У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ЗМІСТ

ВСТУП…………………………………………………………………5

РОЗДІЛ 1 ІНТЕРНЕТ: ІСТОРІЯ ВИНИКНЕННЯ ТА РОЗВИТКУ

1.1 Історія виникнення й розвитку інформаційної системи „ Інтернет ”……………………………………………..9

1.2 Особливості поширення мережі „ Інтернет ”

в Україні………………………………………………………...14

1.3 Проблеми і перспективи розвитку системи

„ Інтернет ”……………………………………………………...19

РОЗДІЛ 2 ВИКОРИСТАННЯ МЕРЕЖІ „ІНТЕРНЕТ” В „ПРИВАТБАНКУ ”

2.1 Система управління банківським рахунком

Приват24……………………………………………………………...26

2.1.1 Загальний опис Приват24 і його можливості………..27

2.1.2 Тестовий вхід в Приват24 і безпека…………………...29

2.1.3 Як стати користувачем Приват 24……………………31

2.1.4 Робоче місце клієнта…………………………………….31

2.2 Отримання інформації про стан рахунку через систему Mobile Banking……………………………………………………….31

ВИСНОВКИ………………………………………………………….34

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ……………………37

ДОДАТОК А…………………………………………………………40

ДОДАТОК Б………………………………………………………….41

ДОДАТОК В………………………………………………………….42
ДОДАТОК Г………………………………………………………….43
ДОДАТОК Д ..……………………………………………………….44
ДОДАТОК Е………………………………………………………….47

ВCТУП

На початку 90-х років минулого століття в Україні про „Інтернет” знали небагато. Нині „Інтернет” увійшов у життя мільйонів людей, хоча говорити про високий рівень доступу до нього не можна.

Історичний розвиток людства, досягнення науки, техніки і технологій сприяли і сприяють удосконаленню й засобів масової комунікації.

Першим технологічним проривом науковці вважають винайдення писемності, починаючи з настінних малюнків, ієрогліфів на папірусі та різьби на дереві до примітивних верстатів та потужних друкарських комплексів.

Наступний серйозний крок здійснив російський винахідник Попов. Радіо і нині є одним з провідних каналів передачі та поширення інформації. Його загальнодоступність дозволяє величезним за обсягом аудиторіям отримувати новини з усіх країн світу.

Нова технологічна ера поширення інформації наступила з винайденням братами Люм'єр кінематографа та розвитком телебачення. За статистичними даними, оприлюдненими Вероніс Сулер у 1999 році, 84 відсотки людей отримують новини через телевізійні канали. Видовищність телебачення, створення ефекту присутності сприяють постійному збільшенню глядацької аудиторії.

Досягненням наукового потенціалу та технологічних засобів стало винайдення „Інтернету, що поєднує у собі функції практично всіх сучасних ЗМІ - преси, фотожурналістики, радіо, телебачення. Мережа синтезує текст, звук, відео. Крім того, має ще й власні ознаки - гіпертексти, гіперпосилання, мультимедіа... А ефект присутності, про який ми вже згадували і який вважається однією зі специфічних властивостей телебачення, в „ Інтернеті” знайшов не тільки своє втілення, але й сприяв його розвитку. "Віртуальні розмови", прямі ефіри, телемости, телеконференції - і все це в режимі "ріал тайм" (real time - реальний час) - це ті складники, без яких нині немислима мережа.

Поняття електронного бізнесу (e-business) та електронної комерції (e-commerce) займають все більше місця в нашому повсякденному житті. Інколи ці поняття ототожнюють; але більшість дослідників вважають, що електронний бізнес є більш широким поняттям, який включає електронну комерцію як важливу складову частину.

Необхідно звернути увагу і на те, що розвиток електронного бізнесу, зокрема на основі „Інтернет”, став логічним продовженням зусиль з автоматизації бізнес-процесів компанії, зокрема в рамках локальних і глобальних мереж.

Існує ряд визначень електронного бізнесу, основна їх суть зводиться до такого: електронний бізнес – це бізнес, ефективність та конкурентноздатність якого базуються на використанні інформаційних та телекомунікаційних технологій. Проте термін "електронний бізнес" прийнято трактувати у найширшому розумінні.

У світі наразі спостерігається тенденція до усе більш широкого використання в усіх сферах суспільної діяльності сучасних інформаційних технологій, і, перш за все, глобальної інформаційної мережі „ Інтернет ”.

Історично склалося так, що банківська сфера є найбільш чутливою до їх розвитку. Це можна пояснити різними причинами, однією із яких є необхідність обслуговування клієнтів у широких географічних масштабах (від регіонального до міжнародного) із мінімальними витратами, але із максимальним ступенем зручності та універсальності пропонованих послуг. 

Надання електронних банківських послуг поступово перетворюється на один із пріоритетних напрямів діяльності кредитних організацій (банків) та фінансових компаній індустріально розвинених країн. Аналогічна тенденція спостерігається і серед українських банків. Сьогодні більшість із них приділяють значну увагу розширенню спектру послуг, пов’язаних із обігом банківських карток, надають клієнтам можливість дистанційного керування рахунком за допомогою систем „клієнт-банк” та „Інтернет-банкінг”.

Теоретико-методологічною основою роботи є праці таких дослідників, як Чучковська А.[24], Тедеев А.А.[21], Міщенко В.І.[17], Лямин Л.В.[15], Зарипов И.А.[12], Запорожець З. [11].

Об’єктом дослідження виступає – мережа „Інтернет”

Предметом дослідження – є роль мережі „Інтернет” в житті сучасних людей.

Мета роботи Ї розглянути структуру та географію світової комп’ютерно-інформаційної системи „Інтернет”, провести аналіз ролі банку в організації та забезпеченні операцій електронного бізнесу.

Завдання :

Встановити суть поняття система „Інтернет”, її структуру, та види ;

Розглянути й охарактеризувати основні чинники виникнення й розвитку інформаційної системи „Інтернет”;

Дослідити умови і фактори поширення „Інтернету” в сучасних умовах;

Показати особливості поширення мережі „Інтернет” в Україні;

Виявити основні проблеми і перспективи розвитку комп’ютерно-інформаційної системи „Інтернет”.

Розглянути теоретичні основи електронної комерції;

Проаналізувати роль банку в електронному бізнесі;

Розглянути нормативно-правові аспекти електронної комерції.

Головні методи дослідження – історико-типологічний, метод теоретичного аналізу й систематизації, соціокультурний аналіз, порівняльний, літературний, статистичний, описовий, історичний.

Практичне значення. Результати роботи можуть бути використані у підготовці до семінарських та практичних занять, а також для розробки матеріалів конференцій, спецкурсів.

Робота складається зі вступу, 2 розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків. Бібліографія налічує 32 найменування.

У першому розділі даної курсової роботи йдеться про історію виникнення мережі Інтернет, етапи її розвитку, етапи поширення мережі в Україні,розглядаються проблеми і перспективи розвитку мережі.

У другому розділі дається характеристика використання мережі Інтернет в ПриватБанку, характеризуються основні послуги інтернет-банкінгу в даному банку.

РОЗДІЛ 1 ІНТЕРНЕТ: ІСТОРІЯ ВИНИКНЕННЯ ТА

РОЗВИТКУ

Історія виникнення й розвитку інформаційної системи „Інтернет”

“Світ тісний... Підтвердженням цього повсякденного вираження може служити історія виникнення “Інтернет”. Як це не парадоксально звучить, але виникненню системи “Інтернет” США деякою мірою зобов’язані... Радянському Союзу”. [14]

Після другої світової війни, продемонструвавши один одному й іншому світу наявність ядерної зброї, Радянський Союз і США почали розробку ракетних носіїв для доставки цієї зброї.


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10