У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст

Вступ

Організаційна структура Івано-Франківської обласної філії "Укрсоцбанк"

Перелік послуг, які надає АКБ "Укрсоцбанк" фізичним особам

Порядок відкриття, ведення та закриття поточних та депозитних (вкладних) рахунків фізичних осіб в національній та іноземній валютах

Кредитування

Організація бізнесу приватних клієнтів філії АКБ "Укрсоцбанк"

Висновок

Додатки

Вступ

Банківські установи є складовою частиною всіх економічних процесів, що відбуваються сьогодні в Україні. В умовах переходу до ринкової економіки, у зв'язку з деклараціями вступу України в СОТ та намірами набуття членства в ЄС значною мірою змінюються вимоги до стилю та організації роботи роботи в банках.

Зокрема, АКБ "Укрсоцбанк" є одним із найбільших системних банків України. За 14 років роботи Банком створено розгалужену мережу у всіх регіонах України із більш як 500 філій та відділень. Свідченням успіх АКБ "Укрсоцбанк" вважає довіру своїх клієнтів. Багатий досвід та сучасні фінансові технології дозволяють банку досягти значних результатів. АКБ "Укрсоцбанк" пропонує своїм клієнтам повний спектр банківських послуг.

Метою навчальної практики в банківській установі є закріплення теоретичних знань, одержаних під час навчання в інституті, набуття практичних навиків роботи.

Під час практики перед нами були поставлені наступні завдання:

1. Ознайомитись з організаційною структурою установи банку;

2. Ознайомитись з операціями, які здійснюють банківські установи;

3. Ознайомитись з порядком відкриття та закриття поточних та депозитних

рахунків;

4. Ознайомитись з роботою банку, яка пов'язана з кредитуванням;

5. Ознайомитись з роботою віддділу по організації бізнесу приватних

клієнтів.

Звіт з навчальної практики складається з вступу, 5-ти розділів, висновка та додатків.

Організаційна структура Івано-Франківської обласної філії Укрсоцбанку.

Укрсоцбанк – супермаркет банківських послуг. Він пропонує й такі види фінансового сервісу, яких не дають в жодному іншому банку Прикарпаття.

Заснований 1990 року АКБ “Укрсоцбанк” входить до групи найбільших банків України. Філіальна мережа банку обслуговує майже 3.018 тис. корпоративних і понад 1.2580 тис. приватних клієнтів.

Статут акціонерно-комерційного банку соціального розвитку “Укрсоцбанк” зареєстрований Національним банком України 16 червня 2000 року, затверджений загальними зборами акціонерів 21 квітня 2000 року.

Положення про Івано-Франківську обласну філію АКБ “Укрсоцбанк” зареєстровано Національним банком України 19 жовтня 2000 р., затверджено загальними зборами акціонерів 21 липня 2000 року. Протокол №13.

Банком проводилось довготермінове та короткотермінове кредитування та фінансування об’єктів соціальної сфери, торгівлі, побуту і т. д. .В підпорядкуванні було Яремчанське відділення та два пункти уповноважених. Зараз в обласній філії: Коломийська філія та відділення у Галичі, Калуші, Рожнятові, Делятині, Яремчі, три в місті.

Докорінно змінена структура філій, в зв’язку з вимогами часу створено нові відділи по обслуговуванню індивідуального бізнесу, видачі різних кредитів, надання послуг і т. д.

В своїй праектичній діяльності АКБ “Укрсоцбанк” дотримується економічних нормативіів діяльності, встановлених Національним Банком України. Показники економічних нормативів діяльності банку значно перевищують нормативні значення, що свідчить про стабільність фінансового стану АКБ “Укрсоцбанк”.

За станом на 13.12.2004 року

Назва показника | Нормативне значення

(%, млн. грн.) | Фактичне значення

(%, млн. грн.)

Регулятивний капітал (Н1) | 5,5 млн. євро | 623,2 млн. грн.

Норматив миттєвої ліквідності (Н4) | Не менше 20% | 60,73%

Норматив поточної лоіквідності (Н5) | Не менше 40% | 55,68%

Норматив короткострокової ліквідності (Н6) | Не менше 20% | 36,91%

Організаційну структуру Івано-Франківської обласної філії Укрсоцбанку наведено в таблиці 1.

2.Перелік послуг, які надає АКБ "Укрсосбанк" фізичним особам.

Платіжні картки та чеки

Банківська платіжна картка (БПК) — пластиковий ідентифікаційний засіб (з магнітною смугою), на який занесені дані щодо її держателя і його рахунку, а саме:

унікальний номер

термін дії

ім’я та прізвище держателя

зразок підпису держателя

БПК є засобом доступу держателя до спеціального карткового рахунку (СКР), який банк відкриває для обліку операцій, що здійснюються держателем за допомогою картки.

Облік операцій на СКР може вестися у національній валюті або доларах США.

За допомогою БПК держателю надається можливість:

здійснювати безготівкові розрахунки по сплаті за придбані товари/послуги

отримувати готівку

Картка може використовуватись в Україні і за кордоном. Усі операції з конвертації валюти, в якій ведеться СКР (в т.ч. гривні), у валюту здійснення операції (валюту країни, де перебуває держатель) здійснює банк, який випустив БПК (банк – емітент).

Особливості операцій з продажу та видачі готівки за допомогою карток

Ці операції здійснюються точками обслуговування і, відповідно, банками «у борг»: товари і готівка надаються держателям картки відразу, а засоби їх відшкодування надходять на рахунки обслуговуючих підприємств, найчастіше, через певний час.

Гарантом виконання платіжних зобов’язань, які виникають у процесі обслуговування БПК, є банк-емітент, що їх випустив. Тому картки протягом всього терміну їх дії залишаються власністю банку, а клієнти (держателі карток) отримують їх лише у користування.

Характер гарантій банка-емітента залежить від платіжних повноважень, що надаються клієнту і фіксуються класом картки.

Банківськи платіжні картки поділяються на дебітні (VISA Electron, Maestro) та кредитні (VISA Classic, Master Card Mass, VISA Gold, MasterCard Gold та VISA Business, MasterCard Business).

Дебетна картка

Цей тип БПК дає можливість держателю картки здійснювати розрахункові операції у межах залишку коштів на СКР (шляхом прямого дебетування рахунку). Кошти по трансакції списуються зі СКР, як правило, протягом 3–4 днів. В окремих випадках цей строк може бути довшим.

Кредитна картка

Цей тип БПК дає можливість держателю картки здійснювати розрахунки за куплені товари/послуги, а також отримувати готівку, у тому числі, у кредит. Дозволена кредитна лінія на розрахункові операції, які здійснює держатель БПК, визначає банк-емітент. Кредитна картка орієнтована на платоспроможних клієнтів. Вимагає від її держателя забезпечення — гарантійного депозиту, який держатель картки відкриває у банку-емітенту (для гарантії сплати кредитної лінії).

Visa Electron

Найбільш доступна та масова картка — платіжний засіб для груп


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8





Наступні 7 робіт по вашій темі:

Сутність та основні принципи діяльності комерційного банку. - Реферат - 11 Стр.
Управління формуванням ресурсної бази комерційного банку (на прикладі АКБ «Енергобанк») - Дипломна робота - 109 Стр.
Види платіжних документів та форми безготівкових розрахунків - Реферат - 9 Стр.
Cпоживче кредитування на Україні (на прикладі Ощадбанку) - Дипломна робота - 121 Стр.
Теоретичні та методичні основи проведення аналізу кредитного обслуговування фізичних осіб на прикладі діяльності ВАТ Ощадний банк України - Курсова робота - 29 Стр.
Удосконалення кредитної діяльності банків в Укрвїні з використанням світового досвіду, та основні напрями покращення фінансового стану комерційних банків. - Реферат - 20 Стр.
Теоретичні і методичні основи проведення аналізу кредитних операцій комерційного банку ІФФ ВАТ «Банк Універсальний» - Курсова робота - 41 Стр.