник має стаж роботи на останньому місці роботи не менше 1 року (що підтверджується довідкою з місця роботи або копією трудової книжки);

- По кредиту полягає договір поручительства чоловіка (дружини) або іншої платоспроможної фізичної особи з наданням по ньому повного пакету документів (паспорт, довідка про привласнення ідентифікаційного номера, довідка про заробітну плату за останні 6 місяців роботи, анкета-заява).

Для решти випадків мінімальний розмір авансу складає 10% від вартості товару (у тому числі для заочного кредитування «Розстрочка-Експрес»).

Для комп'ютерної техніки аванс – від 30% (для клієнтів Банку - від 10%)

Об'єкт кредитування | Товари тривалого користування:

-             аудіо, відео, побутова техніка;

-            меблі;

-            комп'ютерна і оргтехніка;

-            зовнішні і міжкімнатні двері, металопластикові вікна;

-            газові колонки, газові плити, лічильники газу і води;

-            парові казани, кондиціонери;

-            ванни, сантехніка.

Також за програмою "Розстрочка" кредит може бути наданий за умови встановлення подвійного авансу від стандартного на покупку наступних товарів:
- велосипеди, мопеди;
- скутера, спортивні тренажери.
(Якщо стандартний аванс рівний нулю, то замість подвійного авансу використовується аванс 10%).

Видачу кредитів за програмою «Розстрочка» на придбання стаціонарно-встановлюваних товарів здійснювати на умовах надання кредитів за стандартною програмою «Розстрочка». У випадку, якщо виготовлення і установка стаціонарно встановлюваних товарів за замовленням Позичальника здійснюється після видачі кредиту, як додаткове забезпечення по кредиту до договору застави обов'язково повинне бути прийнято поручительство Продавця на строк до виконання ним всіх зобов'язань за договором між Продавцем і Покупцем.

Застава. | Заставою за даною технологією виступає товар і інше майно достатнє для погашення заборгованості перед Банком, що придбавався.

У договорі застави (комплексному договорі) обов'язково приводиться повний перелік товарів, що придбавались в кредит, з вказівкою серійного номера кожної одиниці.

Допускається не проводити щомісячну перевірку збереження предмету застави, при дотриманні Покупцем умов кредитного договору.

При виникненні заборгованості по кредиту або відсоткам терміном більше 20 днів кредитний експерт зобов'язаний перевірити збереження предмету застави з підписанням акту двома сторонами.

Дана технологія не передбачає співпрацю із страховими компаніями в частині страхування фінансових ризиків і майна, видачі поручительства, будь-яких інших форм.

Надання засобів. | Позикові засоби надаються шляхом безготівкового переліку Банком на рахунок Продавця після підписання кредитного договору і договору застави (або трибічного договору).

Умови розрахунків за товар | Залежно від умов договору про співпрацю Банк перераховує:

1.      При внесенні Покупцем суми Авансу в касу Продавця Банк перераховує суму в оплату частини


Сторінки: 1 2 3 4