У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст

Зміст

Вступ......................................................................................................................

Історія створення і становлення банку.

Структура банківської установи.

Сектор по комерційній діяльності.

Відділ кредитування і фінансування.

Відділ безпеки.

Юридичний відділ.

Відділ касових операцій.

Відділ зовнішньоекономічної діяльності.

Господарський відділ.

Бухгалтерія.

Капітал банку.

Фінансові взаємовідносини банку з іншими юридичними та фізичними особами.

Фінансовий менеджмент.

Формування доходів комерційного банку.

Податки та обов’язкові платежі.

Аналіз фінансових результатів та фінансового стану “Райффайзен банку Аваль”.

Вступ

Перехід до ринкової економіки потребує від банків підвищення ефективності діяльності, конкурентноздатності банківських інструментів і послуг на основі впровадження досягнень науково-технічного прогресу, ефективних форм господа-рювання і управління банківською діяльністю. Важлива роль у реалізації цієї зада-чі приділяється аналізу господарської діяльності банків,зокрема,їх фінансового стану.

Актуальність даної роботи полягає у проведенні всебічного аналізу діяльності Райффайзен Банку Аваль на прикладі його філії – Богородчанського відділення ІФ ОД ВАТ “Райффайзен Банк Аваль”, а також опрацювання теоретич-них, методичних і практичних рекомендацій щодо поліпшення його діяльності.

Для виконання даної роботи необхідно дослідити ряд наступних задач:

ознайомлення з історією створення і становлення банку;

визначення місця і ролі Райффайзен Банку Аваль в банківській системі України;

проведення аналізу практичної діяльності Богородчанського відділення ІФ ОД ВАТ “Райффайзен Банк Аваль”;

визначення можливих напрямків діяльності Райффайзен Банку Аваль на ринку банківських послуг.

Практичною основою дослідження діяльності Богородчанського відділен-ня ІФ ОД ВАТ “Райффайзен Банк Аваль” являється реальний практичний матеріал, який характеризуює результати його діяльності за окремий період.

Метою проходження передвипускної практики є закріплення теоретичних знань одержаних під час навчання в університеті ; набуття практики навиків робо-ти в Райффайзен Банку Аваль по податках, формуванні його доходів, а також ознайомитися з організаційно-правовою формою, формуванням статутного фон-ду, доходами від звичайної діяльності, методами фінансування поточних та інвес-тиційних витрат , розподілом і використанням доходів (прибутку), фінансовим плануванням.

Отже, основним моїм завданням в процесі проходження практики є навчитися основам банківської справи, прищепити вміння, навички виконувати конкретну роботу, пов’язану з основними напрямами банківської діяльності.

Історія створення і становлення Райффайзен Банку Аваль.

“Райффайзен Банк Аваль” був створений та зареєстрований Національним банком України як акціонерне товариство відкритого типу «Акціонерний комерційний банк “Аваль” у березні 1992 року, а в 1993р. банк отримав ліцензію на здійснення валютних операцій.

1994 р. НБУ зареєстрував банк як АППБ “Аваль”, а також одержав дозвіл Мінфіну України на здійснення діяльності як депозитарій інвестиційних фондів та інвестиційних компаній.

1995 р. банк отримав акредитацію для реалізації проектів Європейського банку реконструкції та розвитку.

Впродовж 15-річної історії своєї діяльності банк стрімко розвивався, розширював масштаби та напрямки своєї діяльності. Динамічно розвивалась мережа відділень банку: якщо за перший рік його існування було відкрито 12 ре-гіональних відділень, то станом на кінець 1998 року мережа нараховувала вже 411 підрозділів, а на кінець 2008 року їх кількість досягла понад 1 300.

Йдучи в ногу із передовими банківськими технологіями, у 1996 році банк розпочав випуск платіжних карток, відкрив власний процесінговий центр та став членом міжнародних платіжних систем Visa та Еurорау.

Протягом низки років діяльність банку отримувала високий рівень визнання на національному та міжнародному рівнях. Високу якість роботи банку впродовж усіх цих років неодноразово відзначали і клієнти, й експерти банківського ринку. Успішна діяльність банку, його стабільність та лідерські позиції на ринку України не могли не викликати інтересу до банку з боку іноземних інвесторів, а саме:

1997 р. Компанія Western Union визнала “Аваль” найкращим партнером у Східній Європі.

1999 р. Банк став учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

2000 р. Western Union визнала банк “Аваль” найбільш творчо орієнтованим агентом системи.

2001 р. Банк запровадив першим в Україні виплату пенсій із використанням пластикової картки «Онікс-пенсійний». Впроваджено власну систему термінових переказів по Україні “Аваль-Експрес”.

2002 р. Статутний капітал досяг рекордної для української банківської системи позначки - 500 млн. грн. Банк увійшов до ТОР-1 00 банків ЦСЄ за рейтингом Standard & Рооr’s.

2003 р. Журнал Euromoney назвав “Аваль” кра-щим банком України. Банк розмістив власний випуск облігацій на суму 80 млн. грн.

2004 р. Статутний капітал банку досяг рекордної суми в 1 млрд. грн. ЄБРР визнав. “Аваль” одним із найбільших і динамічних банків у ЦСЄ. Банк очолив рейтинг ТОР-100 “Інвестгазети” в номінації “Найбільші банки за ве-личиною чистих активів за 2003 рік”.

2005р. ЄБРР визнав “Аваль” одним із найактивніших банків у регіоні Південно-Східної Європи та країнах ко-лишнього СРСР. 93,5% акцій банку придбано групою Райффайзен Інтернаціональ.

У зв'язку зі змінами у складі акціонерів, 25 вересня 2006 року Національний банк України перереєстрував банк як Відкрите акціонерне товариство “Райффайзен Банк Аваль”.

Приєднання до групи Райффайзен Інтернаціональ Банк - Холдинг АГ дозволило банку зберегти високі темпи зростання та поставити амбіційні цілі щодо свого майбутнього розвитку. 1 20-річний досвід австрійської банківської групи Райффайзен Інтернаціональ Банк - Холдинг АГ та 15 років успішної діяльності “Райффайзен Банк Аваль” в Україні створили надійний фундамент для подальшого успіху банку на українському ринку.

За результатами 2007 року банк посів перше місце серед українських банків за розміром сплаченого статутного капіталу. Незважаючи на стрімке зростання активів банківського сектору України та посилення конкуренції на ринку фінансових послуг, “Райффайзен Банк Аваль” стабільно утримує друге місце за розміром активів та посідає провідне місце серед українських банків у сфері кредитування фізичних осіб, підприємств малого та середнього бізнесу різних секторів економіки. Банк є недосяжним лідером кредитування підприємств АПК. Послугами банку на кінець 2007 року користувалися більш ніж 3,9 млн. приватних клієнтів та понад 240 тис. юридичних осіб.

У жовтні 2007 року міжнародне рейтингове агентство Мооdy’s присвоїло банку рейтинги


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20