У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Курсова робота - ІФФ ВАТ «Електрон Банк»
36



ІФФ ВАТ «Електрон Банк»

Зміст

Загальна характеристика ВАТ «Електрон Банку»…………………………3

Готівкові кошти і касові операції Банку……………………………………4

Фінансовий відділ (бухгалтерія)…………………………………………….6

Загальна характеристика відділу………………………………………..6

Організація обліково-операційної роботи Банку………………………7

Склад, структура і динаміка основних фондів Банку………………...14

4. Кредитний відділ……………………………………………………………..20

4.1 Кредитування фізичних осіб…………………………………………….20

4.2 Споживчий кредит………………………………………………………..22

5. Валютний відділ……………………………………………………………...24

5.1 Порядок відкриття, ведення поточних рахунків СПД в іноземній ва-

люті………………………………………………………………………..24

5.2 Порядок відкриття, ведення поточних рахунків фізичних осіб в

іноземній валюті…………………………………………………………..26

6. Відділ обслуговування фізичних осіб……………………………………….27

6.1 Депозитні рахунки юридичних осіб……………………………………..27

6.2 Особливості депозитних рахунків фізичних осіб……………………...28

6.3 Розрахунки за допомогою пластикових карток………………………..31

7. Внутрішньобанківський контроль…………………………………………..33

 

 

Вступ

Банківська система – одна з найважливіших і невідємних структур ринкової економіки. Тією чи іншою мірою, але всі громадяни України мають бути обізнані з банківською справою. Щоденно мільйони людей у світі мають справу з грошима . Грошові суми, якщо вони записані у вигляді цифрових даних, відображають дебіторську заборгованість, кредиторські вимоги або боргові зобов’язання. Гроші – один із чинників, що регулює економіку. Коли їх недостатньо – господарський механізм дає збої. Але йнадто великий обся г грошей в обігу не сприяє економічному розвитку. Отже, держава повинна слідкувати за тим, щоб функціонування грошей в країні здійснювалось у прямій залежності від економічного зростання .

Банки за своїм функціональним призначенням беруть участь у формуванні пропозиції грошей і мають можливість безпосередньо впливати на ринкову кон’юнктуру й економічне зростанння. Банки – не тільки посередники на ринку, а й підприємства, які можуть”виробляти гроші”, надаючи позички своїм клієнтам.

Система банків України виконує значну роботу щодо залучення вільних грошових коштів та їх спрямування на розвиток національної економіки. Відбувається поступовий розвиток банківського кредитування населення, проте воно ще не займає незначне місце в кредитних операціях банків. Успіх банківського бізнесу визначається його фінансовими результатами, які залежать від співвідношення доходів і витрат.

Метою даної техніко-економічної практики є набуття практичних навичок і знань потрібних для відкриття валютних рахунків суб’єктам господарської діяльності та фізичним особам, ведення валютних рахунків клієнтів – зарахування валютних надходжень на рахунок резидентів і нерезидентів та списання сум перерахувань, що передбачено чинним законодавством організація готівкового обігу клієнтів банку, контроль за виконанням підприємствами та організаціями встановленого порядку ведення касових операцій, кредитування фізичних осіб.

 

1. Загальна характеристика ВАТ «Електрон Банк».

ВАТ «Електрон Банк» заснований 10.10.1991 року у місті Львові. Протягом усієї історії діяльності банк дотримується консервативної та виваженої політики, неухильно виконує власні зобов’язання та жодного разу не порушив нормативів Національного банку України.

Власниками банку є суб’єкти господарювання недержавної форми власності та фізичні особи. Основним акціонером банку є ВАТ «Концерн Електрон». Статутний фонд банку складає 40 млн.,грн., капітал становить понад 80 млн., грн. .Інфраструктура банку охоплює понад 30 підрозділів у тому числі: Головний Банк у м. Львові, Київська, Івано-Франківська та Закарпатська філії, а також відділення у Західному регіоні.

Місія Банку – надання універсальних банківських послуг населенню, малому та середньому бізнесу, корпоративним підприємствам на території України, забезпечуючи зростання вартості банку в інтересах акціонерів.

Стратегічна мета Банку – розвиватися вищими темпами ніж середні по банківській системі.

Концепція розвитку – зростання обсягів діяльності Банку, забезпечуючи при цьому постійний ріст його вартості за рахунок відкриття нових відділень та філій так і приєднання інших банків та через надання будь-яких банківських послуг в межах чинного законодавства.

Структура Івано-Франківської філії складається із 8-ми відділень, які знаходяться в містах Коломия ,Надвірна, Снятин, Івано-Франківськ. Організація обліково-операційної діяльності філії здійснюється та регламентується відповідними Положеннями, Посадовими інструкціями, Наказами та розпорядженнями філії з метою забезпечення наступних вимог:

- розподіл обов’язків та повноважень щодо здійснення операцій;

-своєчасне, повне та достовірне відображення операції у регістрах

бухгалтерськогообліку та установлення лімітів на здійснення окремих операцій;

- визначення наявних та можливих операцій ризиків та управління ними;

-зберігання інформації про всі операції банку.

 

2. Готівкові кошти і касові операції банку

Прихідні каси здійснюють приймання готівки протягом операційного часу

за приходними касовими документами, передбаченими пунктами 2,3 інструкції,

затвердженої постановою Правління НБУ №337.

Приходні касові документи перевіряються і заповнюються відповідальними виконавцями відповідно до внутрішніх нормативних документів банку. У разі здавання клієнтом готівки до приходної каси за кількома приходними касовими документами касир приймає готівку за кожним документом окремо. На столі касира не може бути ніякої іншої готівки, крім тієї, що приймається від особи, яка її вносить. Уся раніше прийнята готівка повинна зберігатися в індивідуальних засобах зберігання, замкнених на ключ. Робоче місце касира має бути обладнане так, щоб клієнт міг спостерігати за прийманням грошей. Касир, що одержав приходний касовий документ, зобов’язаний:

перевірити повноту заповнення реквізитів;

перевірити наявність і тотожність підписів відповідальність виконавців;

звірити відповідність вказаних в них сум цифрами і прописом;

Після завершення приймання готівки касир звіряє суму приходного

касового документа з фактично виявленою при перерахуванні сумою. При відповідності сум касир підписує заяву на переказ і квитанцію на неї, і засвідчує квитанцію печаткою, видає особі, яка внесла готівку, та підтверджує операцію в ОДБ.

Касові документи, що є підтвердженням про внесення готівки у відповідні платіжній системі, мають містити:

найменування банку, який здійснив касову операцію;

дату здійснення касової операції;

підпис працівника банку, який прийняв готівку;

відбиток печатки(штампа) або електронний підпис працівника банку.

Касири ведуть щоденні записи прийнятих і зданих грошових сум в окремій книзі обліку прийнятих і виданих грошей. Книги ведуться до повного використання, зберігаються після закінчення 12 місяців.

Уся готівка, що надійшла протягом операційного часу, повинна бути оприбуткована до операційної каси і зарахована на відповідні балансові


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10