У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст.

Вступ………………………………………………………………………

Розділ 1. Теоретичні та методичні основи проведення аналізу кредитного обслуговування фізичних осіб………………………………………………………

Сутність та необхідність споживчого кредитування…………………...

Вибір та обґрунтування системи показників аналізу кредитування фізичних осіб та методика їх розрахунку……………………………….

Методика аналізу кредитної діяльності банку………………………….

Розділ 2. Аналіз кредитних операцій ВАТ Ощадний банк України………………

2.1. Загальна характеристика діяльності ВАТ Ощадний банк України……

2.2. Загальний аналіз споживчого кредитування……………………………

Розділ 3. Оцінка можливих резервів підвищення ефективності кредитного обслуговування ВАТ Ощадний банк України……………………………………..

Напрями підвищення ефективності споживчого кредитування...…….

3.2. Шляхи вдосконалення аналізу кредитоспроможності фізичних осіб..

Висновок………………………………………………………………………....

Список використаної літератури……………………………………………….

Додатки…………………………………………………………………………..

Вступ

Формування ринкової фінансово-кредитної систе-ми вимагає від банків підвищення ефективності дія-льності, конкурентоспроможності банківських ін-струментів та послуг на основі впровадження досягнень науково-технічного прогресу, ефективних форм господарювання й управління банківською дія-льністю.

У таких умовах значна роль відводиться аналізу діяльності банку, за допомогою якого обґрунтовують-ся стратегія і тактика його розвитку, уточнюються плани та управлінські рішення, здійснюється конт-роль за їх виконанням, виявляються фінансові резер-ви, оцінюються результати діяльності управлінського персоналу, окремих підрозділів і банку в цілому.

Основними особливостями сучасного аналізу є все-бічне вивчення фінансово-господарської діяльності банків, використання системного підходу до різних видів аналізу та виявлення резервів розвитку суб'єкта господарювання з метою ефективного використання наявних ресурсів. Тому в даному підручнику, з одно-го боку, викладені теоретичні основи аналізу в бан-ках, з іншого — запропоновані методики комплексно-го системного аналізу основних фінансових показни-ків діяльності банків з урахуванням вітчизняного і за-рубіжного досвіду.

Ощадна справа - це діяльність, яка безпосередньо пов’язана із заощадженням, накопиченням і використанням грошових коштів. Кожна людина зацікавлена в ефективному заощадженні коштів та збільшенні свого добробуту. З огляду на історію виникнення ощадних кас можна зробити висновок, що і два століття тому люди піклувалися про покращення свого життя так само, як і зараз, і не остання роль у цьому належала саме ощадній справі.

Об’єкт дослідження. Виходячи з вивчених мною теоретичних аспектів була досліджена робота субєкту банківської системи – ВАТ Ощадбанку на ринку споживчого кредитування. Дослідження базувалося на основі даних Правління ВАТ Ощадбанку по всіх регіональних управліннях. В результаті цього дослідження було визначене теперішнє положення ВАТ Ощадбанку України, вивчено з якими проблемами стикається банк на даному етапі своєї діяльності, процес споживчого кредитування та методи оцінки кредитоспроможності позичальників – фізичних осіб, фактори які впливають на діяльність банку як в середині самого банку так і ззовні, проаналізована програма дій банку, перспективи розвитку на майбутнє.

Мета. В результаті проведеної мною роботи були детально вивчені теоретичні та практичні аспекти, які стосуються як споживчого кредитування так і тих сфер з якими цей продукт стикається. Що стосується теоретичних аспектів, то вони розглянуті в першому розділі даної курсової роботи і розкривають класифікаційні види споживчого кредиту (в залежності від цільового характеру, субєктів кредитних відносин, способів організації надання позичкових коштів, форм видачі кредиту, ступені покриття кредитом вартості споживчих товарів, строків надання кредиту) та детально описують всі елементи кредитного процесу з урахуванням тієї особливості, що позичальником, як правило, є фізична особа.

Ступінь висвітлення. Свідченням того що дана тема набуває все більшої актуальності є й той факт, що в останній час починається друкуватися все більше і більше статей, книжок, які в тій чи іншій мірі стосуються теми споживчого кредитування.

На даний час споживче кредитування займає незначну частку в структурі кредитного портфелю державного банку та з часом все змінюється, і ті тенденції які існують в усьому світі не залишилися поза нашою увагою ( так за статистичними даними у високо розвинутих країнах близько третини обсягу всіх кредитних угод припадає на кредитування фізичних осіб, тобто на споживче кредитування). То ця тема стає все більш актуальною для нашої країни на даний час. Свідтченням цього є як державні програми по житловому кредитуванню молодих сімей так і початок активізації роботи деяких банків на цьому сегменті ринку. Зрозуміло, що спочатку ці послуги орієнтовані на більш заможних громадян нашого суспільства але з часом рамки цих категорій розширюються і є надія що не за горами ті часи, коли цей банківський продукт буде доступний кожному законослухняному громадянину. Єдиним Державним банком в Україні, який в даний момент займається споживчим кредитуванням, є ВАТ Ощадний банк України.

ВАТ Ощадний банк України – це один із системоутворюючих банків у нашій державі. Ощадбанк є фінансовою структурою загальнонаціонального масштабу, яка об'єднує 6751 банківську установу, які займаються розрахунково-касовим обслуговуванням понад 110 тисяч підприємств, установ та організацій, зокрема, НАЕК "Енергоатом", ДК "Укрспецпрект", НАК "Нафтогаз України", ХК "АвтоКраз", телеканал "Інтер", Полтавський ГКЗ, ТОВ "Інфікс", страхова компанія "Укрінмедстрах", Рівненська АЕС та багато інших підприємств.

Ощадбанк надає сьогодні клієнтам понад 115 видів банківських послуг, здійснюючи всі види операцій у національній та іноземній валютах. Установи Ощадного банку обслуговують понад 92 млн. рахунків фізичних осіб, більшість з яких відкрито до 1992 року. Це свідчить про велику довіру населення до Ощадбанку.

 

Розділ 1. Теоретичні та методичні основи проведення аналізу кредитного обслуговування фізичних осіб.

Сутність та необхідність споживчого кредитування.

 

Якщо з початку звернутися до історії споживчого кредитування то ще до 1917 року, то перші кооперативні заклади дрібного кредиту були створені в 60 – х роках ХІХ ст. – позико – збережні товариства. Вступний внесок в подібне об’єднання був встановлений на рівні 1 крб., а пайовий - 50 крб. Максимальний розмір позики був можливий до 80 крб. терміном на 6


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10